reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

reklama
Moja kolezanka (rowniez 18 lat) miala wlasnie bole krzyzowe. z tego co opowiadala sa duzo bardziej bolesne to raz, dwa czujesz je w okolicy kregoslupa a nie jak normalne skurcze noo i zaczely sie kolo godziny 7 rano a rodzila o 23 z groszami ;/ ja osobiscie chcialabym miec juz porod za soba, ale boje sie wiadomo... obcy kraj bariera jezykowa bez najblizszej rodziny ale dam rade :)

teraz są tak co 20-15min ale to jeszcze nie sa az tak bolesne tylko cos dziwnie maluszek sie obsunal i chyba glowa rusza ;O
wiecie chyba dzis sie zacznie nie jestem pewna ale tak cos czuje ;/
co do porodu za granicami polski to nie ma sie czego bac wszystko bedzie oki sama bede tutaj rodzic w angli

Ostatnia edycja:
zawsze ziarnko niepewnosci jest :) mimo ze opieke mam tu swietna :) jezeli dzis sie zacznie to pozostaje tylko trzymac kciuki zeby wszystko poszlo ok :) skoro rodzisz w anglii to co z EPIDURAL? :))

opieka moja droga tutaj jest super ale wiadomo sa rozne polozne mna sie bardzo opiekuja ;) jak dzis zaczne rodzic to bedzie super bo nie mam prawie zadnych swoich ciuchow spakowanych ;/ teraz mi sie przypomnialo a cala torbe zajmuja rzeczy malenstwa

Eve- może to będzie i dziś. Trzymam kciuki.Narazie radze ci się położyć i odpocząć. Bo jeśli się zacznie potrzebne ci będa siły.
Ja jak dostałam pierwsze skurcze co 7 min też mnie nie bolało. To było o 15. Poszłam spać. A o 21.30 obudziłam się już z bolesnymi skurczami co 2 min. Urodziłam o 10.30 rano więc ten sen się napewno przydał.

No sen raczej bedzie potrzebny, duzo sily i cierpliwosci zapewne :) kilka swoich rzeczy jeszcze pewnie zdazysz dopakowac a reszte przywiezie Ci maz/narzeczony :)

Uciekam bo jakos slabo sie czuje ;/ Lenka dzisiaj daje wybitnie w kosc niestety. milej nocy zycze:) Eve... Powodzenia:)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
dziewczyny leze i siedze na zmiane zeby mnie tak nie bolalo a jak wstaje to ledwo ide takie dziwne skorcze jak zaczne rodzic tak jak mowisz lenka to bedzie super wody mi jeszcze nie odeszly ale mam czestrze uplawy i malenstwo sie odpycha nozkami ciagle lokatorow postawilam na bacznosc i czowaja wrazie czego zeby mi pomoc bo strasznie sie martwia o mnie ;) dzis wogole chodzilam jak zakrecona i bole brzucha mialam a teraz te skorcze jejciu co ja bym bez was zrobila ;)ide spac dobranoc milych snow

reklama
eve i jak się rozwija sytuacja może już cię nie ma?? :-) a skurcze krzyżowe jak będą na pewno rozpoznasz mnie takowe nękały :-p
emyylka Witam!

Ja wstałam i chciałam się przywitać ale nie opatrznie do P zadzwoniłam no i 20 minut zleciało idę coś zjeść za nim Miki się obudzi.

Do góry