reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

MAGDA a nie mozna wyrobic nowego dowodu w konsulacie Polskim ? Bo ja mam ten sam problem a wiem ze akt malzenstwa wplywa do urzedu ok tydzien/dwa po slubie i kolejne dwa czeka sie na dowod a my w Szwecji musimy byc max dwa tygodnie po slubie.
ASIK zdrowka!
HAPPY super ze Dennis juz zaakceptowal przedszkole :)

Moja dzis wstala o 7.30 wiec podejrzewalam ze padnue popoludniu, nie mylilam sie o 12.30 uciela sobie dwugodzinna drzemke wiec do 22 przynajmniej imprezka bedzie. Masakra, juz sie przyzwyczailam ze dziecka o 20 nie ma. Jutro jedziemy na dzialke do szefa, nie chce mi sie okrutnie ale prosil A. zeby mu pomogl jakies odwodnienie robic wiec ja sama w domu nie chce zostac. A no i mieszkanie w nastepnym tyg bedziemy ogladac, 44m2.

reklama
Happy, Madzialena- sukienki nie mam jeszcze, dlatego jade kupic ;)

Madzialena- mmm jagody.. Za tydzien tez bede to napewno sie wybiore ;)

Paulina- dowodu nie mozna, paszport tylko ale tymczasowy chyba, nawet sie nie dowiadywalam. A paszport tez mi sie konczy na jesien, prawko wymienic misze tez.

Ale skwar u nas... Nalalam malej wody do wanienki na podworku to jaka zdziwiona byla :p

Magda-u nas tez upał, mały wczoraj w basenie szalał.
Moje dziecko już śpi! Przedszkole tak go wymeczylo ze przed chwila zasnął jedząc loda a wstał dzisiaj o 9, czuje ze jutro będę miala wczesną pobudke

Załączniki

• 1402678923542.jpg
    1402678923542.jpg
    23 KB · Wyświetleń: 47
HAPPY pisalam juz kiedys :p cholernie drogie. Za jeden pokoj koszt min 6tys kr czyli 3 tys zl. Ostatnio co ogladalismy to mieszkanie to babka chciala 7tys ;)

Paulina- bardzo drogie ja za dom(salon, kuchnia z jadalnią i 3sypialnie, lazirnka, korytarz +2 ogrody) płace trochę ponad £400 ale drożej niz £550 za taki dom sie nie spotkałam.ale w Londynie tez podobno drogo

Ostatnia edycja:
Happy- w Londynie drogo? hehe zaje*****e drogo :D

Mala siw kapie i mam nadzieje ze zaraz spac pojdzie. Zmeczona jestem po tym upale. Wyslalam mojego do.sklepu po.cos slodkiego bo mam @ i az mnie nosi na slodkie :p

HAPPY a wy nie dostaliscie od panstwa tego? My tez nie w Sztokholmie mieszkamy, ok 15km od jego granic. My bedziemy wynajmowac mieszkanie z tzw drugiej reki, ale jesli dostaniemy person nunmber to automatycznie bedziemy starac sie o mieszkanie od gminy, gdzie miesieczny koszt czynszu za 4 pokoje to 7200kr, za 3 pokoje 5900kr za 2 pokoje 3900 a za kawalerke chyba 2300. Roznica wieeeelka ale na mieszkanie czeka sie do 5 lat a w Sztokholmie nawet do 10. Mozna jeszcze odkupic kontrakt na mieszkanie ale za to tu juz wyzsza kasa leci, za kawalerke chca nawet 100tys... A ludzie zarabiaja na mieszkaniach od gminy wynajmujac je.. troche pogmatwane to wszystko ale mam nadzieje ze zrozumiesz ;)

Edit
MAGDA w takim razie ja musze zostac dluzej, ale przynajmbiej wypakuje mojemu auto po dach ;p

reklama
Paulina- mniej wiecej rozumiem:)dostaliśmy ale to nie jest tak ze nie musimy płacić, placimy jak za wynajem ake po 5 latach możemy wykupić za "grosze" np. 30 tyś. Bo wszystki co teraz placimy zbiera się i później odluczaja ti d ceny domu:) tez mam nadzieje że zrozumiesz; ) u nas czeka sie różnie, znam dziewczynę co czeja juz 3 lata my czekaliśmy 5 miesiecy.

Do góry