reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

anetka małe dzieci bardziej odczuwają ciepło niż my , sa mniejsze i bardziej je ogrzewa słońce.. dlatego jesli nam jest ciepło to dziecku już napewno :tak:
dorotar dzięki ze zwróciłaś uwage na mojego posta... bo po przeczytaniu co napisałaś to az sama się zastanowiłam co ja napisałam , chciałam napisac że miały ponad 9 kg :sorry:więc poprawiam.. Emma wazyła mając pół roku i 2,5 tygodnia 9.450 a Vi równe pół roku 9.300 to tak z dokładnością:tak:
nawet przy ich wadze urodzeniowej 4 i 4260 nie było by możliwości zeby w pół roku przybrały jedynie po 2 kg ;-) :zawstydzona/y:
od urodzenia były wielkie aż do dziś :-p

aha zapomniałam jeszcze kasiek dam zdjęcia jak tylko zrobię bo imprezka będzie w czwartek :-)
także jeszcze troszkę czekania :-p

Ostatnia edycja:
reklama
Hej :)
pobudka dziś przed 5. Oskar mnie o budził, potem chcialam sie jeszcze zdrzemnąć ale Ł mial silną potrzebe gadania glosno no i wstalam. nie powiem zebym jakos specjalnie byla zachwycona.

wczoraj sie juz troche opalilam. i jak zwykle pierwsze slonce i mnie wszytko swedzi. U oskara takie ladne brązowe policzusie sie zrobiły.. a brzuszek bialy jak mąka :)

Kamcia wszystkiego najlepszego dla Emmy :)

witam sie
smile.png

U nas +15 juz a w pokoiku młodego +26 o_O a okno otwarte było całą noc ....
Mały pobudka o 6 ja juz mieszkanko ogarniete i można zaczynac długi weekend
smile.png
szkoda że sama póki co
Wybieram się z tata na zakupki a potem do reala nóżkami
biggrin.png

kasiek jasne , że będzie a teście powiedzieli mężulkowi , żebyśmy tupili tańsze ale do remontu i po swojemu go urządzili , ach ... juz sie nie mogę doczekać :D
Renata :) ja tez tak mam ze słońcem , do tego mam uczulenie więc juz wogole ;/

HEJ w ten letni dzien? :-D
U nas na dworze w cieniu 18! w domu mimo ze sie nie pali tez cieplo w nocy myslalam ze zwatpie nie bylo czym oddychac, dzieciaki juz przy bramce czekaja jak pojdziemy na dwór....
kasiek ja dzis trawe bede kosic, tata naostrzyl wczoraj i moge działac ;-) ale poczekam jak bedzie lepsze sloneczko :DDDD
Renata wspolczuje takich wczesnych pobudek :dry:

U nas pobudka kolo 6:30,
Naokoło pryskają w sadach - nie ma to jak rejon gdzie saaaame sady... ;P wczoraj wieczorem juz bylo czuc to...
No ale cóż...
Dobra ide dzieciaki wypuszcze, pranie rozwiesze, drugie juz sie pierze no i wlosy umyje chyba.... albo w poludnie....? hehe
milego dnia!!!

RENATA oooo to jak i u mnie dzieci u alergologa leki dostały z małym mam wizytę 31maja a Amelce we wrześniu testy.
Bo ludziom się w głowach czasem przewraca.
VI nie ma za co, to i faktycznie klocki, ale u nas na grudniówkach jest chłopczyk 4 miesiące z kawałkiem a ponad 9kg.

