reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Milenaaa najmlodsza hhehehe no co ty ;-) wydaje ci sie ;-)
Co do siostry tp nie byla zła napewno, chyba ze na poczatku, i to pewnie na siebie ze ona nie moze a ty zaszlas...
Ja mam siostre 5 lat starsza i pierwsze dziecko mialam ja;-) potem obie w 2007 urodzilysmy, na tą chwile ja mam trójke a siostra ma corke i jest we wczesnej (7-9tc) drugiej ciąży :tak: ;-)
sali ponoć, ale kazdy ma inne priorytety ;]
Kamcia ja nie mowie ze bym nie chciala czwartego dziecka bo fizycznie i psyhicznie to bym chciala :-p taka ja matka wszystkich dzieci,a jak widze filmy z malymi bobaskami czy porodami to łzy ronie ;P ale rzeczywistosc dobija i nie mozemy pozwolić sobie bynajmnie narazie na czwarte ;]

Ja dom ogarnelam, wiec mam juz luzik :tak:

Ostatnia edycja:
reklama
Sali u mnie podobnie jak u Lizy żadnych planów. Teraz ze względu na chorą Majkę, bo tak to bym odwiedziła koleżankę,

ViKamcia u mnie Majka raz może 2 razy w życiu miała włączone BabyTV ale nawet ją nie interesowało. ;-) za to potrafi włączyć PCta dziadka a nikt (przynajmniej nei chcą się przyznać;-)) jej tego nie pokazywał:eek:

Lokak a ze 2 dni temu nikogo nie było:p

Milena to będziecie mieć niespodziankę:p Ja bym nie wytrzymałam byłam przekonana że chłopak na 100% ale marzyłam o dziewczynce:p i tak od 20tyg dziewczynka na każdym USG i tak mam:)
No przykra sprawa z Twoją siostrą no bo Ty w sumie nie starałaś się pewnie chciałaś mieć dzieci ale nie teraz a ona nie może smutne to bo tyle jest matek co nie powinny mieć dzieci a z łatwością zachodzą ale nie rozwijam tego tematu... A powiedz jak rodzice zareagowali? I może jakąś fote nam wrzucisz??:)

Kamcia
że Ty czytasz wiem :) Wymalowaliście już?? Pokaż efekt końcowy:)

Liza ja pitole to przyjedz i mi pomóż:p Teraz to Milena chyba najmłodsza mówię o tym momencie:)

Wróciłam od tego baławana... Ręce mi odpadają a jeszcze muszę podłogi umyć i kurze pościerać... Na dziś żadnych planów bo mąż mnie wyciulał i dopiero z Niemiec wraca... Nasz świadek dzwonił żebym szła ale to nie wypada bo i tak zawsze siedzę z samymi chłopakami ale jest C a tak to samej nie bardzo z nimi:p
PO PRACY RODACY!!!

Zobacz załącznik 438705Proszę zdjęcie USG , troszkę słaba jakoś , ale to wina Mojej komórki ;D Zdjęcie z pierwszej wizyty u lekarza 7 tydzien.

LIZA : Skoro tak mówisz . Właśnie no nie wiedziałam jak to określić . Bo zła to nie była bo choć jest daleko to dzień w dzień jakieś rady ( bo to bo tamto ) Zresztą obie siostry strasznie sie starają . To mi siostra ubranka zostawi ( zawsze kupuje nowe , i dla chłopca i dla dziewczynki )wiec szkoda . Wyprać i do użytku ..

kasiek88kasiek Straszne takie coś . Nie planowałam . Chcę dziecko bo lubię dzieci , ale miało być za min jakieś dwa lata . No ale cóż wyszło jak wyszło, jestem szczęśliwa . Tak popatrzeć ile właśnie nieodpowiedzialnych ludzi rodzi dzieci , ile usuwają , a ktoś kto tak tego chce nie może . No cóż nic się nie poradzi . Może in vitro się uda kiedyś i Moja siostra będzie szczęśliwa .

Ja sie pozbyłam dzieci z mezem na spacerek hehe.Straszna chlapa u nas...za tydzien ma bys 8 stopni na plusie..czuc wiosne hehe.

Liza priorytety nie maja nic wspólnego z tym zeby od czasu do czasu wyrwac sie gdzies bez dzieci,ale wiadomo każdy ma inny charakter,ja lubie towarzystwo w domu i poza domem,duzo znajomych wpada do nas z dziecmi i jest wesoło,choc ty masz wesoło na codzien,ale nie wierze ze nie marzycie z mezem zeby wyjsc od czasu do czasu bez dzieci(zreszta chyba nie dawno pisałas o wyjsciu cos;))
Wiadomo ze dzieci to najwiekszy priorytet rodziców bez dwóch zdan;))

Milena własnie przypomniał mi sie mój sen:sniło mi sie ze urodziłam trzecie dziecko(córeczke)i dałam na imie Milena hehehe.
Swoja droga bardzo podoba mi sie to imie,no i Milena to pierwsze milosc mojego syna hehe

