reklama

Mój dom, moje mieszkanie

reklama
Czy znacie może jakiś sposób na mocno zakamieniony kibelek? :baffled: Kamień jest tylko tam, gdzie stoi woda.... myślałam nad odkamieniaczem, takim jaki się daje do czajnika... tylko czy to dobry pomysł :confused:

rozalka póki co, znalazłam takie porady:

Kafeteria - Forum dla kobiet - kafeteria - Jak odkamieni toalet???

Octu osobiście nie polecałabym :no: owszem jest skuteczny, ale smród gotującego się octu jest nie do zniesienia. Raz w mojej starej pracy odkamienialam czajnik octem i waliło na 100m2 tak, że aż w oczy szczypało. Swojej łazienki po occie przez miesiąc bym pewnie nie wywietrzyła :baffled:

Kurcze no to nie wiem,Kamix nie działa próbowałam,a ocet,masakra ,śmierdzi strasznie:baffled:

Ja w sobotę poszukam tego Brief active i wypróbuję, jak chcesz to dam Ci znać czy działa. Jeśli poradzi sobie z moim kamieniem, to z każdym innym tym bardziej :sorry2:

Ja mam mocno zakamienioną wodę i też problem m.in w kibelku. U mnie dobrze się sprawdza taki tani odkamieniacz z Carrefoura z czerowono - zieloną naklejką, chyba kosztuje coś koło 3 złotych. Chciałam wkleić zdjęcie butelki, ale akurat wczoraj wyrzuciłam ostatnią, bo zawsze go kupuję po kilka butelek. Ale jutro pewnie pojadę na zakupy to kupię i wkleję :tak: Na zlewy też go stosuje i w brodziku. Tylko na metalowe zlewy nie można, bo zniszczy.

Carrefour u mnie najbliżej to chyba w krakowie ;-):cool2:
Kasiu a czy nie chodzi przypadkiem o Goliat?
Cyt. z tamtego forum: "A ja niezmiennie polecam najlepszy środek na kamień Goliat,tani ,skuteczny,polski, tylko uważajcie ,żeby nie zostawiać dłużej płynu na bateriach i chromowanych częściach np.kabiny."

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry