reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Młode Żonki :D

julita a co jest Malutkiej?

zycze Wam Kochane kolorowych snow, ja ogladam tvn i piore pranie, a potem spac, do jutra buziaki, jutro mam na popoludniu to sie jeszcze rano powinnam odezwac no chyba, ze zaspie ;-)

reklama
Wiecie co.. my dzisiaj byłyśmy u pediatry.. Majka waży już 4140 g.. :) Mamy za tydzień ją szczepić.. lekarka ze względu na jej problemy skórne poprosiła, żebyśmy zastanowili się przynajmniej nad wersją 5 w 1.. Możecie poradzić coś? Jak wasze dzieciaczki się po niej czuły?

I jeszcze jedno pytanie, z innej beczki.. kiedy wg Was można zacząć chodzić z maleństwem na zajęcia na basen?

Buziaki, uciekam, bo Majka strasznie płacze..

out co do szczepionek to ciezko cos radzic zeby potem nie bylo na mnie heh ale ja szczepilam tylko podstawowymi doplacalam tylko za to zeby dziecko kuli raz a nie trzy

a co do basenu to ja bylam z moja Oliwka pierwszy raz jak miala 9m-cy, teraz z perspektywy poszlam bym chyba nawet 3 miesiace wczesniej, ale jeszcze wczesniej juz nie bo bym sie bala

Witam z kawką!
Coraz zimniej, to już chyba ostatnie dni ciepła, bo od jutra zapowiadają ochłodzenie :no: Chociaż rano i tak trzeba szyby skrobać. Mamy garaż, ale na podwórku 4 samochody a zmnieści sie jeden. Tak więc zarzucam wieczorem kocyk, coby rano nie skrobać. Rano przed 8 było u nas -3 stopnie. To ile będzie jak się ochłodzi? :huh:
Delfin ja swego czasu czytałam, a rzaczej pochłaniałam wszystko co mi wpadło w ręce. Jak wczytałam się w jakiegoś autora to czytałam wszystko co napisał. Do tej pory wracam do ulubionych, mój nr 1 to King :-) i jeszcze Sapkowski i ukochany Wiedźmin. Mam jeszcze sentymeny do Vonneguta, Whartona, Carrola, Mastertona ( uwielbiam się bać), Puzo i Kosińskiego.
Ostatnimi czasy polubiłam bardziej kobiece tematy czyli Grocholę, Terakowską czy Sowę.
Lubię czytać trillery (ale nie polityczne) i czuć dreszczyk ;-) Jednak nie pogardzę typowo babskimi książkami, czyli coś co czyta się lekko i przyjemnie a po przeczytaniu robi sie tak ciepło w sercu :-)
Mama Boo wiesz ja tez myslałam nad Agatą Cristie, bo nie czytałam. Jak przeczytasz daj znać jakie wrażenia.
Teraz pożyczyłam Sklepik z niespodzianką Katarzyny Michalak typowo kobiece, ale wciągające. Wczoraj wieczorem doszłam do połowy. I jeszcze jakąś obyczajówkę nieznanego mi autora.
Reszte książek wzięłam dla Angeli. W tym drugą część Karolci, bo pierwsza była zachwycona :-) Co prawda ona sama jeszcze tak dobrze nie czyta więc czytam jej ja. Uwielbiam te nasze wspólne wieczory z książką :tak:
Matrusia zazdroszczę tego przypływu gotówki ;-) Ja wczoraj bałam się sprawdzić ile nam na koncie zostało, po zapłaceniu wszystkich rat :no:
Gwiazdeczka to trzymam kciuki za pracę i życzę dogadania z mężem
Liza gratuluję dzidziusia w rodzinie
Julita duzo zdrówka dla Was
Out ja też nie jestem za dodatkowymi szczepieniami, jedyny plus to właśnie taki że nie kłują tyle razy dziecka

Witam:)

