reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Hejka

TOXICSTAR napisz jak masz na imię ile masz latek, jak się czujesz w roli mamy? widze że na bb już troszke jesteś więc pewnie na innym wątku przez to przechodziłaś:-). Ale chętnie zapraszamy :tak:.

ANULA mój też miał wstręt go mleka ale to jak miał roczek... Więc jadł już więcej... Ale myśle że może powinnas przeczekac troszke... Może ma jakiś kryzys i dlatego mniej je... ząbki może idą i ssac mu ciężej...

I kurcze nie pamiętam znowu co dalej :dry:

Ja dzisiaj też z obiadem luzik.... wczoraj zrobiłam kotlecików więc dzisiaj mamy gotowe, tylko jakiegoś ryżu ugotuje i spokój :tak:

reklama
Dorotar biegania to Ci nie polecam bo jest strasznie mroźnie powietrze lepsze te kijki ja biegania już dawno zaprzestałam w okresie zimowym. Lepsze te kijki będą:) Oj ja pamiętam jak urodziłam to C miał dosyć bo jadł tylko ze mną gotowaną marchewkę hahah i potem przez miesiące nie chciał ruszyć jej ani buraczków:) I tak 2 miesiące po porodzie ważysz mniej niż ja:)

Toxicstar no właśnie przecież nie musisz pisać nie wiadomo czego po prostu chcemy się poznać :)

KasiaF
ja dziś robię strajk głodowy:p

a ja dzisiaj chciałam sobie chwilę dłużej pospać :-p
dziewczyny niestety wstały o 9 jak zawsze więc dsałam Vi książeczkę zeby pokazała zwierzatka Emmie
a ta książeczka jest taka do liczenia ze zwierzątkami od 1 do 10 i na każdej stronie inne
i tak leże i słucham
"ziabka lele kumkum lele kumkum, a tu ziobać zilafyyyyy tsi (trzy)
Klowa.. ziobaaaac jaka łana(ładna) klowa , konik Emma konik pać (patrz) ile koniiii duzioooo , a cio to? fłonieeeee (słonie) i konieć"
i tak jej opowiadała co ma na obrazkach :-p i powoli przewracazły sobie kartki i siedziały :-p
hehehe heheh a ja jednak wstałam bo ze śmiechu nie mogłam wytrzuać..
a Emma .. jaka zainteresowana:tak:

kasiek wczoraj moja koleżanka urodziła.. też bym chciała rodzić kolejne maleństwo.. ;-) ordziła pośladkowo , ale na szczęscie wszytsko nbyło z Tymusiem ok
anula a w jakich goidzinach je? i w jakich tez nie chce jeść ??
anula napisz dokładnie plan jedzenia małewgo to coś zaradzimy:tak: i dokładne pory spania :-) o ile śpi regularnie ;-)

toxistar witaj napisz coś o sobie :-)

kama ale fajne zdjęcie Juleńki :-)

Kasiek nie martw się , zdąży mwoić , musisz z nią dużo wiczyć , pokup jej ksiązeczki z obrazkami , taka ze jedno słowo jeden obrazek i jej pokazuj i jej mów, niech ona powtarza po swojemy nawet ale jak Ty będziesz mówiła powiedzmy :to jest krowa , krowa robi muuu" to mimo że ona powtórzy samo muuu to już zasłyszy że to krowa i będzie pamietała a z czasem jak będziesz się z nia tak bawiła to jak ją spytasz jakie zwierze robi mmuuuu to się zdziwisz jak powie Krowa ;-) :tak:

dziewczyny czy wasze dziecki układaja puzzle?? jak toa kto ile elementów uda im się samodzielnie ułożyć??:-)

Kamcia ma mnóstwo książeczek nawet taką gdzie jest "kto mieszka w stajni" i są pokazane 3 zwierzątka i żeby sprawdzić odpowiedz to trzeba okienko otworzyć itd. Jak proszę ją żeby sylaby po mnie powtarzała powtarza pie-s powtórzy potem powtórz pies a ona łała. I szybko nudzi ja taka zabawa. Moja ma takie ogromne puzzle ale ze mną je układa i podaje części sama nie umie

Toxic witamy i zdrówka

Kamcia gratulacje dla kumpeli :-) a propos porodów to widziałam że Natalunia urodziła :-)

Kasiek nic chyba musimy się uzbroić w duże pokłady cierpliwości ;-)

