reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Happy no właśnie. Ta nieszczęsna laktoza :/ w dużych ilościach, małe organizmy czasem sobie nie radzą. Córka jak miała jej mało to było dobrze, a jak zaczęła pić więcej to plamy wyszły. Tak myślę. Za to synek pił od 10 mies i nic mu nie było. Pomyśleć że kiedyś noworodki piły prosto od krowy i z laktoza sobie radziły ..

reklama
Widzę, że o mlekach piszecie :)

Moja Nikola tez jeszcze pije mm. Kubek do kolacji. Obecnie podaję bebiko i kupiłam na promocji w tesco za 65zł 1600g i do tego kubek gratis, ale nam już niepotrzebny.

Dziewczyny co podają nestle junior to tydzień temu w tesco widziałam 2op za 19.99. Nie wiem czy jeszcze jest, ale nie była to chyba promocja gazetkowa więc rozejrzeć się nie zaszkodzi :)

Happy - o to ładnie synek mleka pije :)

Moja Nikola takiego od krowy nie pija wogóle :/ a więcej niż kubek mm nie wypije też. Więc wapń staram się przemycać w serach, jogurtach i tym kubku mm. Ale ona coraz starsza więc i powoli trzeba będzie z modyfikowanym się rozstać.

Maciejka- moja samego mm nie ruszy, nie ma szans, dlatego od samego poczatku jak przeszla na mm dosypuje jej kaszki ryzowej, sa w roznych smakach. A rano robie jej kaszke mleczno- ryzowA i daje lyzeczka.

Wam tez tak szybko dni uciekaja? Bo mi bardzo szybkooo.

A w ogoke gdzie resZta? Milena, Papitka?

Magda no właśnie. Jakby nie patrzeć to taka kaszka na wodzie to tak jakbym jej dawała mm z kaszka. Bo w skład wchodzi mm tylko dodaje wodę i na to samo wychodzi :)
Happy do picia nie będę dawać ale produkty mleczne dawać będę.

To super że Wam dzieci jedzą. To ważne. Tyle problemów z niejadkami jest. Mój syn był kluska i jadł wszystko i zawsze, natomiast córka już gorzej, dlatego taka drobna jest.

U nas sukces. Kaszka na wodzie przeszła gładko, jakby nie zauważyła różnicy więc jestem zadowolona :) plamy smarujemy, leki dostaje i oby wszystko wróciło do normy.
nie śpimy od 6 za to :/

Grzeją u Was Dziewczyny?

Maciejkaa - jak mała nie lubi mm to nie zmusisz :) wiem jak jest z Niki i zwykłym mlekiem mogłabym do niego czekolady wlać, a i tak nie zje. Ale skoro kaszki je to super. Zawsze to mały sukces w podawaniu wapnia i witamin. Dzielna córcia ;)

MAGDA tez sie nad tym ostatnio zastanawialam..
MACIEJKA w sensie grzejniki? Tak juz tydzien.

Moja lubila sobie zjesc a teraz jest ciezko cos w nia wmusic. Platki je ze smakiem, ale tylko corn flakes i cheerios. Czekoladowych nie tknie, i tym faktem moja matka jest strasznie oburzona hahaha

U nas pogoda ladniutka :) znaczy sie slonce swieci, ale wiatr mrozny. A. poszedl wymalowac drzwi i bedzie do godzinki

reklama
Hejka:)

U nas dzisiaj słonecznie ale wiaterek jest. Pozniej mamy w planach wybrac sie nakarmic kaczki i nazbierac kasztany:-) korale z jarzębiny juz robilismy więc czas na ludziki:-) Siostra przyjechała na noc z córą, mała ma katar siostra twierdzi że juz przechodzi.. jutro teściowie przyjeżdżaja na kawę więc trzeba będzie jakieś ciasto upiec:)

happymum zdrówka, oby polepszyło się samopoczucie:)

Co do mleka to moje dziecko do 10 miesiąca bylo na cycu, pozniej całkowicie odrzucil pierś a mleka modyfikowanego nie chciał ruszyć. za to ze smakiem zajadał kaszki mleczno-ryżowe i wielozbożowe i zajada je do dziś od czasu do czasu na śniadanie:) Odkąd skończył roczek to kaszkę jadł na śniadanie, na kolację taką specjalna sycącą i wiadomo w ciągu dnia jogurty, budyń, serki własnej roboty ze szczypiorkiem itp., pediatra mówiła że wapnia ma wystarczająco. Obecnie płatki je na mleku krowim i to koniecznie kukurydziane corn flakes lub musli z czego sie cieszę, czekoladowe płatki raz na jakis czas,nie przepada za nimi:) ser zólty luci, ogolnie to wszystko je tylko nie cierpi jajecznicy, ale jajka przemycamy w zupie np, szczawiowej czy barszczyk to zje:) I jajko sadzone do ziemniaków koniecznie z mizerią też zje:-)

Do góry