reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

OLCIA czemu o 7? Xd ja sie modle zeby moja dluzej spala, a np w dzien nie bo cierpnie na bezsennosc ehh usypiam kolo 1 w nocy a potem wstac rano nie moge...

Boziu jak mnie wszystko drazni... matka sie wpieprza do wszystkiego. Najpierw a czemu ciasta z tej cukierni a nie tej, a czemu jeszcze calosci za sale nie zaplaciliscie, a czemu masz dekoracje kosciola w gozdzikach przeciez roze ladniejsze, a dzis sie mnie pyta jak bedziecie miec auto udekorowane? A ja mowie prawdopodobnie nie bedziemy miec nic oprocz tablic rejestracyjnych z naszymi imionami bo A. nie chce a auto to jego brocha pozatyn jedzieny niebieskim porsche panamera wiec to jest piekne samo w sobie a ta no co ty i taka mine miala jak kot srajacy na plocie no masakra :/ albo gada mi ze takie piekne sukienki widziala na Nike a ja mowie ze ona juuz ma a ta mi z tekstem ze ona jej kupi i ja w to ubierze... no nnapewnio napewno ;/ albo dzis dzwoni i czemu was nie ma na skypie i wyrzuty ze ostatnio gadalam z kuzynka co z nika na weselu zostaje i czemu do niej nie zadzwonilam :// boziuuu nie dlugo zaczne polski numer wylaczac.

reklama
Dokładnie Dziewczyny. Najlepiej karmić tak jak się czuje najlepiej :)
Moje dzieci mm w życiu w ustach nie miały. No synek miał jeden dzień na żółtaczce. Po skończeniu karmienia będzie zwykle mleko. U synka też było.
Też mnie nie jedna osądza ale każda mama robi tak jak uważa :)

Paulina bo na 8 do zlobka na 3h a Zu jak mamy cos zalatwic to wtedy spi do 9 i zasypiamy tak jak dzisiaj np xd kosciol w gozdzikach pieknie wyglada jak pracowalam dorywczo w kwiacuarni to akurat dekorowali kosciol w gozdzikach normalnie nie moglam sie napatrzec xd

MACIEJKa kazda matka robi po swojemu :) niektore karmia piersia dlugo, niektore mm, niektore rozszerzaja diete po 4msc inne dopiero po 6msc kazda wie co jest dobre dla jej dziecka ;)
OLCIA ja chcialam roze, ale ogladajac katalog w kwiaciarni bardzo spodobaly mi sie gozdziki. Ale moja mama twierdzi ze to jak w PRL;/

Hej
Ja nigdy nie patrzyłam na tabelki bo każde dziecko inne też na oko i stopniowo dodawałam kasze manną do kaszki. Moja MM piła tylko w wyjątkowych sytuacjach jak byłam na uczelni i mojego odciągniętego nie było. Pierwszą skórkę od chleba do pollizania dostała jak nie miała 3 miesięcy na wigilię:p A tak to zaraz po skończeniu 4 dostawała owoce skrobane jablko czy banana do 5 miesąca jednym z posiłków na dzięń była zupka na mięsu z królika i stoponiowo dodawałam jej różne warzywakoło 9-10 to już praktycznie wszystkie zupki. Na mleko od razu krowie przeskoczyła a ogórki kiszone sama wyławiała i glinianego słoja jak się kisiły:p

Paulina
nie martw się u mnie też dużo ale było:p Najważniejsze miec swoje zdanie:p Moja mama prawie padła jak oznajmilam że bukiet z kalii będę miała;P

KASIA masz jakies zdj bukietu? Moja to zdzwiona tym ze jak mam bukiet z czerwonych roz to wszystko nie jest w rozach.. albo ze wystroj sali bedzie czerwony a kotyliony dla gosci beda polowa rozowych a polowa zielonych.. ale ja sie nie daje :d

DSCF8205.jpgDSCF8297.jpg ooo taki

Załączniki

• DSCF8205.jpg
    DSCF8205.jpg
    34,1 KB · Wyświetleń: 59
  • DSCF8297.jpg
    DSCF8297.jpg
    37 KB · Wyświetleń: 56
Znaczy tak. W zupce juz miala kure ale teściowa mi trula zeby nie z kupowanej wiec babcia mi dala kure swoja o i juz sie kończy. Jutro i pojutrze zje ostatnie.
Kaszke mamy ale malinowa i zdaje mi sie ze ma na nią uczulenie bo niedługo po zjedzeniu jej ma krostki na buzce. Wiec nie daje jej na razie.
Kleik ryżowy miala na poczatku 4 miesiaca i dawałam jej jedna łyżkę przez jakies 2 tyg
Je te obiadki z bobovity - ja i tak mowie na to zupki :-D
Ostatnio teściowa kupiła z gerbera po 5 miesiącu "jarzynowa z cielecinka" ale tam byl groszek i kukurydza i dalam jej pol tego słoika.

Dzis dalam jej z 3 kluski makaronu i odziwo smakowal jej. A ona wybredna co do jedzenia :-D No i deserki jej daje no i banana raz zmíksowalam jej :-)
Jutro jedziemy po te biszkopty i chrupki kukurydziane.

Dzis odwiedziłysmy koleżankę ktora znam juz 14lat. Odkąd poszłysmy do innych szkół nasz kontakt zmniejszył sie do praktycznie zera a mieszka 8 numerów domów ode mnie... Jeju jak u niej sie pozmienialo w domu i przed domem. Masakra.
Idzie na studia do Lublina na mieszkanie z chłopakiem i koleżanka. 3 pokojowe mieszkanie... No ale jak stać ją to co jej zalezy :p
K padł, Kornelia tez ja pewnie za godzine pojde :-D

reklama
Do góry