Out ja szczepię podstawowymi ;P

Widze ze czytacie ksiazki! Ja tez uwielbiam i chyba musze do tego wrócic bo biblioteke mam obok klasy Hani wiec po drodze mozna oddawac ;-) ogolnie lubie i horrory, thillery, romanse, dramaty :-) tez zapadła mi w pamieci i jest swietna ksiazka na której zrobili ekranizacje: PS Kocham Cie . Z autorów to polecam tez: Graham Masterton- ma super thillery i horrory :) i jeszcze jeden autor ale zapomnialam kurcze nazwisko na S ;P ;P

No za oknem mgła jak niewiem;P ehhhh a w poniedziałek słyszałyscie ze ma padac śnieg z deszczem.....? :sorry2:

P.S.Kocham Cię to jedna z moich ulubionych pozycji. Film się przy niej umywa, choć też go bardzo lubię.
Mastertoona też czytałam jako nastolatka. Też w zasadzie czytam wszystko: thillery, dramaty, biografie, zagraniczne i polskie. Ja jeszcze nie zaczęłam czytać, bo wczoraj rodzinnie wybraliśmy się na spacer do parku i wróciliśmy o 17.30 zmarznięci i padnięci :-) Dzisiaj przyjeżdża do mnie przyjaciółka, więc mam świetny humor. Ale wcześniej czeka nas szczepienie :-( Tymek wazy na pewno ponad 6 kg. Kluska ;-)

Out też szczepię podstawowymi jak Liz. Co do basenu to podobno mozna od m-ca.
Edysiek tak myślałam, że się zaczytałaś wczoraj :-D Sowy czytałam owocową trylogię: sowa - wyniki wyszukiwania - Lubimy Czytać (ta o jagodach, malinach, wiśniach i jabłkach) - polecam !
Julita dużo zdrówka dla was. Lenka ząbkuje ?
Podwójna ty nadal podwójna ? Choć teraz pewnie śpisz ;-)
Madlen gdzie się podziewasz ?
Martusia doczekasz się swojego kolejna Skarba. My też ze względów finansowych czekaliśmy, ale w końcu nadszedł ten dzień. A co kupiłaś sobie fajnego ?
Gwizadeczka może nie było tak źle ? A gdzie próbujesz się dostać ?
Liz będziesz ciocią - gratuluję :-)

Zmykam sprzątać i brać się za obiad :-) Dzisiaj nugettsy i sałatka brokułowa :-)

hej kochane ja dziś umieram bo dziąsło mnie boli ale często tak mam przy zmiane pogody:-(
out jak ma zmiany skórne to każda szczepionka może je nasilić ale wcale nie musi tego raczej nie da sie przewidzieć ja szczepiłam Bartusia tylko podstawowymi i tyle wkłuć ile miał mieć to tak miał.dzięki temu wiedziałam na co raz źle zareagował;-)
ale szczepienia to temat rzeka

no tu sie akurat zgodze szczepienia to temat rzeka ile osobo tyle pogladow :rofl2:

ja gotuje kapusniaczek mmm ale pachnie

Edysiek macie 4 samochody??
mamaBoo wspolczuje szczepienia, jak robisz nugettsy?

ale pogoda brrr a ja zaraz do pracy

MamaBoo no ciocią bede jak narazie nie ma takich malutkisz szkrabów u nas w rodzinie moj Miki najmlodszy to sie ciesze :-) :tak:
Martusia jak robisz kapusniaczek??? zapodaj przepis zrobie dla mojego małza :-)
aguska wspolczuje bólu dziąsła;. mnie bola czasem bo mam wrazliwe :dry:

Taaaak, szczepionki to temat rzeka,ci które szczepia darmowymi z animi są, ci którzy szczepią platnymi są za platnymii kazdy ma swoje plusy i minusy ;-)

Kurcze mam do dentystki na 14:30, rodzie jada na miasto zaraz i oby sie wyrobili do 14, bo innaczej nie pojade bo nie bede miala z kim dzieci zostawic :no: wrrrrr....

U Was tez tak zimno? chyba musze isc przepalic :sorry2:

reklama
Do góry