reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

ja tam zawsze skladam mojej mamie zyczenia w moje urodziny, w koncu to tez wielki dzien dla niej ;-) zlecialo, zlecialo... moja by mogla juz chodzic chociaz :-p zbieram sie za opisanie porodu :) na dniach cos bedzie :-p

reklama
To czekamy niecierpliwie Herbata ;-) a jak wogołe mała? juz miesiac ma, ale to leci :-D
Mariolciaaa chyba byla tez na wylocie, urodzila juz, nie wiecie nic?

Ja zaraz Mikołaja kłade i ide się ogarnąc jak mam potem jechac, i doł ogarne to juz bede miala mniej jutro :tak:

Mariolcia urodzila w pazdzierniku synka, ale nie wiem dokladnie ktorego :) pisala chyba tu, choc pewna nie jestem. Liza wyprawiacie urodziny ? Mala dobrze, wczoraj napisalam pare zdan na jej temat :) nie wiem czy czytalas. mi ten miesiac za szybko nie zlecial :-p ale Ci zazdroszcze odchowanych dzieciaczkow

Kurcze niepamietam tez czy pisała ;/ heh :-)
No wczoraj czytałam pisałas cos o młodej ale ja zabiegana i zapomniałam sorry :-p
Hehe nie zazdrosc, ja czasem bym wolała by byly takie male bo "im wieksze dzieci, tym wieksze problemy" teraz ta sepsa;/ normalnie jak dziecko male w domku z mama zadko takie cos zlapie...:p ;]
O mlody spiacy ide :-)

Malwina jestem ciekawa efektu ;-)

Pati ja też lubię eksperymentować z włosami, miałam kolory od jasnego blondu przez intensywnie rudy, po kruczo czarny :-p teraz mam jasny brąz zmieszany z czekoladą i na razie taki zostaje :tak: znudziły mi się drastyczne zmiany.

Anula straszna historia... :-( niestety faceci już są chyba tacy słabi psychicznie... moja szwagierka urodziła w 27t.c synka, żył miesiąc, jego ojciec też odreagowywał pijąc, rozjeźdżając się nie wiadomo gdzie, nie obyło się bez zdrad, awantur.... to straszne co przeszli ale nic nie tłumaczy takiego zachowania :no:

Herbata ja też wcześniej zazdrościłam dziewczynom które miały dzieci starsze od Julki ale z perspektywy czasu nie chciałabym omija tych wszystkich momentów, zobaczysz sama pierwszy rok życia dziecka to najwspanialsze chwile, pierwszy siad, pierwszy ząbek, pierwszy krok, pierwsze mamo... myślę że nie jedna z Nas chciałaby do tego wrócić :-)

Pati zapomniałam, Sebuś jest strasznie mądry, fajnie że chce się uczyć :tak:

Liza Mariolcia się odzywała kilka dni po porodzie i od tego momentu cisza.

Julka śpi, wysprzątałyśmy łazienkę korytarz i jej pokój, pralka właśnie skończyła prać i na razie odpoczynek a co każdemu się należy! ;-)

patrycja9009 podejrzewam ze własnie bedzie cos chciała.. ale nie mam pojecia co.. i zaczynam sie denerwowac.. dobrze ze D nie jest synusiem mamusi i zawsze staje po mojej stronie.. :-)
No to tyle dobrze że masz faceta po swojej stronie......:):)
Liza, n ie napisalam Ci tego zebys sie stresowala tylko po to zebys sie nie wahala co do zebrania.Spokonie Hania po 1 nie chodzi do szkoly a po 2 miala goraczke i juz nie ma a u tej dziewczynki sie zaczela i juz nie spadla...
Patrycja jaki Sebus zdolny:-)a co tej rodziny to fakt wielka tragedia,ojciec tej dziewczynki teraz zdradza zone i opowiada kolegom, moze w ten sposob ucieka od tego:sorry:wogole dziwna rodzina, ta dziewczyna 2 tyg po porodzie zbierala ziemniaki bo tesc kazal a dziecko stalo w wozku obok pola:sorry:
Siwa miej sie na bacznosci:-D
Ucieka od bólu raniąc swoją żonę....ehhh faceci, szkoda słów naprawde
A jakby mi teść kazał 2 tyg po porodzie zbierać ziemniaki z pola to bym sie go spytała czy sie przypadkiem w głowę nie uderzył :eek::no:
Anula wiem, wiem, dlatego najpierw sie wachałam czy isc ale teraz jestem pewna, chce sie dowiedziec czegos o tym by wrazie co (oby nie bylo to potrzebne) zareagowac od razu.

PAtrycja No Seba juz mądrala sie robi ;-) moja liczyc do 15 umie, pisac umie: mama,tata, babcia, dziadek ;-) hehe Wczoraj do mnie przyszła miałam pisac ale zapomniałam: Przyszła daje mi katreczke i dlugois i mówi: mamusiu napisz mi na karteczce: Jestem zajęta. Ja sie pytam a po co Ci taka karteczka? H: No mamusiu napisz mi... No i jej napisałam, wziela kartke i poszla do siebie, po chwili patrze a ona dokleiła do karteczki wieszaczek taki, powiesiła na drzwiach i zamkneła je :happy: myślałam ze padne ze smiechu, jak opowiadałam M to sie popłakałam :-D hehehe

Wampi mi tez sie zdarza ze posty znikaja:no:

Ide kluski ugotowac :-)
No prosze Hania już chce mieć trochę prywatności hahahahahahaha ale sie uśmiałam :-D
Malwina jestem ciekawa efektu ;-)

Pati ja też lubię eksperymentować z włosami, miałam kolory od jasnego blondu przez intensywnie rudy, po kruczo czarny :-p teraz mam jasny brąz zmieszany z czekoladą i na razie taki zostaje :tak: znudziły mi się drastyczne zmiany.

Anula straszna historia... :-( niestety faceci już są chyba tacy słabi psychicznie... moja szwagierka urodziła w 27t.c synka, żył miesiąc, jego ojciec też odreagowywał pijąc, rozjeźdżając się nie wiadomo gdzie, nie obyło się bez zdrad, awantur.... to straszne co przeszli ale nic nie tłumaczy takiego zachowania :no:

Herbata ja też wcześniej zazdrościłam dziewczynom które miały dzieci starsze od Julki ale z perspektywy czasu nie chciałabym omija tych wszystkich momentów, zobaczysz sama pierwszy rok życia dziecka to najwspanialsze chwile, pierwszy siad, pierwszy ząbek, pierwszy krok, pierwsze mamo... myślę że nie jedna z Nas chciałaby do tego wrócić :-)

Pati zapomniałam, Sebuś jest strasznie mądry, fajnie że chce się uczyć :tak:

Liza Mariolcia się odzywała kilka dni po porodzie i od tego momentu cisza.

Julka śpi, wysprzątałyśmy łazienkę korytarz i jej pokój, pralka właśnie skończyła prać i na razie odpoczynek a co każdemu się należy! ;-)
Kama ja bym coś własnie zmienila ale boje sie że farba spowoduje jeszcze gorsze wypadanie włosów i bede zmuszona znów je zcinać..... i dlatego wstrzymuje sie .....

witam ;-)

Liza
sto latek dla Danielka !! ;****

pisałam do Mariolci ale narazie cisza .

zaraz uciekam z rodzicami do restauracji zamowić korytko na barbórkę ;-)))

Witam:) Mam pytanko posiadacie możejakąś listę wyprawkową albo link do rzeczy potrzebnych doszpitala i do domu_ Kompletuj wyprawkę i tak do końca nie wiem czyo wszystkim mam pojęcie...

reklama
Witam:) Mam pytanko posiadacie możejakąś listę wyprawkową albo link do rzeczy potrzebnych doszpitala i do domu_ Kompletuj wyprawkę i tak do końca nie wiem czyo wszystkim mam pojęcie...

kurde link sie nie chce wstawic ;// wiec ci skopiuje

- 5 bawełnianych śpioszków, najlepiej na zatrzaski w kroku, co ułatwia szybkie, a częste w tym czasie przewijanie;
- 5 koszulek bawełnianych lub body;
- 5 bawełnianych kaftaników;
- 4 pajacyki;
- 2 pary skarpetek bawełnianych lub buciki bawełniane;
- 2 sweterki, spodenki;
- Czapeczka na dwór, grubość czapeczki zależy od pory roku;
- 2 czapeczki bawełniane, które stosujesz po kąpieli;
- Rękawiczki bawełniane, które zapobiegają bolesnym zadrapaniom;
- Kombinezon zimowy, jednoczęściowy.

2 ręczniki kąpielowe z kapturem;
- Wanienka do kąpieli;
- Myjka;
- Bezpieczne nożyczki dla niemowląt do obcinania paznokci;
- Szczotka do włosów z miękkiego włosia;
- Termometr do wody ( ja radzilam sobie bez sprawdzałam łokciem)
- Mydełko dziecięce;
- Oliwka dla niemowląt;
- Sterylne gaziki;
- Spirytus 70 % (wystarczy kupić 100 ml spirytusu rektyfikowanego, rozcieńcza się go przegotowaną wodą w stosunku 2:1);
- Sól fizjologiczna do przemywania oczu lub czyszczenia noska;
- Waciki z bezpiecznymi końcówkami do czyszczenia uszu;
- Aspirator do noska z filierkami lub gruszka gumowa do usuwania wydzieliny z nosa.
(moim zdaniem Aspirator lepszy)

- Butelka do podawania picia lub karmienia ze smoczkiem o małym przepływie, traktuj to, jako rezerwę na wypadek gdyby były problemy z laktacją;
- Podgrzewacz do pokarmu; ( to również zbedne)
- Sterylizator do butelek; (mysle ze jest zbedny)
- Zestaw szczotek do czyszczenia butelek i smoczków;
- Termoopakowanie.

- Wózek;
- Folia przeciwdeszczowa do wózka;
- Również moskitiera przeciwko owadom; ( jak narazie nie bedzie potrzebna)
- Fotelik samochodowy adekwatny z wiekiem i wagą dziecka;
- Proszek do prania ubranek, pościeli i pieluszek malucha.

Ostatnia edycja:
Do góry