reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

reklama
Cześć wam kobietki..
Poniekąt przeczytalam was...
Co do mojego wózka. U mnie w Płocku nigdzie taniej niz 600zł nie kupi wózka nowego.. zreszta nie mam wyboru. Wozka potrzebuje od już.
Poza tym bardzo mi sie podoba i jest malutki i lekki i z 4 pietra z łatwością go zniose.

Od 2 dni nie śpie ;( moze godzine spalam.. Mały całe noce jest przy piersi ;/ wczoraj dałam mu 2 razy butle w ciagu dnia i na wieczór 3 raz.. jak zjadł o 19 to o 23 wstał.. I od 23 do 6 rano mi tańcował.. całą noc musialam z nim byc.. Mam nerwy i to ostre ! Moja matka do smoka go przyzwyczaiła ! Bo jak tylko plakał to mu wciskała! Zwracałam jej uwage a ona nic z tego sobie nie robiła!! A moj ojciec siedzial na fotelu z nim codziennie i go bujał!! I dziś całą noc musialam pilnować zeby mial smoka, musialam go bujać i to i tak na 15 minut skutkowało! Bo chciał jesć! Tak zawzięcie smoka ssał i pozniej płakać zaczął ze mu nic nie leci! i tak do 6 rano! Później sie wkurzylam butle mu zrobiłam i zjadł 60 ml i poszedł spać, to wstal o 9, nakarmilam go butlą 60 ml znowu i spał do 12 i go nakarmilam piersią... i co? zjadł moze 5 minut i juz pokarmu nie bylo, dopiero butle mu dalam to zjadl 90 ml a teraz śpi sobie..

Naprawde przeżuce sie na butelke,on moim mlekiem sie nie najada.. Wczoraj np jak mu butle dawalam, to w piersi mialam duuzo mleka, przystawiłam go i co? wyssał wszystko i dalej glodny!
Juz myslalam ze on ma jakieś kolki albo coś i dlatego placze, ale jak sie naje to grzeczny jest! I po butelkowym mleku super kupke robi, nie meczy sie tak jak po moim! a musze zwrocić uwage ze ja wody pije mnóstwo, bo po 3 buteli niegazowanej dziennie albo i wiecej! i jem takie rzeczy ktore mu nie zaszkodza!! Wiec ja mam lichy pokarm! Niby leje sie ze mnie ,wczoraj jak bez stanika usiadłam to mialam w minute kałuże na podłodze! Ale co z tego jak on wszystko moze z jednego i drugiego cyca wyssac i mimo wszystko glodny!Ja nie wiem jednego dnia tylko 10ml sciagneła, a wczoraj juz lało sie ze mnie.. a on gloduje.. Własnie jak moj pokarm je to caly czas mu sie ulewa.. Non stop nim wymiotuje ;/ wszystko jest wiecznie obrzygane.

umi co do naprawy, prosze Cie nie opłaca sie jak on jest tak brudny i oblesny ze szok! Jak go kupowalam to byl w innym swietle i nie bylo widać, a w domu jak zobacyzlam to zżółkły ,brudny, porazka..

ixidixi takie kłucia, bole są normalne.. Ja wiem jak mnie kolki takie łapały, nerwobóle... Bolało mnie podbrzusze.. ale jakos wszystko dobrze jak widać ;)

A mi się @ we wtorek skończyła:-)

Ashera opiekunka, jest to mojej mamy koleżanka więc bierze od nas tylko 400 zł. A co do szkoły to teraz nie jest źle ostatnia klasa to tych godzin aż tyle nie ma gorzej było w 2 ale jeszcze 2 tyg. i mam spokój:-)

Z tym NIP-em też umarzam, że nie jest on do szczęścia potrzeby.

Artystka ja Mikiego ok. 3 tyg karmiłam bo też nie dawałam rady, sytuacja podobna do twojej, a może małemu się smoki spodobały i jest leniuszek i mu sie już ciągnąć nie chce?

