Ale tu się ruch zrobił
Nina jakaś taka marudna od rana ciągle by chciała Elmo oglądać

no ale bez przesady ile można ja nie jestem zwolenniczką żeby mi dziecko pół dnia przed bajkami siedziało
PAULA - powiem Ci że ten pierwszy rok powiedzmy półtora to był największy szał jak się czegoś nowego uczyła :-) a szczególnie te pierwsze kroki pierwsze słowa prawie szalałam jak głupia z radości

teraz oczywiście też jestem z niej dumna i cieszę się i wzruszam ale jednak ten pierwszy okres to był inny rodzaj tej nowej takiej radości teraz się już trochę przyzwyczaiłam do tego że mnie zaskakuje ;-) ... moja córa też bajek długo nie oglądała ... a teraz to jak jest u mojej mamy to muszą ciągle lecieć

(bo ja jeszcze nie mam kanału z bajkami

) nawet nie ogląda ale muszą w tle być

no i jedynie ogląda zawsze Elmo i całą bajkę a nawet ze 4 pod rząd potrafi obejrzeć to jak idę się myć czy coś puszczam jej i wiem że siedzi i ogląda

:-)
MALINOWA - witaj ;-)
POLNA - oooo hej kogo ja widzę :-) no Nina już duża :-) czas leci ... za to Twoja to już w ogóle 4 lata

pannica już
UMI - to Kacper fajnie kumaty jest :-) Nina jak ma nakleić naklejkę do swojego zeszytu ćwiczeń to zawsze obok wyznaczonego miejsca i zazwyczaj do góry nogami
KAAMAA - przekaż trochę ochoty mi
AGATECZKA - broń boże nie dawaj dziecku jego nazwiska. później się rozstaniecie i żeby cokolwiek załatwić będziesz musiała go prosić bo bez jego zgody nic nie zrobisz ... trzeba patrzeć też z tej gorszej strony niestety ... moja córa też nie ma nazwiska ojca mimo że jesteśmy razem powiedziałam jak weźmiemy ślub to wszyscy będziemy mieli jedno nazwisko ja sobie nie wyobrażam żeby moje dziecko miało inne nazwisko niż ja ... co do Twojej sytuacji próbowałaś z nim na spokojnie rozmawiać ? jeżeli tak i to nic nie daje może faktycznie daj mu czas wyprowadź się niech sobie posiedzi sam i pomyśli co chce ze swoim życiem zrobić nie ma co na nim na siłę wyciskać czegokolwiek sam musi dojść do tego wszystkiego ty mu możesz jedynie trochę podpowiadać ...