Paulina brzucho ok, zrobilam wyniki i glukoze, glukoza w porzadku wiec moge dalej sie obzerac slodyczami :-) z morfologia troche gorzej, mam lekka anemie ale tragedii nie ma. Jutro mam wizyte u gin to sie dowiem wiecej co i jak.
Dominisia w wieku wlasnie 13,14 lat, kiedy choroba zaczela sie ujawniac, nie chcieli mi tego zdiagnozowac, bo czesto bunt wyglada wlasnie bardzo podobnie, ale z czasem jak to nie mijalo, a miewalam okresy normalnego funkcjonowania (remisji) to zaczeli myslec ze to moze byc to. Dobrali leki i trafili w 10. Mimo brania lekow czesto choroba wynika sie spod kontroli, do tej pory przeszlam juz 5 hospitalizacji, z czego dwie pierwsze to było leczenie głównie zaburzeń odzywiania - anoreksja, bulimia. Malo gdzie mozna uswiadczyc psychola z takim bagazem doswiadczen ze swirologami jak ja

Moje pierwsze epizody dwubiegunowe byly bardzo nieregularne, bo zaczelo sie od epizodu mieszanego, czyli euforia i depresja jednoczesnie. Potem byl rapid cycling, z bardzo szybka zmiana faz, raz tak, raz tak. Dopiero od jakiegos roku, moze poltora sa bardziej przewidywalne. Ostatnio mialam miesiac manii na przelomie kwietnia i maja, w ciazy nie biore lekow, ale organizm jakos sie wybronil, ale co wtedy odpitalalam to moje. Dopoki Twoja siostra nie przejdzie konsultacji u psychiatry nie ma co przyklejac latki jakiejkolwiek choroby, jesli ja mialabym sie diagnozowac przez internet to juz bym lezala w grobie 392874 razy, bo mialam w zyciu pelno ksiazkowych objawow nowotworu, wszystkiego co dusza zapragnie