reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

U nas noc też spokojna, ale ja jestem chora. Temperatura 39,2 stopnia, ból gardła taki że nie jestem w stanie nic połknąć, karat, kaszel i ból mięśni :baffled::baffled::baffled: Do tego wszystkiego Julka chyba się ode mnie zaraziła bo też kaszle, ale temperatury na szczęście nie ma.

Lenka faktycznie, wszystko się zmienia strasznie szybko. Już niedługo i Ty będziesz miała maleństwo przy sobie, a póki co ciesz się tym, że masz czas dla siebie, bo później będzie z tym ciężko ;-)

AdiLea u mnie też terminów nie było, ale udało mi się znaleźć jeden wolny.

Layla no w sumie to bym Julii zazdrościła gdyby była wysoka, bo ja sama mam 170 cm ;-) Ale ona się wdała w tatusia, bo on ma 2 metry ;-)

A tak w ogóle to gdzie wywiało całą resztę młodych mamuś? :sorry:

reklama
Witam

BLACK-Ja też chora wczoraj leżałam plackiem ,nie miałam siły stać na nogach:baffled: Dziś lepiej ,ale też ból gardła, głowy , mięśni...:baffled::dry: Ogólnie tragedia, jeszcze nie wiem co mogę brać bo karmię piersią, ale pewnie nic :dry:Jak mi nie przejdzie pójdę do lekarza... Chodzę w masce, mam nadzieję ,że Młodego nie zarażę....
Ty też jesteś wysoka :tak: Co ja mam powiedzieć ,mam 157cm:-D Mój Grzesiek ma 194... Mam wileką nadzieję ,że Ludwik w ojca się wdał:tak::-D a jak się czeszesz na ślub???

Adilea-a Ty idziesz do ortopedy czy tylko na usg?

Lenka87- Lada chwila na Ciebie przyjdzie kolej:tak: Mi czas w ciąży strasznie szybko leciał;-) Potem będziesz tęsknić strasznie za stanem błogosławionym:tak:

mamaola- też musze się wybrać do kosmetyczki na oczyszczanie i paznokcie sobie zrobić;-) Jakoś lepiej się czuję jak się np pomaluję delikatnie w ciągu dnia:-p

Pola ja wysoka? Chciałabym mieć z 10 cm więcej ;-) To coś jest w tych Grześkach, że tacy wielcy rosną :-D Julka na pewno się w tatusia wdała, bo widać to było już po urodzeniu ;-) Rozmiary miała pokaźne ;-). A teraz ma długie nogi i stopy wielgaśne więc wysoka będzie :-). A jak się czeszę? Szczerze mówiąc to sama nie mam jakiejś wizji, zdam się na fryzjerkę. Wiem tylko tyle, że chcę mieć kudły jakoś ładnie upięte, jakiś może kok, albo coś w tym stylu, i opadające po boku jedno pasmo włosów. W czwartek idę się farbować i ścinać do fryzurki ślubnej, pogadam z fryzjerką, może doradzi mi coś fajnego. A w piątek lecę pazurki sobie robić. Ta kosmetyczna strona przygotowań ślubnych jest chyba najprzyjemniejsza :-D.
A powiedz Ty mi jak Twój Ludwiczek główkę trzyma jak go do góry podnosisz? Julke się jeszcze troszkę kolibie ;-) A już nie mogę się doczekać kiedy ładnie zacznie trzymać ;-)

To się rozpisałam :-)

BLACK- Młodemu jeszcze jakieś 10 dni temu się troszkę kiwała, teraz juz trzyma ładnie:-p Kwestia kilku dni:tak: No ja mam problem , bo mam dosyć krótkie włosy,ale może do czerwca jeszcze troszkę urosną:-p Tak, cały szał związany z przygotowaniami tymi nie papierkowymi ,jest chyba przyjemny:-p Mam taka nadzieję:tak: Już się nie mogę doczekać jak wkleisz jakieś zdjątko w sukni:tak:;-) Julka na pewno będzie wysoka, jak się duza urodziła, teraz też jest długa, to będzie może modelką;-) Mój też jest spory,tzn długi, ale szczupły:-p Ma fałdki ,ale dla mnie jest chudzinka:-p

Właśnie moja Jula to samo, długa i chudzinka, ale niby dobrze na wadze przybiera. A z tą modelką to mój Grzesiek ciągle gada, że Julka na pewno nią zostanie... Córeczka tatusia :-D. No właśnie tak myślałam, że to kwestia kilku dni z trzymaniem główki, bo z dnia na dzień Julce to lepiej wychodzi, a już się nie mogę doczekać kiedy będzie ładnie trzymać. No i nie mogę się doczekać kiedy jakieś nowe jedzonko będę mogła wprowadzić do jej jadłospisu a nie tylko mleko i herbatki ;-) A zdjęcie w sukni do czwartku na pewno wstawię, ale wiadomo - efekt będzie inny w dniu ślubu, bo będę miała fryzurkę i profesjonalny makijaż ;-) Ehhh już się doczekać nie mogę :sorry:

Właśnie się dowiedziałam, że moja przyjaciółka jest w ciąży :eek:. 12 tydzień. Mieszka w Anglii, ale na święta wraca i wpadnie do mnie na pogaduchy. Jestem w szoku, bo zawsze wypierała się tego, że wpadnie :-p
W tym roku jest jakaś plaga młodych mamusiek. To już 4 moja koleżanka, która jest w ciąży :eek:

lenka87 o śląsk widzę:) gdzie studiujesz jak moge zapytac?ja tez mysle co z obroną.czy dam rade...i w ogole z uczelnią...

Studiuje dziennie ,kulturoznawstwo w Wyższej Szkole Zarządzania Ochroną Pracy.
Myślę,że wiele osób daje radę ze studiowaniem w ciąży- tylko ja jakoś słaba jestem i leniwa. Nie mam głowy do pisania-a żeby się bronić w terminie to za miesiąc musiałabym oddać pracę-a tak mam więcej czasu. A tak bezstresowo będe sobie skrobać. Chciałabym mieć prawie skończoną pracę w czerwcu-ewentualnie jakieś kosmetyczne poprawki-bo przy dzidzi będzie ciężko.

Ostatnia edycja:
Hej ;) u nas noc spokojna dzień też dziś mała znowu nie zrobiła kupki, ale pruta tak ,że szok.. ;)

AdiLea mi się śniło że zostawiłam małą w wanience i widziałam jak łyka wodę.

magdaa- mi się puki co takie sny nie śnią... ;-)chociaż jakiś czas temu śniło mi się ,że paliłam papierosy będąc w ciąży:-p

BLACK- ja osobiście też zauważyłam ,że wiele młodych dziewczyn jest teraz w ciąży... Moje trzy koleżanki ( w moim wieku) mają już dzieci takie dwu letnie. Ale co chwila widzę dziewczyny bardzo młode w ciąży. Ja cieszę,że jestem młodą mamą:-p

MAcie jakieś skuteczne sposoby na ciemieniuchę? Jakoś nie mogę sobie z nią poradzić:sorry: Smaruję oliwką potem po myciu czeszę szczotką,ale nie wiele daje:zawstydzona/y:

reklama
Pola co do ciemieniuchy to najlepiej np godzine przed kapiela nasmaruj malemu glowke i zaloz czapeczke, potem wyczesz a nastepnie umyj wloski i znowu wyczesz - powinno pomoc.. U nas poskutkowalo nawet bez tej czapki:tak::-)

Do góry