reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Dziewczyny przystopujcie troche, bo nie mam czasu Was czytac, a potem musze nadrabiac:-) teraz mam 5 min, bo Lena zajela sie jakims pudeleczkiem i co chwile podchodzi i mowi do mnie "da" i daje mi to pudelko a za chwile zabiera:-D dzieci sa niesamowite:tak:
polna_N Lena pierwsze kroczki zrobila po 11 miesiacu , mozna powiedziec, ze przez 2 dni tak chodzila.. potem cisza.. a teraz sie rozkrecila na dobre.. chodzi caly dzien, juz nawet nie raczkuje.. fajne sa juz takie chodzace szkraby.. np jak chce pic to idzie z butelka do kuchni i wola "p" .. w ogole jak cos chce to mowi pierwsza literke wyrazu:-)
Femme Fatal dobrze, ze lepiej sie czujesz:-) pomysl, ze jeszcze tylko miesiac szkoly i 2 miesiace blogiego lenistwa, a potem dasz rade od wrzesnia jakos:-)
a co do dzidziusia:) to Ty juz bys go chciala miec przy sobie a ja czasami marze o tygodniu bycia w ciazy:) tak bym sobie chetnie odpoczela:-)ahhh

reklama
A ja mam teraz wolne po tym szpitalu no i że akurat mój G. się przeprowadził do mnie (no i wczoraj przywiózł resztę swoich ubrań) to mam zajęcie.. Prasowanie.. Chcę mu zrobić niespodziankę.. Jak siedzę w domku to w sumie nie zaszkodzi mi troszkę poprasować. Przynajmniej nie będzie chodził w wygniecionych ubraniach.. No i muszę jeszcze ogarnąć w pokoju bo bałagan zrobiłam, a prosił żebym posprzątała.. Póżniej jeszcze może ziemniaki obiorę na obiad dla całej rodzinki żeby zjedli jak wrócą z pracy.. Zobaczę.. A dzidzia mi jeszcze nóżki wypycha że aż się na brzuchu odznacza udo..:tak::-D

Dziewczyny czy wy też macie problemy z ciśnieniem? mnie głowa boli od ciśnienia i mam troche ręce i nogi spuchnięte... zaczynam sie zastanawiać czy to normalne...

Malpy jedne;))) Wy chyba w nosie macie ze komus patrzaly moga wysiasc;)))
Ja mialam masakryczna noc, myslalam ze zaraz urodze, Jarek zaspal przez to do pracy i godz pozniej pojechal.... Wiekszosc nocki brzuch mi sie tak stawial ze myslalam ze mam kamien w brzuchu i to taki z kolcami, jarek mnie przytulal i mowil zebym sie uspokoila, do dzidzi mowil ze to jeszcze nie pora... Do tego myslalam ze sie ugotuje, spalismy przy otwartym oknie... Dzisiaj juz jest ok. Wczoraj mialam grila i za kazdym razem jak zjem na nim pomidory to mam takie akcje, czy to mozliwe ze to od pomidorow???
Galarecia troszke Ci zazdroszcze...Ja tez bym tak chciala ale nie dosc ze nam sie czasami nie uklada to J musi prawie 2h wczesniej do pracy wstawac... Powiedzial ze dzisiaj tez przyjedzie, chyba sie dzisiejszej nocy przestraszyl i nie chce mnie samej zostawic...;)
fammefatale nie olewaj sobie szkoly, nie warto... Zdobedziesz teraz wyksztalcenie a pozniej jak dzidzi bedzie wiekrza to bedziesz mogla isc normalnie do pracy nie martwiac sie o nic;))) Warto sie teraz pomordowac troszeczke;)))
Ciociu Aniu zaraz ci na PW nabazgram wiadomoscia;)))

Aniu No wiem juz o czym zapomnialam o tym robotniku;))) Cyknij mu zdjecie potajemnie to i my sobie go obejrzymy;)))
Kasiu na tym etapie ciazy to nadcisnienie nie jest normalne... z tego co czytalam (nie pamietam juz gdzie) to to ma jakis zwiazek z zatruciem ciazowym, ale chyba nie musia;)))

hej dziewczeta...:) kurde dziekuje za tak iolcze odpowiedzi co do mojego tematu:) jakos sobie poradze z tym i powiem to mamie:) bede dobrej mysli... a teraz kurde wrocilam ze szkoly i tylko cala w nerwach moj partner zachowuje sie jak kobieta w ciazy jakies dziwne ma humorki dzis mi tak pojechal ze szok nie spodziewalam sie tego po nim:/ wogole co najgorsze wiezy w plotki:/ i taka dzis jedna nas sklucila:(

