reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Hej dziewczyny! Daawno mnie tu nie było, widzę, że sporo nowych mam przybyło.
Witam wszystkie :tak:

elwiwas ja pamiętam, że jak zrobiłam test i wyszedł pozytywny to płakałam chyba całą noc, jak poszłam do ginekologa i potwierdził ciążę to byłam załamana, a teraz Zuzia jest moim oczkiem w głowie i nie cofnęłabym czasu za nic! wszystko się zmieni jak urodzisz :tak:

U nas wszystko dobrze. Zuzia ma już prawie 6 miesięcy. Trochę się zmieniła. Już nie śpi tak ładnie w nocy jak kiedyś.. budzi się ok. 5 razy.. :eek: mam nadzieję, że to niedługo minie.. może to ząbki:confused: kto wie..

A to moja Mycha :-)
Zobacz załącznik 177308

Niunka slodka :)) A wiezsz u mnie Nadinka zawsze spala ok od jakiegos czasu potrafila sie budzic nawet w trakcie godziny 7 razy ... Ale teraz juz budzii sie tylko dwa razy W koncu :))

reklama
Sylcia- to urocze, juz nie moge doczekac sie tej chwili! Ja jestem w 10tc i juz spiewam mojej kruszynce, jak zjem to pytam czy smakowalo:-), jak ide spać to zycze dobrej nocy:-) Generalnie 24h mysle o mojej kruszynce! Jestem teraz u mamy, ktora mieszka we Wloszech i razem z ciotkami maja ze mnie niezly ubaw ::-D

Anetka- Moja mina gdy wyszlam z toalety z testem w rece, weszlam do pokoju gdzie czekala kuzynka z przyjacolka podobno wygladala tak :happy2:, usiadlam i zaczelam BECZEC,bo to nawet nie byl placz:-D. Naszczescie wszystko co zle za mna i czekam niecierpliwie na termin porodu.
Sliczna corcia, taka radosna :-) Gratuluje!

Witam dziewczynki ;-)
Anetka Śliczna ta twoja Zuzka, a jaka uahahahana ;-) co do snu to mój od jakiś 3 miesięcy przesypia całe nocki, no czasem obudzi sie na łyczek picia ale bardzo rzadko :tak:
Sylcia tak patrze twojej niuni wyszedł pierwszy ząbek w moje urodziny :-D:-D
Elwiwas ja nigdy jakoś do brzucha nie gadałam, ale jak czytam o tej piosence Sylci to żałuje :happy2: A tak w ogóle to zazdroszcze ci tej ciąży mi się bardzo tęskni za tym okresem we dwójkę :tak:

Witam dziewczynki ;-)
Anetka Śliczna ta twoja Zuzka, a jaka uahahahana ;-) co do snu to mój od jakiś 3 miesięcy przesypia całe nocki, no czasem obudzi sie na łyczek picia ale bardzo rzadko :tak:
Sylcia tak patrze twojej niuni wyszedł pierwszy ząbek w moje urodziny :-D:-D
Elwiwas ja nigdy jakoś do brzucha nie gadałam, ale jak czytam o tej piosence Sylci to żałuje :happy2: A tak w ogóle to zazdroszcze ci tej ciąży mi się bardzo tęskni za tym okresem we dwójkę :tak:

A noo to wszystkiego najlepszego :)) Spoznione ale szczere :))
Ja z brzuchem prowadzilam konwersacje wyzalalam sie obgadywalam :))

Elwiwas mama mojego ptysiaka mieszka we Wloszech w La Spezii A my z Damianem mieszkamy w Irlandii :)) Wiec troszke ciezko sie mamy bo mama byla u mnie jak urodzilam Miala byc na 3 tyg a byla 5 dni bo ma chorobe wiazowa i problem z nadcisnieniem ale lelarz powiedzial ze moze leciec Ona biedn mi tu tak meczyla bardzo zle sie czula cisnienie miala prawie 200 !!! Noo i pojechala a ja wszystko robilam i robie sama Damian w pracy pol dnia a ja gotuje sprzatam piore prasuje pieke ciasta i w ogole :)) Nie przeszkadza mi to tylko czasem jestem zmeczona :( A ja mam tu tylko Nadie i Damiana ... Ale teraz na miesic lece do polskii :))

hej postanowiłam napisać bo przecież pisałam tu bardzo długo.
Aneta Zuzia jest piękna ;** po mamusi na pewno ;D

u nas ok Łucja ma prawie 8 miesięcy , czołga się po podłodze już ;) 3 ząbek wychodzi. Mówi mama, baba i papa :)) jest słodka

