reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Prysznic to ogromna ulga..., ale mąż własnie pojechał do apteki, bo mi wylazł jakis hemoroid:baffled: i jak piecze... co jeszcze:zawstydzona/y: matko... oby ona juz się rodziła, bo po co to wszystko:-(

reklama
kasiaF87 https://www.babyboom.pl/forum/samot...a-samotnej-matki-7905/index2.html#post2445183 prosze o to link tam gdzie sa te cale zasilki i strasznie niemile kobiety :wściekła/y: wlasnie widzialam ze druga mi pojechala ale w dupie mam te pojeba... kobiety twierdza ze skoro mam partnera to nie mam sie ubiegac o zasilek dla samotnej matki a to gowno prawdaaaa i dobrze o tym wiem bo rozmawialam u mnie w MOPS i babeczki mowily ze mam brac co sie da

Tu taki cytacik jeżeli chodzi o imiona
"Jakie właściwie prawa rządzą nadawaniem imion? Przepisy stanowią, że imię nadają dziecku rodzice. Kierownik urzędu stanu cywilnego powinien jednak odmówić przyjęcia oświadczenia o wyborze dla dziecka więcej niż dwóch imion, imienia ośmieszającego, nieprzyzwoitego, w formie zdrobniałej oraz takiego, które nie pozwala odróżnić płci dziecka. Żeńskie powinno kończyć się samogłoską „a” (np. Anna), a męskie spółgłoską (np. Marcin) lub samogłoską „i” albo „y” (np. Antoni). Kiedy urzędnik ma wątpliwości, zawsze może zwrócić się do Rady Języka Polskiego Polskiej Akademii Nauk, która wydaje opinię o proponowanym imieniu."

dzieki dziewczynki za pomoc CHWILAMI zaraz poszukam tam tego imienia mam nadzieje ze jest :-) chociaz na "a" sie nie konczy a niby damskie powinny tak jak KASIA pisze

Dobry wieczór. Miało mnie nie być a jestem:-p. Okazało się, że autobus nie jeździ w wakacje na tą wioskę co mieszka tam mój dziadek i jadę dopiero jutro z przesiadką:baffled:. No ale ważne że jade:-).

Asiowo, pisz kochana nie jak urodzisz tylko jak już na porodówce będziesz:-p. Jak dasz radę oczywiście:tak:. Trzymam kciuki aby to było to i abyś urodziła zdrową śłiczną dzidzie:tak:. Nie zapomnij policzyć paluszków:-D.

Witam nowe mamy:tak:. Bardzo się cieszę że nas tu przybywa:tak:.

Nocnykoszmar, bardzo mi przykto że poznajemy się w btakich okolicznościach, bo ja akurat znam osoby z forum samotni rodzice i te, które Ci tam pisały. Także bardzo mi przykro, że obrażasz dziewczyny, które ja akurat bardzo lubię:-(.

A co do zasiłków i alimentów. Aby dostawać alimenty musi być w akcie urodzenia wpisany ojciec dziecka. Musi pójsc z Toba do Urzęsdu Stanu Cywilnego i uznać dziecko. Automatycznie nazwisko dziecko ma ojca. Chyba że wcześniej się umówicie, że wolisz aby miało Twoje nazwisko. Pamiętaj, w takim wypadku to ojciec decyduje czy zgadza sie, aby dziecko miało Twoje nazwisko.
A co do zasiłków to przede wszystkim jak masz alimenty zasądzone nie należy Ci się zasiłek dla samotnej matki. Poza tym jeśli masz partnera również Ci się nie należy, bo tak jak dziewczyny dobrze piszą nie jesteś samotną matką:tak:. Jeśli Cię sprawdzą i uznają że bepodstawnie pobierałaś kasę będziesz musiała ją oddać! No to tyle. Mam nadzieje, że w miare jasno napisałam:tak:;-):-).

A tak w ogóle to miłego wieczoru no i co z ta nazwą naszego głównego wątku?

Asiowo, pisz kochana nie jak urodzisz tylko jak już na porodówce będziesz:-p. Jak dasz radę oczywiście:tak:. Trzymam kciuki aby to było to i abyś urodziła zdrową śłiczną dzidzie:tak:. Nie zapomnij policzyć paluszków:-D.

oooo:-) Jak na porodówke pojadę to tutaj wam na pewno zostawie wiadomość:-) ale dobra... jak dam rade to napisze:tak: musze kom doładować:-p bo to juz chyba blisko:zawstydzona/y:

Zywa ale dni URLOPU ci nie ubędzie? Mi zawsze wszyscy mówili że żeby dostać zasiłek dla samotnej matki to trzeba mieć zasądzone alimenty lub w akcie wpisany ojeciec nieznany... Mówiła mi to dziewczyna która sie starała o zasiłek... To ja już nic nie rozumiem...:-(

reklama
ania zywa mi tez przykro ze tak sie poznajemy ! i ja ich obrazac nie zaczelam :-) zadalam pytanie na co jedna zaraz z oburzeniem odpisala i dosz pesczelnie ale to swiadczy tylko o jej kulturze skoro pytalam o cos to znaczy ze jestem tego NIESWIADOMA a nie jest to powodem naskoczenia na mnie ze ja kradne pieniadze z zusu !! odpisalam jej poniwaz nie mam 5lat i kreconych wlosow i nie pozwole sobie na takie podteksty na to druga zaczela jej bronic :-) co jest normalna reakcja jednak tylko mnie podburzyly tym byntem zamiast wylumaczyc tak jak Ty to zrobilas jednak nie jedna kobieta majac faceta nie bedacego ojcem dziecka dostaje zasilek samotnej matki stad moje zapytanie !!

Do góry