reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Młode Żonki :D

aguśka u mnie w tej chwili jest 1,5 stopnia :no:
Wiesz co a pasty ci nie pomagaja? ja zamawiałam asequrelle przez net i dostalam dwie próbki sensodyne, po posmarowaniu dziasła naprawde napisje sie zimnego i nic nie czuje! :-) niewierzylam w te reklamy ale to prawda :-)

reklama
ja sensodyne używałam ale od jakiegoś czasu blendamend też jest ok do tego mega miękka szczoteczka ale i tak często mi jeszcze krwawia dziąsła.ale ja tak zawsze miałam.czasem jak pije coś gorącego to przechodzi mnie taki okropny chwilowy ból na zimne jako mniej

Martusia nie, my mamy 2 samochody, ale jeden to już starowinka. Tyle, że dopieszczony, bo mój K. sam naprawia. Sprzedać się go już nie opłaca, bo niewiele wart, więc jak narazie jeździ to jest. A 2 sie przydają, bo jak K. jedzie na ryby to ja nie muszę w domu siedzieć ;-) Ale na podwórku są 4, bo jeszcze jeden teściów i jeden brata K. No a garaż jeden.
Mama Boo czytałam owocową trylogię, super :-) Zaczytałam sie wczoraj wieczorem jak z pracy przyszłam, bo w dzień czasu brak.
Aguska współczuję bólu, oby jak najszybciej przeszło
Liza oby udało sie na czas do dentysty dotrzeć
Ja już obiad mam zrobiony, dzisiaj pierś z kurczaka w sosie śmietanowym ( u mnie bardziej jogurtowy ;-)) do tego wrzuciłam czerwona paprykę, pora, seler naciowy i zielony groszek. Ryż właśnie się gotuje, bo Angela zaraz wróci ze szkoły. A mężowi wkładam w poduchy i jak przychodzi to ma jeszcze ciepły :tak:
Kurcze byłam w sklepie i kupiłam tylko pare rzeczy a jak zobaczyłam rachunek to ło matko :szok::szok::szok:

Aguska moje tez zaczely krwawic ale teraz dentyste odwiedzam czesto w sumie to i lecze te zeby i jakos to bedzie ;P musze zadbac bo nie chce byc szczerbata :no:

Edysiek no teraz ceny masakra... nie to co kiedys;/ a obiadek masz pyszny;) dobrze ze piersi a kurczaka juz nie takie drogie bo przez pewnien okres nie schodzily z 17zl i nie kupowałam bo naprawde dla mnie za drogo;| teraz i po 11 widzialam ładne :tak:

Rodzice pojechali juz przed 11 i jak sie im uda wrócic na 14 to pojade.... zobaczymy... :no:
Ja obiad juz naszykowałam bo kolo 13 Hania z M przyjada, M zje i wraca do mojego brata ;]
A Daniel urzadza sobie gre na niby perkusji (pudełka, jakies opakowanie po butach), i niewiem co jeszcze... :confused:

Liza kapusniak robie z mrozonek z hortexu jestem fanka zup tej firmy, zero konserwantow bo mrozone a wszysrko gotowe, no prawie, tylko kurczaka obgotowuje w wegecie, dodaje mrozonke a potem pokrojone ziemniaczki, a zupa przepyszna, naprawde warto sprobowac, my wszyscy sie nia zajadamy nawet Oliwka fanka warzyw:szok:
tworczez ta perkusja :tak:

ja na nadwrazliwe zeby polecam sensodyne ultraszybka ulga u mnie dziala rewelacyjnie, a mam taka przeczulice, ze ostatnio musialam tramal brac :zawstydzona/y:

Edysiek ja dostalamna slub garnki za 4500 tysiaca (wolalabym co innego w tej cenie) ale garnki sa rewelacyjne jak rano ugotowalam zupe ok. 10 to wieczorem przed 17 byla jeszcze cieplawa :szok: a ceny w sklepach faktycznie coraz wyzsze

w miescie w ktorym pracuje az wrze prezydent postanowil oszczedzac likwidujac stolowki w szkolach :wściekła/y: :angry:
a ja mam dzisiaj problemy zaladkowe rano myslalam, ze do pracy nie pojde bo nie moglamsie od wc odkleic :crazy: mam nadzieje, ze to nie wirus :no:

Witam!
Ja dzisiaj muszę iść, do pracy na 8, więc już jestem na nogach. Koleżance dziecko się pochorowało i będę dzisiaj sama. Właśnie kawusię piję, a potem ide Angelę budzić. A wczoraj też za szybko nie poszłam spać, bo kończyłam czytać książkę :-).
Liza i jak zdąrzyli ?
Martusia to jakaś masakra z tymi stołówkami:no: We wszystkich? Przecież często tak jest, że dzieci jedyny ciepły posiłek w szkole jedzą
Jak tam brzusio, lepiej ? Oby to nie był wirus.