Anetka moja Łucja na szczęście śpi super bo najwcześniej wstaje o 4 :)) przeważnie 6-7 , życzę Ci żeby i Twoja się przestawiła na takie spanie. :)) też mi się wydaje, że to ząbki. :tak:
elwiwas miałam tak samo jak Ty, ja nawet byłam na tyle głupia że poszłam do lekarza, a później nie byłam równe 2 miesiące, bo myślałam że może się coś mu pomyliło. A teraz jest super i nie cofnęłabym czasu :tak: i tak będzie na pewno u Ciebie . Jak dzidzia się urodzi to o nikim innym nie będziesz myślała tylko o niej. ;*

bansikxd- No u mnie podobnie, tez duzo spiewam mimo, ze to dopiero 10tc ;-) Slyszalam, ze dziecko, ktore slucha regularnie jakies spokojnej piosenki gdy jest juz na swiecie pamieta ja i uspokaja sie:happy2: Ja juz wybralam piosenke, napewno znacie "bajki iskierki" jest moim zdaniem idealną kolysanka. Tak samo wazne by mama (tata oczywiscie tez) mowili do brzuszka, tak samo jak z piosenka dziecko bedzie kojazyc nasz glos i tym samym czulo sie bezpieczniej:)

sylcia- podziwiam wiec i tak trzymaj:happy2: Ja natomiast w Polsce mieszkam z bratem, moja mama we Wloszech a ojciec nawet nie wiem, ze bedzie dziadkiem:oo: Mimo, ze mamy nie ma, mam rodzine kolo siebie, i kilku dobrych znajomych na ktorych napewno bede mogla liczyc dlatego pewnie bedzie mi latwiej. Wracajac jeszcze do mamy, bardzo przezywa, ze nie bedzie widzila jak jej wnuk sie rozwija...

maagda- tak jak pisalam wczesniej, juz kocham to dzieciatko a gdy sie urodzi napewno nie bede widzila swiata poza nia. Dam jej tyle milosci i bezpieczenstwa ile tylko bede mogla:-) Pragne by miala spokojniejsze dziecinstwo niz ja...
Urocza ta Twoja Łucja, az oko sie ciesze:happy2: Mam nadzieje, ze w maju i ja pochwale sie swoim szczesciem!

Pozdrawiam wszystkie !

Ostatnia edycja:
bansikxd- No u mnie podobnie, tez duzo spiewam mimo, ze to dopiero 10tc ;-) Slyszalam, ze dziecko, ktore slucha regularnie jakies spokojnej piosenki gdy jest juz na swiecie pamieta ja i uspokaja sie:happy2: Ja juz wybralam piosenke, napewno znacie "bajki iskierki" jest moim zdaniem idealną kolysanka. Tak samo wazne by mama (tata oczywiscie tez) mowili do brzuszka, tak samo jak z piosenka dziecko bedzie kojazyc nasz glos i tym samym czulo sie bezpieczniej:)

sylcia- podziwiam wiec i tak trzymaj:happy2: Ja natomiast w Polsce mieszkam z bratem, moja mama we Wloszech a ojciec nawet nie wiem, ze bedzie dziadkiem:oo: Mimo, ze mamy nie ma, mam rodzine kolo siebie, i kilku dobrych znajomych na ktorych napewno bede mogla liczyc dlatego pewnie bedzie mi latwiej. Wracajac jeszcze do mamy, bardzo przezywa, ze nie bedzie widzila jak jej wnuk sie rozwija...

maagda- tak jak pisalam wczesniej, juz kocham to dzieciatko a gdy sie urodzi napewno nie bede widzila swiata poza nia. Dam jej tyle milosci i bezpieczenstwa ile tylko bede mogla:-) Pragne by miala spokojniejsze dziecinstwo niz ja...
Urocza ta Twoja Łucja, az oko sie ciesze:happy2: Mam nadzieje, ze w maju i ja pochwale sie swoim szczesciem!

Pozdrawiam wszystkie !

Noo u mnie mama to samo ... Mowila ze to moje pierwsze dziecko a ja wszystko robie kolo siebie sama ze nie ma mi kto pomoc ze tak daleko d domu ze ja mam wielki dom ... Ale nie ma sie co dolowac ja nie mialam czasu na jakies depresje po porodowe :)) Od razu nastepnego dnia siad po turecku byl wszystko robilam sama kolo siebie i Nadii jak wyszlam ze szpitala to zaraz do sklepu na zakupy szlam obiad gotowalam i dom wysprzatalam przed przyjazdem mamy :))
Ja iwazam ze depresje jaka kolwiek w ogole maja jedynie bogacii:))

Noo u mnie mama to samo ... Mowila ze to moje pierwsze dziecko a ja wszystko robie kolo siebie sama ze nie ma mi kto pomoc ze tak daleko d domu ze ja mam wielki dom ... Ale nie ma sie co dolowac ja nie mialam czasu na jakies depresje po porodowe :)) Od razu nastepnego dnia siad po turecku byl wszystko robilam sama kolo siebie i Nadii jak wyszlam ze szpitala to zaraz do sklepu na zakupy szlam obiad gotowalam i dom wysprzatalam przed przyjazdem mamy :))
Ja iwazam ze depresje jaka kolwiek w ogole maja jedynie bogacii:))
Jestes mama na medal :) Mam nadzieje, ze mnie zadna deprecha nie dopadnie i tez tad sobie rade, sama czy z jakas pomoca :)

Jestes mama na medal :) Mam nadzieje, ze mnie zadna deprecha nie dopadnie i tez tad sobie rade, sama czy z jakas pomoca :)

Wystarczy myslec pozytywnie :)) Ja jeszcze mala piersia karmilam wiec pila bardzo czesto a i niestety Nadinka w czasie dnia spala hmm moze 4godzinki w sumie Od zawsze lubiala gdy jest glosno i ze trzeba miec z nia caly czas kontakt :)) Wiec czas dla mnie byla okolo 23 i pozniej :))

reklama
Do góry