A ja musze zacząć się ogarniać bo prawdopodobnie do P już dzisiaj pójdziemy, a jakiego mam lenia dupy bym nie ruszyła najlepiej:-p

Hej
A ja nawet nie czytam co pisłayscie za bardzo tylko tą stroe czytałam.

artystka a może poprostu dawaj mu mleko modyf na noc a w dzień ze dwa razy swoje mleko? tak zeby pił chociaz troszkę bo w Twoim mleku ma duzo przeciwciał i wiesz.... ;-) pijesz te herbatki na pokarm? oj chyba maluszek przyzwyczaił sie do butli... niepotrzebnie ulatwiałas sobie ta butlą to teraz on nie bedzie wcale chciał piersi ssac... Ale cóż... ;-) jakos dasz radę ;-) :tak: trzymam kciuki zeby było tak jak ty chcesz.

A teraz ide sie polożyc bo zle sie czuję, mały kopie i wogole jakis durny dzień... dzieciaczki chore w dodatku ehhhh... :-(

Miłego dnia, buziaki

kolia ale on z cyckow do konca mi sciaga... ze jak ja naciskam pozniej to juz nic nie ma.. I on wszystko zje i znowu jest glodny...

Albo on glodny nie jest, tylko ja mu wciskam tak jedzenie.. A on ma kolki, albo cos innego sie z nim dzieje...
Ale matka ze mnie, że nawet nie wiem co mojemu dziecku dolega

artystka - przestan sie uzalac i sie wź za swoje dziecko.
Dziwisz sie, ze on ciagle wymiotuje czy tam ulewa jak sama sie przyznajesz, ze moze mu wciskasz mleko?
Po co w takim razie chcesz przechodzic na modyfikowane?
Jedno zdanie sprzecza sie z drugim w tym co piszesz.
Masz kropelki na kolki, zacznij malemu podawac i krok po kroku dochodzic do tego co mu NAPRAWDĘ dolega...

Sprobuj przestac mu ciagle dawac cyca, nic mu sie nie stanie jak przez godzinę nie popije i sprobuj robic z nim co innego - masowac brzuszek, bujac - cokolwiek i sprawdz czy wtedy sie uspokoi. Bedziesz wiedziala o co mu chodzi... jezeli to nic nie da to rzeczywiscie po pol godziny przystaw go do cyca...

Ostatnia edycja:
Umi no to smoka ssac powinien jak chce pomlaskac troszeczke. i owszem possie smoka 10 minut i pozniej w placz. Masowalam mu brzuszek tez i wogole nie ustępowalo, nadal plakal. Jak plecki mu masowałam to troszeczke może sie uspokoił, ale też znowu zaczął płakać. I w koncu jak mu cycka dalam to najadł sie i sie uspokoil. Ale pozniej znowu to samo bylo...
A wlasnie jak dam mu sztuczne mleko to zje i pada dosłownie...

No jedynie wyjątek codziennie do poludnia lubi pomarudzić :p

Asheara aha i koperkiem go przepajam na zmiane z rumiankiem.
Chyba ze on w nocy mi tancuje bo wczoraj i przedwczoraj bylam 3 godzny z nim na spacerze i spał, wrociliśmy do domu to tez byl padniety i spał dlugo. Moze on sie po prostu wyspał?

artystka ustal mu rytuały o 8 np pobudka 11 znowu am i moze spacer godzinka dwie potem 13/14 am i nie kladź go spac po 17 tylko juz na normalne spanie nie wiem o której go kładziesz próbuj przetrzymac ile bedzie mozliwe on jest jeszcze mały i musi wpaśc w rytm

reklama
mamą doskonała sie nie jest odrazu, nia sie uczy byc dzien po dniu sie poznajac z dzieckiem... sa rozne opcje...
na kolki mi to nie wyglada - dziecko placze co chwilke co 0-30-60 sekund ale to tak okropnym placzem...
musisz probowac - ja robie tak ze kiedy maly marudzi a niewiem o mu jest probouje po kolei pic,jesc,spac,bawic sie az wkoncu cos podziala... aktualnie zabkujemy i uspokaja sie tylko przy spacerze.
probuj,wkoncu mu cos przypasuje ;]

Do góry