reklama
beata1980
Sierp 2007 czerw 2009
Moja Gabi dalej nic poza kaszka i gruszka nie chce jesc a jak juz to tylko pare lyzeczek w odleglosci co pare m. jak juz zapomni co zjadla,albo mala ilosc pomieszana z kaszka, codziennie mamy proby,ale mala jest bardzo,bardzo uparta
do jajka jak tak dalej pojdzie to chyba dojde za rok
do jajka jak tak dalej pojdzie to chyba dojde za rok
Oli.B
Fanka BB :)
Ola, jak podajesz, pół żółtka, co drugi dzień? bo ja tak zamierzam podawać ;-)
Powinno się podawać co drugi dzień, ale przyznaję, że nie zawsze pamiętam. I często nie mam możliwości do zupy dawać bo nas w domu nie ma tylko się włuczymy i młody je w różnych miejscach. Dlatego podaję jak sobie przypomnę,

Ja, póki jestem w domu, to będę się starać podawać co drugi dzień. Wyczytałam w jednym ze schematów, że dzieci powinny jeść kasze glutenowe, jak myślicie, jak podam krupnik, to będzie dobrze? bo właśnie nie wiem, czy nie ugotować i dać Ani...
Oli.B
Nie wiem czy w krupniku jest gluten :-), Ja podaję chlebek, bułki chrupki, biszkpty i tam napewno jest.Ja, póki jestem w domu, to będę się starać podawać co drugi dzień. Wyczytałam w jednym ze schematów, że dzieci powinny jeść kasze glutenowe, jak myślicie, jak podam krupnik, to będzie dobrze? bo właśnie nie wiem, czy nie ugotować i dać Ani...
Oli.B
Ola, jak nie ma, jak kasza jęczmienna jest glutenowa, o kaszę mi chodziło![]()

to myślę że spokojnie możesz gotować.Ja Pitrowi ostatnio też wprowadzam gotowane zupy, najpierw po nich rzygał bardzo
, ale teraz stosuję system jenego dnia ze słoika, drugiego zupa gotowana i działa. Jeżeli chodzi o smak nie robi mu różnicy,bo wciąga wszystko ze smakiem
A przedwczoraj dorzuciłam do zupy buraka czerwonego i miał barszczyk
, ale mu smakowało ;-)Oli.B
Ewa a jak urozmaicasz te zupy? BO ja Pitrowi zaczęłam gotować co drugi dzień, ale taki standard : mięsko (indyk, kurczak, schab lub cielęcina) pietruszka, marchewka, seler, por i ziemniak. Je ze smakiem , ale coś bym mu urozmaiciła.
tylko nie wiem jak
tylko nie wiem jakreklama
goniasobol
A ja mam takie ogólne pytanko-jak możecie to napiszcie co dajecie swoim 6- 7 miesięcznym dzieciaczkom. Chciałabym się dowiedzieć co nowego mogę podawać