Kasiu a jakie masz to cisnienie? bo jak dobrze pamietam nie moe byc wyzsze niz 140/100 chyba tak?? juz nie pamietam dokladnie..
ja tez tak strasznie puchalam, tyle, ze cisnienie bylo ok:-) ale po porodzie to nie moglam nogi wsunac do kapcia mialam takie byly na stopach - koszmar.. a Ty kiedy masz wizyte??

Netgirl kurcze nie pamietam.. ale tak fajnie trzymala glowke chyba kolo2 miesiecy moze 2,5 ,, musialabym na fotki zerknac.. a przekrecac chyba jak miala 4 miesiace moze 5.. nie pamietam dokladnie.. ale potem to jest przewalone jak sie przekreca.. koszamar.. lena zawsze potem wyturliwala mi sie z maty:-D i cala happy byla:tak:
o wlasnie teraz tez lobuzuje, zdjedla skarpetki i zwiewa:-)

ania zywa a czym ten robotnik Cie zauroczyl? niech zgadne, rano otwierasz oczy a w oknie przystojniak :-D jak fajny to zapros przez okno na kawe ;-)

Baśka, no dokładnie tak było:-D:-D. Ale pokazałam mu się dopiero, jak się ubrałam i doprowadziłam do porządku:-p. I jeszcze głupia jak się zapytał, czy odmontujemy taką jedną ściankę na balkonie, to mu powiedziałam, że niestety nie, bo u nas w domu same baby i nikt się za to nie weźmie:-D. No to też się mama nabija ze mnie, że pierwszego dnia już podrywam:-D:-D:-D:-D.

ania zywa a Twoja Hania cos juz mowi??
a i w ogole jak sie wasze pociechy pordzily, kiedy zaczely sie przekrecac i same trzymac glowke??

Netgirl, ja dokładnie nie pamiętam, musiałabym zajrzeć do książeczki, w której zapisuję wszystko. Ale pewnie sama siedziała dopiero jak skończyła 8 miesięcy, to dosyć późno, ale tego samego miesiąca sama stanęła na nogi i zaczynała raczkować, więc 8 miesiąc był przełomowy w jej rozwoju.
A mówi już dość dużo, głownie po chińsku:-D. Z polskich słów mama, baba, babcia jej się udaje, daj, idzi(idzie), jesce(jeszcze, jak ma za mało jedzenia), dziadzia, ania i w sumie jeszcze trochę innych, ale często to co powie wynika z danej sytuacji i wtedy trzeba sobie skojarzyć, co chciała powiedzieć, bo wiadomo, że nie mówi wyraźnie.

Aniu No wiem juz o czym zapomnialam o tym robotniku;))) Cyknij mu zdjecie potajemnie to i my sobie go obejrzymy;)))

Snoopy, postaram się, specjalnie dla Ciebie, żeby mnie myszy nie zjadły:-p. ALe dziś jednak siedzę do 21 w pracy, więc już nie zrobię. Oni będą robić do końca października, więc mam sporo czasu:-D. Właśnie dzwoniłam do mamy i im kawkę zrobiła i popijają na naszym balkonie:laugh2:.
Ps. To czekam na wiadomość od Ciebie;-).

Kasiu, wybierz się lepiej do lekarza, ciśnienia nie należy bagatelizować. Może to nic poważnego, ale należy sprawdzić. Ja leżałam na patologi w ostatnim miesiący ciąży właśnie z powodu ciśnienia i opuchniętych rąk i nóg. Za dużo wody zatrzymywało się w organiźmie. I podejrzewali właśnie cukrzycę ciążową, ale okazało się wszystko ok, więc mnie wypuścili. Ja po prostu miałam dużo za dużo kilo na plus i może to była przyczyna.

reklama
kurde dziewczeta jutr mam USG u lekarza zobacze moje malenstwo:):) w koncu poraz pierwszy ciekawe jak sie rozwija i czy wszystko wporzadku jest:): juz sie nie moge doczekac... a czy moge zabra ze soba mojego partnera by takze zobaczyl?? nie bedzie t sprawialo problemu??

Do góry