Atol jak pisala
Mel w Norwegi jestem :-)
ogolnie jest tu spoko,porod bardziej mi sie podoabl niz w Polsce i podejscie personelu..bez porownania z Polska
ale jednak to o czym pisala
Agata,czyli wiedza,podejscie do sprawy...to Polscy lekarze i nasz system jest the best
powiem plus minus o co chodzi
jestem tu,mam pozwolenie na pobyt,ale dostalam je na 5 miesiecy...moj maz dostal pozwolenie na rok,zanim my dojechalismy do niego,wystapilismy o pozwolenie,potem czas oczekiwania...dostalismy z corka pozwolenie do tego samego czasu co maz
to normalne

ale...teraz ten czas nam sie konczy i wystapilismy o kolejne pozwolenie na pobyt...znowu czekanie...
w kazdym razie,jak mam pozwolenie na mniej niz pol roku,dostaje sie nr personalny D....co oznacza brak lekarza
oczywiscie w jakichs naglych przypadkach mnie przyjma,ale ogolnie nie mam swojego lekarza
to cos jak rodzinny lekarz w polsce
no i teraz poszlam do szpitala i poprosilam o potwierdzenie ciazy,zeby zrobili usg i takie tam
uslyszalam ze musze dostac skierowanie od swojego lekarza,ktorego nota bene nie mam....
dopiero teraz jak dostane kolejne pozwolenie,musze znowu wystapic o nr personalny,teraz dostane juz A,czyli taki staly nr,a jak go sie ma to i lekarza sie swojego wybiera...no i wtedy to ruszy wszystko!!
ale pytanie brzmiJAK DLUGO BEDE CZEKAC!!???

I TO MNIE BARDZO DENERWUJE....bo wg moich obliczen to juz 13tc.
ale to tylko moje przypuszczenia....bo @ od porodu nie mialam...sugeruje sie pamiecia kiedy bylo....
wiec przeplacilam to mega nerwami....siedze w domu ilicze ze wszystko jest dobrze...nie mam wyjscia...narazie czuje sie ok w miare,dokuczaja mi tylko bole glowy...tylko nie do konca moge sie wczuc ze jestem w ciazy ...i czekam na te pierwsze ruchy bo one mnie upewnia...ach takie zawieszenie....
Atol zeby bylo smiesznie to moj mi juz o czwartym dziecku mowi

tzn. ''ze kiedys,bo trojka to wcale nie duzo''

a temat sie zaczal bo planuje sie poddac podwiazaniu,czyli koniec z rozmnazaniem
tutaj w N. jest to legalne,a mi tam spirale,tabletki,gumki nie odpowiadaja

wole isc na latwizne,ciachnac co trzeba i spokoj
trojeczke juz mam

no ale luby zaczal tworzyc

i mieszac mi w glowie