Vikamcia skorzystałam z tej strony tu sa juz gry dla dzieci od dwóch lat wiec za mała nie jest kwestia tego czy dwu letnie dziecko komputerem potrafi sie posługiwac a w szczególnosci myszką,lekka przesada ale takie czasy nastały. http://ciufcia.pl/gry-dla-dzieci/gry-i-zabawy-dla-maluchow Kaja tak czy tak woli bajki;P

Ostatnia edycja:
Hej Laski. Ja sobie sprzątam, jak to bywa w sobotę. Niewiele mi już zostało. Gorzej, że już mi się nie chce, no ale ktoś musi:-p Moja córa czasem ogląda jakieś bajki razem ze mną, ale ma tzw. limity. Np. rano jak wstanie lecą w tv jakieś bajki, zwłaszcza Ul na kanale Disney Junior, Młoda lubi tę bajkę i tyle, więcej nie ogląda do popołudnia. Popołudniu ja wracam z pracy i z racji, że Młoda nigdy nie chce mi dać zjeść obiadu to jej włączam jej ukochane Stacyjkowo lub Misia Ruperta na dvd i poogląda max 30min. I na ogół tyle. Martynka uwielbia się bawić zabawkami, więc nie mam z nią problemów.

Sali biedna Kajka. Mam nadzieję, że raz dwa jej to minie. Z tymi wyjściami racja. Ja niby taka domatorka a jak mąż mnie zaprosił nie tak dawno na piwko to wróciłam pełna poweru i poczułam jak to dobrze czasem gdzieś wyjść. Więc jestem za. Praca, dom i dziecko są bardzo ważne, dziecko najważniejsze, ale relax dla mamusi też ważny bo wtedy ma więcej cierpliwości i siłek dla dziecka:-)
Liza czwórka dzieci w tym państwie to faktycznie trudna sprawa.. Ale kto wie, może doczekacie kiedyś:-)
Lolkak zdrówka dla Majeczki:-)
Milena witaj:-) Podziwiam, że nie chcesz znać płci dziecka, mnie to skręcało z czekania na ten tydz., w którym mogłoby już coś być widać na usg:-) I moje marzenie się spełniło bo jest córeczka, a mąż jak Twój Mężczyzna też był pewny, że będzie syn, innej opcji nie brał pod uwagę:-) Zdziwił się, nie wiem czy zawiódł, wątpię, w każdym razie dziś jest w córci bardziej zakochany niż we własnej żonie:-D
Kasiek brawa dla córci:-)

Milena rzeczywiście kiepsko widać ale jakaś fasolinka jest:) A jakie plany na przyszłość ze ślubem pewnie czekacie na razie??

Vegas mój jak wyszliśmy z USG troszkę zawiedziony był ale szybciutko mu minęło Dominika do niego podobna a jak się bawią szok...

Uff jeszcze kurze ale już mi się nie chce... Odkąd C nie ma to cały czas mi na ręce włazi do tego nic nie mogę zrobić i schodzi mi się. Jeszcze posikała mi się coś mi się wydaje że to z tęskonty za tatą

HEJKA

DOROTAR ja nie powiedziałam że młody siedzi na kompie godzinami, on wie że czasem może, i włącza go np jak mu pozwolę bo muszę iśc po drzewo albo coś zrobic, bo tu u moich rodziców nie ma młody tyle zabawek, albo nie jest wsio tak przystosowane żeby został na tą chwile bez konkretnego zajęcia, w domu ja mu też nie pozwalam, ale M jak z nim jest a ja jestem w pracy to o godzinie 19 jest już padnięty po 19godzinach na nogach to chce odsapnąc, a na Kacpra czasem ciężko znaleźc sposób żeby dał człowiekowi odsapnąc bo jest dzieckiem które naprawde ma tyle adrenaliny że masakra, nawet w przedszkolu to podkreślają że jest nadzwyczaj żywiołowy...

MILENA witam i gratuluje

Eh, mnie gardło zaczyna bolec, plecy mnie bolą, i wogóle dziwnie się czuje... Idę zaraz spac...

Hej.
MILENA Witaj. No mam nadzieję że zostaniesz u nas to będę miała towarzystwo. Oj są i młodsze dziewczyny które rodzą :-) masz super podejście. Fajnie że siostry zaakceptowały twoja ciążę. I mam nadzieję że ta co nie może zajść w ciążę w końcu ujży upragnione dwie kreski.
KASIEK Gratuluję suchej nocki.

ja zmagam się z nadętym brzuchem. Do tego dochodzi ból. Normalnie masakra. A nawet nospy nie mam w domu.

reklama
Wampi hehe bunt dwulatka skąd ja to znam:p

Ewi przypadłości ciążowe Cię złapały??

C już w drodze mówi że jak się obudzę to już będzie... WRESZCIE!!!

Do góry