reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Ja w I trymestrze jak mialam zgage to konczylo sie wymiotami, ale teraz nie wymiotuje wcale chociaz czasem mnie tak podbija ze prawie wymiotuje... Kobiety w ciazy powinny sie czuc duzo lepiej niz w rzeczywistosci, niestety tak nie jest... No ale szkoda gadac o nieprzyjemnosciach... Moze o czyms milszym popiszemy:-):-):-) np Co juz macie dla maluszkow kupione???

reklama
Dzień dobry poświątecznie!
Snoopy12, ja uwielbiam miętę, piję ją notorycznie praktycznie codziennie, w ciąży również piłam, bo nigdy nie przyszłoby mi do głowy, że nie można:-p:-D. A na co szkodzi mięta? Bo ocet już wiem, że na kości.
Ona_mika, ano drugie święta, drugie, na poprzednią Wielkanoc Hania raczej nie zwróciła uwagi, bo miała wtedy 2 miesiące:laugh2:. Za to w Boże Narodzenie i teraz miała już radochę:tak::tak:.

Witam:-)

snoopy12 Ja mam dla swojej dzidzi dopiero 4 nowe ubranka. I to na dodatek 4 body:-) no i parę rzeczy, które kiedyś ja nosiłam (ponad 18lat temu ale po praniu wyglądają jak by były niedawno kupione i tylko parę razy założone:-)), tylko ze na początek będą dla dzidzi za duże. Ale póżniej napewno się przydadzą:-) Od znajomych dostałam jeszcze bardzo fajną zasłonke z koronki nad łóżeczko:-) No i mam jeszcze mała fajna podusię, którą kiedyś kupiłam swojemu ukochanemu, ale stwierdziłam że kupię mu coś innego. Więc poduszeczka została. Ale jak dzidzia się urodzi to napewno się nie zmarnuje:-) A za jakiś tydz jak mój misio dostanie wypłatę to powiedział że pojedziemy na małe zakupy i kupimy dla dzidzi jakieś drobnostki typu butelki i takie tam..:-)

Netgirl Mój ukochany też właśnie mówił że ten magnetyzm się sprawdza.. Ale niestety nikt z nas nie nosi złotych łańcuszków:-( Może jak pojedziemy gdzieś do znajomych to ktoś będzie miał. Jestem bardzo ciekawa co będzie. Ja myślę że chłopiec, ale mój ukochany mówi że będzie dziewczynka..:-) I tak się ze mną sprzecza:-) Choć wiem, że on też wolałby chłopca..

Hellow!:-)

Wszystko nadrobiłam na szczescie nie bylo tego dużo, swięta spedziłam u narzeczonego i nie bylo czasu nwet wejsc na forum:) Ale juz jestem hihi:)

Asteria gratuluje fasolci i zyczę spokojnuch 9 miesiecy:) Jak przyszły tatus zareagował na dzidziusia??

Słyszałam ze na zgage jest dobra bułka tarta lub migdały:) Zawsze można spróbować:)

Ojć to nie ciekawie z tym bólem pleców jak tyle jak sie położe to mnie bolą krzyże, ale pozatym jest ok:) mam nadzieje ze do wesela wszystko bedzie tak jak do tej pory:):) Cos ten II trymest za dobrze przechodze, ale juz nie kracze by sie cos nie zepsuło:)

Co do ubranek, to ja sobie powiedziałam ze dopiero bede wszystko kupować od 30 tyg, wiec jeszcze torszke sobie poczekam, wiadomo juz doczekac sie nie moge jak wpadne na sklepy hihi:):) jak narazie to musi mi wystarczyc podgladanie co maja inne przyszłe mamusie:)

netgirl bardzo ładne i orginalne imie, a skrót wrecz wspaniały hihi:)

Co do magnetyzmu to mi tez sie sprawdził:) Tylko ja robiłam srebrynm łansuszkiem i z piersciąkiem zareczynowym przewieszonym przez lancuszek:) (słyszałam ze moze tez byc to obraczka)

Co do occtu to znam taka historie ktora wydarzyła sie niedawno w okolicach mojej wsi:
Pewna dziewczyna zorientowała sie ze jest w ciazy, majac 16 lat nie za bardzo chciała tego dziecka...wiadomo wpadka... Żaląc sie kolezance ta wpadła na genalny pomysł tzn by wypiła 2 szklanki occtu to napewno poroniu. Dziewczyna w to uwiezyła wypiła te 2 szklanki poszła na wizyte do ginekologa z mysla ze powie jej ze poroniła. W czasie USG lekarz oznajmił ze dzidziuś na 100% bedzie uposledzony lub z choroba downa.... :-(

To sie nazywa ludzka głupota. Gdy to usłyszałam rece mi opadły, i jakbym ta laske spotkała to....eh szkoda słów

To sie rozpisałam...

Buziaki:-)

angel501 Co do octu i tej 16latki to straszne!:szok: jak ona mogła tak zrobić.. Rozumiem że może w wieku 16lat nie czuła jeszcze potrzeby mieć dziecko ale skoro już tak się stało to powinna o nie jak najbardziej dbać.. No ale to niestety ona nie pomyślała o maleństwu tylko o sobie..:-( Bardzo przykre:-(

A co do magnetyzmu przed chwilką to zrobiłam tak jak angel501 no i wisiorek bujał się jak wahadełko:-) Czyli tak jakbym w brzuszku miała małego chłopczyka..:-) No to teraz nie pozostało mi nic innego jak tylko czekać na USG i na to co powie lekarz.. Zobaczymy czy się sprawdzi..:-)

No a to mój brzusio w 20tyg i 6dniu ciąży

Galarecia sliczny brzuszek, ja mam taki sam a 3 tyg roznicy:) Nio to zycze chlopczyka jak tak bardzo pragniesz i trzymam kciuki aby na usg wyszlo:) zmykam cos posprzatac,

:-) miłego dnia:*

angel501 a dziękuję bardzo:-) no a teraz to ja już mam większy ten brzuszek choć od tamtego czasu minęły tylko kilka dni..
teraz brzusio wygląda o tak (zdjęcie robione w 21tyg i 3dniu):

Galarecia śliczny masz brzuszek:tak:. MAm taki sam sweterek;-):-D.
A co się stało z dzieckiem tej 16 latki? Urodziła już? To straszne, co ona zrobiła:angry:.

reklama
ania_zywa Hehe:-) fajnie tylko ze to akurat bluzeczka, nie sweterek:-) Ale na szczęscie mieszczę się jeszcze w zwykłe ubrania a nie ciążowe:-) No wiesz, ubrania w sklepie ciążowym sporo kosztują (a ciuchlandów jakoś nie lubię)a tak to pojadę na stadion i kupie sporo taniej niż w sklepie ładne rzeczy i co najważniejsze że w nie wejdę:-) Choć tak szybko mi brzuszek rośnie, że nie wiem jak będzie za miesiąc albo 2.. Może wtedy przerzucę się np na wiekszy rozmiar niż do tej pory..:-)

Do góry