Moja książeczki uwielbia, teraz już trochę mniej ale jeszcze miesiąc temu swoje 20szt. przeglądała 3-4 razy dziennie :-)
ja chce na podwórko!! już mam dość duszenia się w domu, bo ile można, a niby ma być jeszcze gorzej :no:

toxicstar witaj milo :-)
Kamcia u mnie Hania uklada puzle i uwielbia to :-) na wigilie dostala taka ze 150 elementów i co dzien badz co drugi dzien uklada:-) chlopaków nie interesuje to;P Mikolaja interesuje rozwalanie predzej :-D
kasiek ta niesamowita ;P przeciez ktos musi naszykowac co by bylo co na obiad zjesc ;P wiedz ze nie zawsze mam takie dni... :-D
Lolkak moj wczoraj "ponoć" u moich rodziców wypil 2 kieliszki... ;P fakt faktem nie jadl nic rano, ani obiadu i go tak wzielo ze porazka! Nawet ze schodów sie zeslizgnoł... :eek: :eek: :eek:
Co mnie jeszcze bawiło, bo ja wczesniej bylam u rodziców i tez wypiłam ale wiecej ;P i mi nic nie bylo :-D

Ooo wiecie znalazłam sałatke z pora, sera i groszku ;-) az chyba ide zaraz zrobie bo mam ochote ;-) hihihihi http://www.smaczny.pl/przepis,szybka_serowa_salatka_z_porem_i_zielonym_groszkiem

Ostatnia edycja:
kamaa dzięki za info :*
musze do niej zadzwonić i pogratulowac :-)
o kurde,... nie wiem czy mam nr w nowym fonie :/ musze poszukać.. a jak nie to napisze do niej na gg :-p

kasiek , ja bym sylabami nie uczyła, gdzieś czytałam że ucząc sylabami to dziecko traci pojęcie całości zdania..
jak mówisz je w częsciach , najlepiej mów w całości :-)
po prostu krowa albo koń :-)
i musisz jej zawsze po udanym słowie mówić że slicznie itp l-) zresztą pewnie mówisz:-) bo to sama radość :-)
no i na poczatek moze nie zamęczaj jej żeby powtarzała tylko sama jej mów io czytaj , a dopiero po kilku razach(kilku dniach) spytaj co to jest , jak nie odpowie ot sama odpowiadaj ;-) bezstresowo , jeszcze ma czas na nauke a to traktuj jako zabawę :-)

a o puzzle pytam poniewaz moja mała na 2 latka dostała takie 4, 6,,9 16 elementów
i je układa wszystkie sama , czasem jej tylko mówię żeby obróciła puzzle..
ale pamiętak ze któreś dxiewczyny pisały ze dzieci układają 24 tylko nie wiem czy te młodsze czy te starsze:-p
bo dzisiaj właśńie Vi dostała od mojej mamy takie 24 el. no i watpię że te ułozy sama , choc z tamtymi nawet 16 sobie radzi bez problemu :tak:

toxistar zaszłaś w ciążę po 2 miesięcznym stażu związku?? :-) szybciutko :-)
a do jakiej szkoły teraz chodzisz??
jesteś zaręczona? planujecieślub??
skoro mieszkacie w niemczevch to pewnie Twój facet tam pracuje:-) lepiej się żyje tam niż w pl??

Ostatnia edycja:
reklama
Lolkak, Vikamcia, jeszcze 3 tyg jadl tak ale wtedy mial inne mleko:
7.00-mleko 210ml
10.00 mleko 210ml
13.00 duzy sloiczek obiadku i 60-90ml herbatki
16.00 deserek
17.00 kasza lyzeczka tak ze 150ml
20.00 mleko 210ml
polnoc210ml
4 rano 210ml

a teraz je tak:
7.00-120 ml mleka na 3 raty musi byc z kaszka malinowa
10.00-90 ml mleka tez z kasza
13.00 duzy obiadek i troche herbatki
15.30 wciskam deserek
16.30 znowu obiadek maly sloik
i 20 na noc mleko tak 120ml z kaszka
W nocy je jak zawsze polnoc i 4 wtedy nie ma problemu wypija 180-210ml mleka z kasza
miedzy czasie je chrupki
Co do spanie wstaje 6-7, pierwszy raz spi przed 10 pol godz pozniej po 13 pol godz i tak samo przed 16

Do góry