O 6.30 wyszłam na dwór, bo mąż miał jechać robotę skończyć ale coś tam dłubał na dworzu i wyszłam zobaczyć w samej piżamie-króciutkie spodenki pod pupę i bluzeczka na ramiączka i już tak ciepło było,zapowiada się świetny pogoda na weekend długi, no i super, zaraz dzieci na dwór z babcia a ja dalej z prasowaniem będę walczyć, Meli letnie ciuchy muszę przejrzeć co dobre jeszcze i swoje też wyciągnąć z dna półki-jejku lekkie sukienki uwielbiam. No i pakowanie potem.
Nocka u mnie nie wyspana, wszak mały budził się ze 4 razy tylko ale w pewnym momencie się obudziłam i czuje,że co coś śmmierdzi i troszkę mi się lampka przysmażyła, kurczę dobrze że się obudziłam bo mogłoby się zapalić a mam ją na oknie za firanką i zasłonką nad głową Amelki i swoją, ale się wystraszyłam od razu z prądu też odłączyłam i zasnąć nie mogłam nerwów.
Jak już przysypiałam mały zaczął się kręcić, dostał cyca i ciągnie sobie to nagle słyszę jak Amelka krzyczy to, że tak powiem wyrwałam pierś z Kacpra buzi i odwracam się do niej tak się biedna wtuliła, musiała mieć jakiś koszmar.
Dobrze, że jej łóżko jest przysunięte do naszego.

Ola i może teście mają racje:)

Liza kurcze muszę pogonić żeby nową kosiarkę mi kupili bo ta stara już ducha wyzionęła:) A zaraz na wsi gąszcz się zrobi i nie da się kosić:p

Dorotar
dobrze że się obudziłaś

Kamcia
no to czekamy:)

Ale ciepeło:) Nie narzekamy dziewczyny na gorąco bo tyle na nie czekałyśmy:) cycki i nogi na wierzch i opalamy się:) Ja się biorę za sprzątanie:p

witam sie
smile.png

Renata :) ja tez tak mam ze słońcem , do tego mam uczulenie więc juz wogole ;/

no ja tez mam uczulenie na slonce,na byliny,kurz. od slonca ropieją i puchną mi oczy.. ale co tam. latem cale dnie na sloncu spedzam :)

raz to sie wybralam taka urocza do alergologa. dzien wczesniej na rowerze polami lasami smigalam, a on mi na wizycie spirometrie robił :) No i astma jest :)

upalnie u nas :) Filip u mojej mamy, Oskar na podworku kolezanke podrywa. Swoją kolezanke, nie moją.

u nas upałów nie ma :-p ale za to ciepło :-) więc też za chwilę wybywamy na dwór ... nie ma co siedzieć w domu ;-) hehe
dorotar jak ja byłam na listopadówkach kiedy jeszcze tam pisałam to tez było jedno dziecko które na pół roku wazyło 11 kg... :-p hehe
a moja Vibyła nastepna po niej ;-) a urodziło się z wagą 4500 a tu na majówkach chyba EMma najwieksza :/ i niby dziewczynka :-p
kasiek oczywiście że będą zdjęcia..
mogę teraz podesłać fotki z wczoraj bo kupiłam mały torcik tak symbolicznie żeby Emka zdmuchnęła i sobie w 4 zjedliśmy :-)
aaaaa i wybrała KASĘ! Normlanie pierwsze to chwyciła 50euro :-p a później kilonka hehe :-D

dobra idę prostować włosy i na dwór :-p

No u nas w cieniu 30 stopni... :szok: sciągnełam Hanie i Daniela do domu bo jest za gorąco, Miki spi, akurat zaraz obiad i puszcze ich na dwór kolo 15 :no: i wtedy skosze trawe :tak:

Zrobiłam ten syrop z mleczu, rano wzielam jedna łyzeczke (smakuje i wyglada jak miód - czad normalnie) i mnie przestao garsło bolec!!! :-D a od 4 dni sie z nim męczylam :tak:
jeszcze raz bede robić i zawekuje bedzie na zime :tak:

reklama
liza z mleczu??? poprosze skład:)

U nas Taki ukrop(30 stopni) ze szok mala byla na dworze z tata zawołałam ich do domu a ona buzia opalona....zaczyna sie:)
dzis sie przełamała i nawet czapki nie chciała na głowe załozyc :) zalozylam jej krotkie spodenki i bluzeczke a chodzi taka zadowolona i mowi ze ma golaski:-Dtroche spokoju mam bo tubisie oglada.
Postanowiłąm ze dzis Jej nie poloze spac to moze kolo 21 mi zasnie.

Do góry