reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Witam

A u nas pochmurno i koło 0 stopni.

Zuzia wczoraj dostała kataru i w nocy z 5 razy wstała , mam nadzieje ze do swiat wydobrzeje. Zawsze jest przeziebiona w złym czasie hehe. Ale słysze ze bardzo duzo ludzi choruje.

Wczoraj robiłam pierniczki i M mi juz połowe zjdadł:angry::crazy:

Liza ja tez nie czuje swiąt

reklama
Helloł, u mnie też mroźno :dry: LIZA- to tanio u Nas 7zł za kg sobie życzą :no: ja też w ogóle nie czuję świąt :sorry2: dzisiaj kończę sprzątanie na reszcie!! muszę jeszcze 170szt pierniczków polukrować i po przyozdabiać...

Hej laski:-)
U nas też biało od mrozu, Ala się nabrała i myślała że to śnieg:-D
Co do pierniczków ja dzisiaj będę piekła i połowę schowam bo mi zjedzą.... Nigdy nie uszanują cudzej pracy aby tylko się nawierniczać bez wysiłku... eh... ja też czekam na przelew z pracy, podobno przed świętami przelewają;-) ale zobaczymy szkoda mi alimentów wydawać:-D

Ja jakos nie mam weny na pierniki w tym roku ;P dzieciaki mi nie dadza pewnie zrobic jakbym chciala ;]
wiec sobie daruje ;] rok temu robilam :p

Ide mikolaja polzyc spac, ale tutaj dzis cisza;P macie choinki juz ubrane? Ja niewiem czy bede miala jeszcze ;P ehhh

Liza Ty masz już dzieciaki w takim wieku że pewnie chętnie Ci pomogą, przy wykraiwaniu i zdobieniu, u mnie Ala ma bzika na pkt wyrabiania ciasta:-D Gracjan jak jest też często mi pomaga i chyba to nas zbliża bo nawet M lubi ciastem się bawić:-D ale najlepiej wychodzi nam rodzinna pizza, ja robię ciasto M wygniata a później wszyscy razem wykańczamy;-)

LIZA- ja choinkę będę ubierać w piątek a jak zabranie czasu to w sobotę :tak: a czemu nie wiesz czy będziesz miała choinkę? my co roku mamy darmową lasu u Nas dostatek :-D Ja pierniki robiłam jak Julka spała, ale dekorować będziemy już razem kupilam kolorowe lukry i pisaki cukrowe więc będzie fajna zabawa :-) Aaaa śnieg pada! super, super,super! ;-)

Kaamaa u nas tez lasów sporo ale jak ktos zobaczy to podpierdziela (taki naród tutaj) wiec raczej unikamy tego ;/ na żywa mi szkoda kasy, kolezanka ma do oddania sztuczną taką i niewiem czy da rade do swiat by ja wziac ;] Zobaczymy... ale chcialabym ;)
Śnieg, zazdroszcze;) ale dzis ponoc ma zaczac padac własnie i jutro u nas tez ma byc:-) pare dni niby zimy ;] a potem ? ;P nie wyobrazam sobie sylwestra bez mrozu i sniegu, zawsze bylo kolo -10 i z 20-50cm sniegu... ten rok jakis wypaczony pod tym względem :dry:

snoopy tak starszaki pomagac by pomagali ale najmlodszy urwis raczej by wszystko psul :D heheheh takze niewypalilo by to, za rok mozliwe ze zrobie:) chyba ze macie jakis prosty przepis? ;) podajcie to poczytam :)

To jest mój pierwszy sylwester od jakiegoś czasu niepracujący:-D więc się cieszę bo z M go spędzę i dzieciakami, u M będę pierwszy sylwek na blokowisku:-D
Co do przepisu:125g margaryny, 3 szklanki maki,1 i 1/2 szkl cukru pudru, 3/4szkl miodu, 1 jajo, 1 lyzeczka proszku do pieczenia, 1 opakowa przyprawy do piernika, 2 lyzki kakao

do miski włoż miekka margarynę i pozostale skladniki i wymieszaj (na godzinę do lodówki) a pozniej ugniatasz i formujesz:-) chyba najprostrzy;-)

cukier puder wymieszaj z sokiem z cytryny albo mlekiem i utrszyj na bardzo gęsty do tego dodajesz barwniki spozywcze i dekorujesz juz ostygniete pierniczki

Idę się ogarnąć, podmalować i lecę z mamcią na zakupy
laugh.gif
słodyczy cosik muszę kupić i jakieś owocki dla moich dzieciaków
biggrin.gif

Ostatnia edycja:
Dziewczyny na watku wstawiłam link,zobaczcie czy widac ,te co maja FB I TE CO NIE MAJĄ NIECH DADZA ZNAC OKI?:)

reklama
Jestem, maly posiedzial z kolezanka ja zrobilam zakupy i zapalcilam zapomiany gaz, tydz po terminie:zawstydzona/y:
Liza ja dzis poszlam do banku, wybieram kase i mysle sobie ze mam wiecej niz powinnam, zastanawialam sie skad az w koncu zalapalam ze rodzinne akurat bedzie na jedna recepte z mlekiem. U nas tez jest gdzie wycicac choinke ale dzownia tak jak u was, u mnie rodzice co roku kupuja prawdziwa taka do sufitu
Wampi, zdrowka dla synka. Oj ja niecirepie sniegu, wolalabym zeby byl lekki mroz i tyle ale mam nadzieje ze zniknie
Maly zjadl szpinak z ziemiaczkami popil herbatka i spi;-)
Znowu zaczyna padac snieg...

Ostatnia edycja:
Do góry