reklama

Mój dom, moje mieszkanie

Wiem, że na polskie realia to jest masa pieniędzy:sorry: Dla pokazania Wam i rozeznania, zobaczcie co możecie wynając w Dublinie i za jakie pieniądze (przykłądy domów z 3sypialniami):
Daft.ie : Search Results

W takim standardzie jaki będziemy mieli za 700e/miesiąc + dojazd nie znaleźlibyśmy nic w stolicy:no: No i dodam, że to jest dom samodzielny, a nie bliźniak czy szeregówka. A powiem szczerze, że miejscami Dublin wcale do mnie nie przemawia i nie chcielibyśmy tam mieszkać:sorry:
No ceny kosmiczne:sorry: ale chetnie bym sie zamienila moim mieszkaniem na taki domek co bedziesz miala :tak: bo ja za mieszkanie w bloku 6 rodzinnym place 765,00 euro:sorry:

reklama
No drzwi wyszły super, ale i tak się boję, że jak zacznę je myć na bieżąco, to szybko stracą swój ładny wygląd. Ale innego wyjścia nie było, zakup nowych drzwi wiązałby się również z wymianą ościeżnic, a to już razem dałoby spory koszt :sorry:

A w pokoju dziewczyn już pomalowane są dwie ściany na kolor groszkowy pastelowy, a na dwóch jest położona różowa tapeta w sweet'aśnie wzorki. I powiem Wam, że nie mogę się przyzwyczaić :baffled: ten groszkowy pastelowy trochę za bardzo nasycony jak na pastelowy kolor, a tapeta jest wg mnie "przesłodzona". No, ale może to pierwszy taki szok. Zresztą jutro postaram się zrobić zdjęcie, to same ocenicie. Oli za to zachwycona, wreszcie zaczęła mówić o tym pokoju "mój pokój", jak zobaczyła tą tapetę na ścianach, to rzuciła się spontanicznie Tomkowi na szyję z tekstem:
- Dziękuję Ci kochany tatusiu, że robisz mi taki śliczny pokój. Jesteś kochany!
Aż się Tomek rozczulił :sorry:
Jutro wymiana paneli i po południu pewnie składanie mebli, na które zejdzie przypuszczalnie jeszcze cała sobota.
Cały czas tłumaczymy Oliwce, że jest już duża i będzie niedługo spała w swoim pokoju jak na dużą dziewczynkę przystało. Już nie buntuje się, że będzie spać tylko z mamusią i tatusiem, ale i tak robi taką dziwną minę :baffled: Coś czuję, że nie będzie łatwo tą przeprowadzką :no:

Ostatnia edycja:
Oli jaka kochana:sorry::-) Kasiad w koncu to Oliwce ma sie pokoik podobac a nie tobie;-):-p:-D a moze ci sie tylko tak wydaje przesłodzony, a jak beda i mebe i wszystko wykonczone to tez inaczej to wszystko bedzie wygladać. Zreszta tam ma mieszkać 2,5 letnie dziecko to przeciez moze byc rózowo:rofl2: ale zdjątka zapodawaj, chętnie zobaczę :tak::-)

Wolfia czyli w sumie nie płacicie wcale tak dużo,a domek naprawdę superowy więc warto:tak::-)

Kasiad w koncu to Oliwce ma sie pokoik podobac a nie tobie;-):-p:-D a moze ci sie tylko tak wydaje przesłodzony, a jak beda i mebe i wszystko wykonczone to tez inaczej to wszystko bedzie wygladać. Zreszta tam ma mieszkać 2,5 letnie dziecko to przeciez moze byc rózowo:rofl2:
Właśnie tak to sobie tłumaczę ;-)

Wklejam jak obiecałam zdjęcie:

Widać kawałek ściany ze zdjęciem pomalowanej na groszkowy patelowy i kawałek ściany z tapetą.

Kasia ten groszkowy bardzo ładny:tak::-), ja akurat lubie taka zieleń więc nie wydaje mi sie by była zbyt intensywna, dla mnie jest ok. no a tapeta tez ładna, jak to dla małej dziewczynki, słodziutka:tak::-) Paulina bedzie w szoku jak zobaczy swój pokój:-D:-D ;-)

No Paulina będzie w szoku, tym bardziej, że wpadliśmy na przewrotny pomysł i jak dzwoniła, to jej powiedzieliśmy, że jednak remontu nie damy rady zrobić teraz i że będzie dopiero robiony we wrześniu. Paulina jest teraz pod namiotem i wraca w poniedziałek, do tego czasu powinniśmy skończyć.
A tapeta na napisach i wokół serduszek pociągnięta bardzo delikatnie brokatem - tego nie widać na zdjęciu, ale jest to zrobione tak delikatnie, że nie wygląda źle.

Eno bardzo ładnie to wygląda :tak::tak::tak: Mnie się podoba to zestawienie a taki sam zielony mam w salonie.
A skoro Oliwka sama sobie tą tapetkę wybrała to nie można jej wyboru kwestionować ;-)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry