Co nowego?
reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

moja dzidzia juz ma - chwalimy sie co już mamy lub co kupiliśmy

reklama
Znalazłam na Allegro taki zimowy kombinezon na 62.
Myślicie, że nadaje się na zimę?
62 DISNEY_kombinezon JESIEŃ-ZIMA_PUCHATEK róż_0-3M (1742003755) - Aukcje internetowe Allegro

kasiek
- wydaje mi się, że raczej na chłodniejszą jesień, chociaż to zależy jaką będziemy mieć zimę. Qrcze... sama szukam już z 2 tyg. kombinezonu dla Zosi i nie mogę nic fajnego wyszperać. Ten kombinezon może zda egzamin jak w wózeczku mała będzie leżeć jeszcze w jakimś śpiworku, albo pod grubym kocem.
Ciekawa jestem opinii innych dziewczyn.

ja wkoncu sie wziełam za zakupy :) oczywiscie allegro i ciuchownie :) nasz Bulgotek ma juz z milion bodziaków i tego typu rzeczy, nawet udalo mi sie kupic kombinezon i taki cieply pajacyk (naparwde cieply ). nie wiemy co bedzie , dltego starm sie kupowac takie uniwersalne rzeczy. choć zdecydowanie lepiej jest kupowac jak sie wie dla kogo :) musze kilka fotek pstryknac zeby sie pochwalic zdobyczami :p a teraz lozeczko i posciel , z wozkiem na razie daje spokoj , na poczatek pozycze od szwagierki a potem kupimy juz jakis konkretny . bo niestety wybor wozka to tak jak kupienie nowego auta.....
a im blizej listopada, to stwierdzam ze jest jeszcze tyle rzeczy do kupienia.

a teraz z innej beczki mam pytanie czy ktoras z was miala juz do czynienia z takim "wiaderkiem " do kapieli??

TUMMY TUB - WIADERKO DO K

kasiek - kombinezonek rewelacja, chyba sama się skuszę, ale nie jestem pewna czy miś na zimę będzie dobry, raczej na jesień były lepszy. Chociaż wiesz jakie u nas bywają zimy....

paulapauletta
- wiaderko dla starszaka, który siedzi...może w przypadku wyjazdu. Ja jestem tradycjonalistką w tym temacie i popieram wanienki.

kiedys ogladalam w jakims programie , ze to wiaderko jest wlasnie dla niemowlakow, bo sobie tak nozki kuli jak u mamy w brzuchu i jest mu dobrze. no nic do listopada mamy jeszcze czas :)

kasiek też dzisiaj oglądałam ten kombinezonik, tylko w innych kolorach. Bardzo fajny, tylko też nie wiem czy to na zimę da radę.

paulapauletta ja mam takie wiaderko:

Delta Diffusion - Shantala Baby Bath
więc podobne do Tummy Tube.
Agutek nie do końca się zgadzam, że jest dla starszych dzieci, pooglądajcie sobie filmiki na You Tube, kąpią nawet maleństwa z kikutkami pępowiny:

The TummyTub Concept - YouTube

Jeszcze nie wiem czy będę kąpać Małego od początku w tym wiaderku czy może trochę później jak się z nim oswoję (to moje pierwsze bobo). Ale uważam, że są zamysł jest trafny, dziecko czuje się bezpiecznie w takiej pozycji,otacza je ciepła woda.
Noworodka nie trzeba nacierać mydłem i szorować, tylko delikatnie moczyć w wodzie z emolientem i w takim wiaderku jest to jak najbardziej możliwe.
Poza ty w takiej pozycji bardzo ładnie wychodzą z brzuszka bączki (chyba to gdzieś widać na filmiku), bo ta pozycja to ułatwia :-D

reklama
Ja wybrałam mebelki dla Natana do pokoiku (zielone):

Meble młodzieżowe dziecięce SMILE 03 RATY (1743237227) - Aukcje internetowe Allegro

Łóżeczko z pościelą zieloną gładką z misiami na huśtawce:

ŁÓŻECZKO MIŚ SERCA HAFT MATERAC SZYFON DARLAND (1748901508) - Aukcje internetowe Allegro

Za te i inne konkretne zakupy zabieram się we wrześniu.

Również we wrześniu mamy z mężem 5 rocznicę ślubu i chciałam podarować mu właśnie synka, żeby pamietał o tym pomyślałam o czymś takim, jak wam się podoba?

PEŁNA CZUŁOSCI FIGURA VERONESE - Macierzynstwo (1751755277) - Aukcje internetowe Allegro

Do góry