reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Witam, nadal w dwupaku
I ja tez tylko na chwile, bo zaplanowalam sobie narobic pierogow do zamrazarki dla mezusia na czas mojego pobytu w szpitalu, wiec pewnie pol dnia mi to zajmie
Mika ja na szczescie mam spokoj od dentysty, jeszcze w liceum wyleczylam wszystkie zeby, dziwne ze zalozyla Ci czarna plombe, ja mam wszystkie biale, i za nic nie placilam. Dobrze ze zdecydowalas sie na wizyte u lekarza, zobaczy co i jak i moze cos temu zaradzi
Asiowo ja tez bym zmienila przychodnie, po co ma Ci denerwowac stara jedza, uwaza sie za niewiadomo kogo
U mnie nadal cisza, dzis w nocy mialam ze 2 skurcze, a tak to podbrzusze jak na @ caly czas boli i klucie w szyjce nadal jest. Jutro termin, jak nie urodze do poniedzialku to pojde do lekarza

reklama
witam mamusie:tak:
Na pewno przeniose kartoteke w takim razie, narazie szukam gdzie:tak:

wiecie co... wczoraj ta pseudo pani doktor przepisała nam jakies krople i syrop... i okazało sie, ze to jest witamina c i wapno dla dzieci z niedoborem karmione sztucznie:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: co za głupia baba... to mogła chociaz zapytac jak mała jest karmiona! to, ze jest duza nie znaczy ze jej sama nie karmie...:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
wapno pije sobie ja:-D bo tez mnie łapie jakies przeziebienie:zawstydzona/y: a wit. C w tych kroplach bedzie na pozniej:tak:
pozniej sie odezwe, bo M jescze w domku, a zaraz rodzice przyjada:tak:

Witajcie. a ja tak sobie czytam wasze wypowiedzi i zaintrygowały mnie te szczepienia. Zawsze zdawałam sobie sprawe ze jak urodzę to bede musiała chodzić z maleństwem na szczepienia, tylko zastanawiam sie czy bede miała zapisane kiedy mam na nie iść i jak często sie na nie chodzi? A i jeszcze czy są refundowane czy płatne. Jesli juz o tym pisałyscie to ja sobie poszukam narazie w tych kilku stronach które przeczytałyście nie znalazłam tego:-)
wpisz w wyszukiwarke kalendarz szczepien i tak bedziesz miala wszystkie szczepienia w jakim wieku.sa refundowane i nie refundowane do tych nie refundowanych naleze INFANRIX czy jakos tak

jak to mowią niektorzy porod lepszy niz dentysta:):tak::-D

ja tam sie nigdy dentysty nie balam:)od malego milam problemy--milam 4 jedynki i musieli mi je wyjac spod kosci podniebienia boby mi wyrosly pod nosem lub jak rekinowi :)teraz nosze aparat i musili wyrwac mi dwa zdrowe zeby-za nic nie chcialy wyjsc....teraz juz nic mi nie straszne!:happy2::cool2:

malutka moja spi sobie smacznie a ja czekam na polozna...specjalnie wczesnie wstalam a jej nie ma i nie ma....ciekawe czy bedzie mi szwy sciagac....i co ona tutaj bedzie z moim dzieckiem wyprawiac <mysli>

Witam, ja jestem mamą Kacperka a obecnie oczekuje na kolejnego maluszka :-D
malutka moja spi sobie smacznie a ja czekam na polozna...specjalnie wczesnie wstalam a jej nie ma i nie ma....ciekawe czy bedzie mi szwy sciagac....i co ona tutaj bedzie z moim dzieckiem wyprawiac <mysli>
ja jak byłam 4 lata temu po porodzie miałąm założone te szwy rozpuszczalne i pamiętam że u mnie położna zjawiła sie po okresie połogu a co do mojego synka to tylko do niego zajrzałą bo spała wtedy i nic nie robiła i więcej sie nie zjawiła.
Kaska19 jak bedziesz już po wizycie to daj znac co ona robiła z córeczką bardzo mnie to interesuje :-). Zdziwiło mnie to że szwy masz zwykłe ;-).

hej babeczki ja na chwilę,napisać wiadomość od OLEŃKI,dziś wraca do domu,właśnie się pakuje o 15 ją wypiszą!!Jutro do nas zajrzy bo dziś nie da rady

ja odezwe się póżniej jak oliwke zawioze do mamy

Ostatnia edycja:
izabell96 no widac nie we wszystkich jeszcze szpitalach stosuja szwy rozpuszczalne.. ale czy ja wiem czy one sa lepsze:baffled: niektore dziewczynyz watku skarzyly sie na nie, ze rozpuszczac sie nie chcialy.. ale przyznaje to nic przyjemnego;-)

Oliwka super informacje:tak:moze jutro poznamy malenstwo.. a jak synus Olenki mial miec na imie?? jakos Kapcerek mi do glowy przychodzi ale pewna nie jestem;-):-)

Kurcze jak ja dzis jestem to nikogo prawie nie ma:zawstydzona/y::-(

reklama
ja sobie nie wyobrażam że tydzień po porodzie idę do lekarza na sciądanie szwów bo ja ledwo łaziłam a dopiero po 3 tygodniach mogłom normalnie zacząć funkcjonować nan nadzieje że jak w lipcu pójdę do szpitala to też bedą szwy rozpuszczne :tak: w sumie wszystko jest do wytrzymania nawet te szwy zwykłe, ;-)

Do góry