BlackWizard
Fanka BB :)
maks_olo dopiero zauważyłam, że między Twoimi smykami też jest rok różnicy 
U nas z nockami jest tak: Julka od 3 dni przesypia całe noce. Budziła się do tej pory około 2 na jedną butlę jedzenia. Jednak z okazji roczku i zmęczenia przez opiekę drugim bobasem stwierdziłam, że musimy z tej butli i pobudek nocnych zrezygnować. Pierwszego dnia dałam jej tylko 60 ml mleka. Płakała chwilę, ale zaraz usnęła. Drugiego dnia już się nie obudziła. Dziś się obudziła, ale dostała smoczek, popiła herbatkę i poszła dalej spać. Spać chodzi koło 19, o 7 rano je śniadanie i idzie dalej spać do około 9.30. Później urzęduje do 12. Śpi 2-3 godziny i urzęduje do wieczora ;-). Jak dawałaś radę z dwójką maluchów? Czeka mnie masakra przez pierwszy rok życia młodszej córy?

U nas z nockami jest tak: Julka od 3 dni przesypia całe noce. Budziła się do tej pory około 2 na jedną butlę jedzenia. Jednak z okazji roczku i zmęczenia przez opiekę drugim bobasem stwierdziłam, że musimy z tej butli i pobudek nocnych zrezygnować. Pierwszego dnia dałam jej tylko 60 ml mleka. Płakała chwilę, ale zaraz usnęła. Drugiego dnia już się nie obudziła. Dziś się obudziła, ale dostała smoczek, popiła herbatkę i poszła dalej spać. Spać chodzi koło 19, o 7 rano je śniadanie i idzie dalej spać do około 9.30. Później urzęduje do 12. Śpi 2-3 godziny i urzęduje do wieczora ;-). Jak dawałaś radę z dwójką maluchów? Czeka mnie masakra przez pierwszy rok życia młodszej córy?

Moja śpi raz dziennie tylko godzinkę koło południa. Wcześniej były 2 drzemki po godzince-półtora, ale już dawno z 2 zrezygnowała...
ale wiecie jak serduszko boli :-( no ale trochę dyscypliny i wstawałam w nocy 4 razy, a nie 30... 
Można ją nosić, bujać od 19 do 21 i zaśnie dopiero ok. 21. A może się pobawić i iść spać w dobrym humorku ok. 21 a w międzyczasie jeszcze można coś przy niej zrobić. Usypianie na siłę, bujanie czy odkładanie do łożeczka, gaszenie światła itp. nic nie działa a tylko się rozjuszy i z nerwów zaśnie o 23 albo 24 i już nic nie zrobię. Także usypianie na siłę nie wchodzi w grę.