reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Paulina moim zdaniem poprostu nie jest gotowa, u Dennisa było tez ciężko, za pierwszym razem oddalam po godzinie, za drugim po tygodniu krzykow a za trzecim razem nie zaplakal ani minuty! Widoczne był gotowy

reklama
Paulina powodzenia u mnie za pierwsza noc bez smoka super zero placzu dzien tak samo no to na pewniaka druga noc i zaczela sie katorga i rowniez sie poddalam a Nikola juz bez odpieluchowana ?

Zu dzielna zrobila mi papa vuziak i do dzieci na sniadania a ja tylko drzwi zamknelam sie poryczalam jak bobr moja mama odebrala ja po 3h i pani mowila ze super sie bawila i jadla ladnie ale chlopca ppgryzla a ja oczywiscie jak szlam spr zalatwiac to musialam przejsc kolo zlobka i akurat byli na tarasie znowu sie ppryczalam ale Zu akurat sie bawila ganiala i sie smiala no i pani ppwiedziala ze jutro moze byc gorzej bo juz bedzie wiedziala ze ja tam zostawie jestem miekka pipa ;(

Jutro ide pierwszy dzieb do pracy no i kolejby wydatek bo musialam maszynke kupic

OLCIA w dzien tak, zakladam jej na spacery i na drzemke. Dasz rade pierwsze dni najgorsze, ja tam bym chciala juz nike oddac..

Paulina ja tez sie cieszylam ze pojdzie do dzieci chojaraczke udaqalam i wyszlo dzisiaj :) ja odpuscilam rowniez z odpielucjowaniem bo ona ewidentnie robila na zlosc bo zrobila simu na kibelek ale czeaciej bylo sikanie na ppdloge i smianie sie iciekanie a jak sadzalam ja na kibelek to udawala schodzila i robila na ppdloge jutro zapytam w zlobku jak z tym odpieluchowaniem czy juz sadzaja na nocnik czy co
A jaki mniej wiecej ty bedziesz miala bukiet ? Widzialas gdzies ppdobny w necie ?

OLCIA ja juz mam zamowiony. Cos takiego jak w zalaczniku tylko bede miala w ksztalcie kuli, bez tej zieleniny

Załączniki

• 1407958144017.jpg
    1407958144017.jpg
    27,8 KB · Wyświetleń: 48
Dziewczyny wiem co czujecie. Ja też byłam załamana jak mi codzień synek płakał rano :( pytał dlaczego go porzucam, czy wrócę i dlaczego mu to robie ;( wracałam do domu i wyłam..czułam się beznadziejnie :( ale okres adaptacyjny trochę musi potrwać. Potem było coraz lepiej. U was też tak będzie :)
A teraz synek płakał bo przedszkole ukończył i tęskni .. ironia losu.

Kornelia juz spi. Humorek cudowny caly dzien byl ;-) caly czas śmiechy i żadnej gorączki nie bylo po niej widac a miala 38stopni :-)
U lekarza.... Jest na zastępstwie jakas mloda i ... G wiedząca za przeproszeniem. Powiedziala ze na ząbki sie nie gorączkuje i ze pol roku to jeszcze nie czas.... Jasne. Ehe. Ehe.
A potem ze tak do 38stopni to na ząbki a wyżej to juz gorączka i przeziebienie. Niezdecydowana :-D

Sprzedałam dzis tunike! 15zl w kieszeń :-D mam dwie chętne na jeszcze inna ale ta pierwsza sie nie odzywa wiec sprzedam tej drugiej i jutro wystawiam kolejne :-D zawsze jakis grosz wpadnie :-D

Hejka:)

Ja już wstałam bo D. miał na 8 i nie opłaca sie kłaść:) Synek jeszcze śpi:)

paulina śliczny bukiet będziesz miała:) A co do smoczka to może Nikola jeszcze nie jest gotowa, mi też serce pękało jak P. wył za mośkiem najpierw nie dawałam mu smoczka na drzemke w dzień i jakoś zasypiał ale na noc już musiał miec, trwało to kilka dni. Bywało tak że to D. dawał mu smoczka bo już nie mógł wytrzymać a któregoś dnia P. sam powiedział że już nie chce smoczka, fakt przez kilka dni przed spaniem ssał tetrowa pieluszkę bo nie mógł sie przyzwyczaić:) Pieluszka do przytulania została do dziś hehe ale jak gdzieś jedziemy to nie każe jej pakować bez problemu bez niej zasypia:)
maciejka no moje dziecko tak czasem ma potrafi nawet do 11 pospać ale to zdaża się rzadko:-)

reklama
Hej Zu pobiegla szczesliwa do dzieci bez placzu i ja te nie plakalam chociaz w gardle sciskalo

Paulina ladny :) wez rzuc mocno tym bukietem zebym zlapala moze mi sie w koncu poszczesci xd

Do góry