Hej, jak u nas dzisiaj zimno... Brrr... Dobrze, że zdążyłam wyprać Małemu cieplejszy kombinezon, jutro już chyba ubierzemy. A dzisiaj chyba posiedzimy w domku, rano tylko Ozika odprowadziliśmy do przedszkola a teraz grzejemy dupki w domu :-) A ja kupiłam sobie herbatkę z dzikiej róży, pomarańczy z cynamonem, imbirem i czymś tam jeszcze.
Wczoraj na szczepieniu Mały straszliwie płakał, a potem w domu o 17 wył przez prawie godzinę. Na pewno coś go bolało tylko nie wiem czy to efekt szczepień czy brzuch. Mam jednak nadzieję, ze to pierwsze, bo jak to kolka to pewnie dziś znów wróci... Serce mi się krajało jak tak biedny płakał a ja nie mogłam mu pomóc. Położyłam sobie go na dekolcie, podkurczyłam mu nóżki i tak się bujaliśmy, aż mu przeszło w końcu. A dziś jak Młody Bóg :-)

Edysiek ja zdążyłam przeczytać jeden wers Agathy :-D Nie raz zazdroszczę ci tego spokoju, Angela już taka duża i pewnie w pełni samodzielna.
Martusia jak żołądek ? Ale pomysł z tymi stołówkami... Jak chce na czymś zaoszczędzić to niech sobie pensji trochę utnie ! Nugettsy robię z filetu z kurczaka, ucinam na byle jakie kawałki (nie za grube) dodaję przypraw: do gyrosa, sól, pieprz i czerwona papryka, lekko kroplę oliwą albo olejem żeby się połączyło i odstawiam do lodówki zeby się przegryzło. Potem obtaczam w jajku i panierce (Corn Flakes`y zwałkowane z odrobiną bułki tartej, ale nie musi jej być wcale) na blachę i do piekarnika. Możesz jeszcze też skroplić oliwą lub olejem zeby nie były za suche. Kilkanaście minut i gotowe. Mniam ;-)
Liz jak po wizycie u dentki ?

Spadam sprzątać. Może jak Młodzież zaśnie o 11 na 3 h to w końcu poczytam (z herbatką :-))

witam, tak jak mysłam nie zostałam przyjeta do tej pracy (konsultant telefoniczny) no ale cóz moze innym razem teraz praca jest mi potrzebna ja powietrze. Przygotowania do roczku ida pełna para ojj tylko pogoda cos sie psuje ;/ życze miłego dnia :-)

Hej

MamaBoo no bylam u dentystki, zdarzyli.
gwaizdeczka szkoda ze racy nie dostalas, moze cos jeszcze znajdziesz...

Ja wczoraj nie mialam ochoty pisac i wogole siedziec przed kompem, byczylam sie przed tv ;P
teraz musze odkurzyc i potem o 11 mikolaja poloze spac ;] i cos na obiad wymysle ;] tylko za bardzo nie mam co... ajjj mam doła:(((( ale to nie na ogolny ehhh, zycie jest do d*py;P

reklama
Witajcie Kobitki!:-)Wlasnie Was nadrabiam. U mnie zimno i ponuro za oknem.:baffled: Na obiad mam jezyki. jeszcze przed drzemka Juniora zrobilam moje owsiane ciasteczka. teraz studza sie i sztywnieja.:tak::-D Pycha, taka zdrowa przekaska z mlekiem, maslem, platkami owsianymi i kakalkiem. :tak:
Martusia super masz garniaki! Zdrowka zycze Kochana!
Edysiek - a jaka ksiazke konczylas? Polecasz?
mama Boo - ciekawy pomysl na kurczaczka! Musze kiedys wyprobowac!:-)
gwiazdeczka - powodzenia w poszukiwaniach roboty!;-)
Milego dzionka!:-)

Do góry