reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

reklama
23may-na szczęście Dennis jest dosyć grzecznym dzieckiem, bardzo ruchliwym ale grzeczny...hmmm pewnie dlatego że nigdy nie miałam czasu żeby go rozpieszczac ;-)

hej dziewczyny
Czytałam na bieżąco ale jakoś siły nie miałam by odpisywać...

Przewinął się temat szczepień, no więc u nas pierwsze jest w 6 tyg. życia, później w 3, 5 i 7 miesiącu następne dopiero po roczku. Za refundowane przez nfz ( 3 kłucia) nic się nie płaci.

Zazdrość................. uważam, że w związku najważniejsze jest zaufanie ale od czasu do czasu odrobina zazdrości nie zaszkodzi, oczywiście w granicach rozsądku.

A co do zasypiania to mały zasypia w swoim łóżeczku ale często pomarudzi czy zapłacze. Zawsze śpiochał zaraz po butli o 21 ale od jakiegoś mies. pada dopiero ok 22 nieraz o 23.

Czy jak dziecko ma biegunkę ale piję dużo wody może się odwodnić????????

wampi-nie mówię że Dennisek nie lobuzuje, bo jak napisałam jest ruchliwy i wszędzie go pełno, teraz dodatkowo cały poobijany bo chodzi przy mblach i co chwilę upada, ale nie narzekam bo je ładnie wszystko, mało płacze zasypia bez większych problemów( oprócz tego że od jakiegoś czasu ma 2 pobudki w nocy na jedzenie) a jak ma dobry dzień to posiedzi 30 min w swoim pokoju i się pobawi

Asik-wydaje mi sue że nie powinno się obwodnic a prubowalas dac smekte? u Dennisa pomaga

Ostatnia edycja:
Wampi twój synek jest z maja? bo widzę że miedzy nim a Julka jest dokładnie rok ;)

asik - nie powinien, jak Jula miała to lekaz powiedział ze moze nic nie jesc ale wazne ze pije

Ostatnia edycja:
No niby mały dużo pije ale zauważyłam dzisiaj, że jak płakał to mu łezki nie leciały a z tego co wiem to może być objaw odwodnienia:(

wampi-dennis też od 3 miesiąca przesyłał noce ale od 2 tyg budzi się w nocy z głodu mimo że o18: 30 je 2-3 kanapek a o 20 pije 300 ml. kaszki to o 24 budzi się i znów zjada 300ml kaszki później ok. 7 znów pełną butli kaszki i o 9 wstaje na dobre a o 9:30 je kanapki na. śniadanie o 11:30 zjada serek 150g. ok 14 obiad o 17 desek, oprócz tego w dzień podjada chrupki kukurydziane lub biszkopty

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry