reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

reklama
smoczki-wymyslil je jakis duren ...nastepna rzecz ktora nie dosc ze jest niepotrzebna to jeszcze szkodzi.....no ale tak niektorzy beda utrzymywac zeTwoje dziecko musi go miec ....zeby tylko zarobic pieniadze.....

jej ja tez bardzo chcilabym karmic piersia...bede sie starac chocby nie weim co!
chyba zamowie sobie ta ksiazke tracy jezyk niemowlat bo zauwazylam ze wiele mam z niej korzysta....kurcze caly czas mysle o zblizajacym sie porodzie i coraz bardziej sie denerwuje...tak bardzo chcilabym miec dzidziusia juz na wierzchu.zeby bylo juz po wszytskim i zeby bylo zdrowe....tak wam mamuski zazdroszcze....

Mika, nie ma się co katować. Przez te 2 miesiące i tak już dałaś swojemu Alankowi mnóstwo potrzebnych przeciwciał. Mówi się, że mleko mamy najlepsze, bo zawsze gotowe, ciepłe itp. ale jak malutki będzie dobrze tolerował modyfikowane to dobrze. A spójrz na to z innej strony- wieczorny spacerek sam na sam z mężem albo spotkanie z koleżankami no problem. Mama na pewno zajmie się maluchem a w razie czego poda butlę. A za smoczkiem jestem jak najbardziej. Nawet nie wiecie pewnie co to znaczy jak dziecię przez półtora roku nie potrafi ssać smoka, nie uznaje butli ani kciuka tylko mamusia :baffled:.
teraz nadal mamy problem, bo młodociany tak przyzwyczajony do przytulania przez mamusię, że budzi się codziennie w nocy a ja na autopilocie przynoszę go do nas i dopiero jak poczuje mnie to natychmiast usypia.
Jutro mam wolne od małża to będę się częściej udzielać. Powiem tylko jeszcze, że w ten weekend miałam pierwszy w tym roku zjazd na uczelni. "wrócić do starych kumpli- bezcenne" jak to zauważyła dynia z moich mam lutowych 2006

witam :-)
Przeczytałam was ale tak na raty i nie pamiętam wszystkiego jedyne co mi zapadło w pamięć ...

Smoczka będę dawać większość osób daje i dzieci są ok... w rodzinie dawali i dzieci są ok ... a to jest słodkie i wygodne :-p więc czemu nie ... bez przesady że to może zaszkodzić :-)

co do mieszkania to 300zł to dużo ?! haha ... zapraszam do Gdańska ... tu są ceny ... poniżej 1000zł ZA KAWALERKĘ to tu ceny nie schodzą chyba że jakaś mega okazja albo obskurna ta kawalerka ... tu to dopiero jest problem ... ale my na szczęście mamy pomoc rodziców moja mama i mama Kuby spłacają nam mieszkanie a Kuba zarabia na resztę :-) POLNA - 3mam kciuki za Ciebie kochana :-) będzie wszystko dobrze i wreszcie będziesz miała z głowy :-)

Dzisiaj dzień chłopaka :-p więc pewnie wejdę tylko wieczorkiem napisać co mi ciekawego na wizycie powiedział gin :-) wreszcie z USG będzie i zobaczymy naszą wiercipiętę :-p
Miłego dnia ! :-)

ona_mika u mnie prawie ten sam problem z mamą co u Ciebie.. Tylko że mój G nie przygaduje mojej mamie.. A póki co to my nawet jakbyśmy chcieli coś wynająć albo kupić żeby mieć własne to nas poprostu nie stać.. jedna mała wypłata mojego G nam na to poprostu nie pozwala..

u nas ciężko ostatnio ze spaniem, z kupkami (znowu te kupki), no i czasami nawet z jedzeniem..

A mam pytanie do mam które już mają swoje pociechy.. Po jakim czasie wam się pojawiła miesiączka po porodzie??

Mika w Poznaniu masz ceny za kawalerkę od 900 złotych w zwyż.
Galareciu ja dostałam 3 miesiącu. A Nicole jak miała problem z kupkami to dałam jej mleczko bebilon komfort i problem zniknoł.
Polna nie biore łapówek,tylko po prostu mmy prowizje od złapanych.

a tabletki cilest są dla dziewczyn,które jeszcze nie rodziły,laski po porodzie muszą mieć ze zmniejszoną dawką hormonów. Tak mi powiedziała moja gin.

reklama

A mam pytanie do mam które już mają swoje pociechy.. Po jakim czasie wam się pojawiła miesiączka po porodzie??

No ja ciągle nie mam miesiączki:tak: ale mogę szybko jej nie dostać, bo karmie...

U nas mieszkania nie są takie drogie... choc i dla nas ciezko. Znalazłam do wynajecia mieszkanie jak na 60m to bardzo tanie. Miałam farta:tak: za 3 pokoje płacimy za wynajem 400zł + czynsz wiec 900 zł... :tak: Narazie jest ok, bo moja wypłata idzie na mieszkanie, a za P zyjemy... ale w grudniu to sie skonczy, bo bedziemy zyc tylko z 1 wypłaty... wiec staramy sie o mieszkanie z miasta. :tak: Mam nadzieje, ze na wiosne w koncu cos dostaniemy, bo juz 5 lat czekamy, a ludzie ktorzy maja wnioski 3 lata juz dostaja...:baffled: narazie chodzimy do prezydenta i prezesów mzbm-u i sie kłócimy:-p:-p:-p

Do góry