reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

MULTIMAMY - wątek główny

hej hej

a ja sie dowiedzialam ze beda mama po raz drugi jak Hania miala 7 miesiecy i szok to byl dla mnie, wydawalo mi sie ze tylko ja jestem w takiej sytuacji

ale jak widze to wcale nie mam tak malej roznicy wieku pomiedzy dziecmi:-D

ale te nasze organizmy potrafia nas zaskoczyc co?:sorry:

reklama
hej Lilka
dobrze pocisnęłaś :-)

serdecznie gratuluje trzeciego suwaczka :-)
tez kibicuje na chłopczyka - kiedy USG ?? :-)

czesc Mel :-)

no dalismy czadu na maxa :-p

a o usg nic mi nawet nie mow :confused2:
tutaj jeszcze mnie nie przyjeli na pierwsza wizyte,nawet nei znam do teraz terminu dokladnie!! a wszystko przez luke w formalnosciach :confused2:
juz sie nadenerwowalam ale nerwy mi przeszly ....choc cisnie mi sie na usta to i owo o tej sluzbie zdrowia :confused2:

powiem ci lilka ze jestem pod wrazeniem:-D

ja jestem na etapie ze chcialabym trzecie, ale po Helen moj T jest tak ostrozny ze na wpadke nie ma szans, zadnego dwa dni przed, dwa dni po:-p

a ty gdzie teraz jestes. bo po miescie nie moge sie zorientowac

jak widac w Pl sluzba zdrowia nie taka najgorsza jest

pozdrawiam

Lilka jest w Norwegii :-)

Atol - jak to mawiają - 100 % antykoncepcja jest tylko podczas wstrzemiezliwosci...
wiesz masz szanse :tak::-D

sluzba zdrowia nie jest taka zla w PL. Problem jest taki, ze ciagle brakuje pieniedzy w szpitalach. Ale polscy lekarze sa lepiej wyksztalceni i to duzo. W Norwegii w Stavanger (to jest szpital gdzie ja rodzilam) jest jedna polka ginekolog i ja wolaja ciagle na konsultacje, Przychodzi i wydaje im tylko polecenia jak maja rodzic. Moja znajoma musiala miec powazne szycie po porodzie i to nie tylko w pochwie, ale i w odbycie i mowila mi ze wlasnie zawolali polke na konsultacje:-)

wogole wiele polakow mieszkajacych za granica czy to w Norwegii czy w Anglii, to pierwsze co robia jak przyjezdzaja do PL to udaja sie do lekarza;-)

mojej znajomej w Anglii mowili ze dziecko jest tylko przeziebione, a jak przyjechala do PL to lekarz powiedzial ze jest bardzo mocno rozwiniete angina:wściekła/y:

Atol jak pisala Mel w Norwegi jestem :-)
ogolnie jest tu spoko,porod bardziej mi sie podoabl niz w Polsce i podejscie personelu..bez porownania z Polska
ale jednak to o czym pisala Agata,czyli wiedza,podejscie do sprawy...to Polscy lekarze i nasz system jest the best

powiem plus minus o co chodzi
jestem tu,mam pozwolenie na pobyt,ale dostalam je na 5 miesiecy...moj maz dostal pozwolenie na rok,zanim my dojechalismy do niego,wystapilismy o pozwolenie,potem czas oczekiwania...dostalismy z corka pozwolenie do tego samego czasu co maz
to normalne :tak:
ale...teraz ten czas nam sie konczy i wystapilismy o kolejne pozwolenie na pobyt...znowu czekanie...

w kazdym razie,jak mam pozwolenie na mniej niz pol roku,dostaje sie nr personalny D....co oznacza brak lekarza
oczywiscie w jakichs naglych przypadkach mnie przyjma,ale ogolnie nie mam swojego lekarza
to cos jak rodzinny lekarz w polsce
no i teraz poszlam do szpitala i poprosilam o potwierdzenie ciazy,zeby zrobili usg i takie tam
uslyszalam ze musze dostac skierowanie od swojego lekarza,ktorego nota bene nie mam....

dopiero teraz jak dostane kolejne pozwolenie,musze znowu wystapic o nr personalny,teraz dostane juz A,czyli taki staly nr,a jak go sie ma to i lekarza sie swojego wybiera...no i wtedy to ruszy wszystko!!

ale pytanie brzmiJAK DLUGO BEDE CZEKAC!!???:confused2: I TO MNIE BARDZO DENERWUJE....bo wg moich obliczen to juz 13tc.
ale to tylko moje przypuszczenia....bo @ od porodu nie mialam...sugeruje sie pamiecia kiedy bylo....

wiec przeplacilam to mega nerwami....siedze w domu ilicze ze wszystko jest dobrze...nie mam wyjscia...narazie czuje sie ok w miare,dokuczaja mi tylko bole glowy...tylko nie do konca moge sie wczuc ze jestem w ciazy ...i czekam na te pierwsze ruchy bo one mnie upewnia...ach takie zawieszenie....

Atol zeby bylo smiesznie to moj mi juz o czwartym dziecku mowi :eek::szok:
tzn. ''ze kiedys,bo trojka to wcale nie duzo'' :szok:
a temat sie zaczal bo planuje sie poddac podwiazaniu,czyli koniec z rozmnazaniem
tutaj w N. jest to legalne,a mi tam spirale,tabletki,gumki nie odpowiadaja :-p
wole isc na latwizne,ciachnac co trzeba i spokoj
trojeczke juz mam :happy:
no ale luby zaczal tworzyc :eek: i mieszac mi w glowie:confused2:

z tym czekaniem tutaj to jest masakra:wściekła/y: to juz moje ostatnie ubieganie sie o pozwolenie, bo za rok dostane na stale, ale tez juz dlugo czekam na odpowiedz. Ale ja sie tym tam nie przejmuje, to ich sprawa ze tak zwlekaja, ale wybieram sie do PL na miesiac, wiec jak dostane wtedy wezwanie o odbior pozwolenia to bedzie lipa. Musze tam podejsc i zapytac jak to bedzie z tym.

Ale ty z tym lekarzem i numerem personalny to masz przechalapane, bo na numer personalny tez czeka sie minimum 6 tygodni:crazy:

ja we wtorek ide do lekarza i bede sie wyklocac o usg, bo tez nie wiem czy jestem w 7 czy w 11 tygodniu. Ale bedzie ich trzeba nacisnac, bo oni tu nie wykonuja takiego badania tak wczesnie. Wezme ze soba meza, on tak latwo nie popuszcza:angry:

A tak wogole to nic zlego dzisiaj nie jadlam, a zoladek mnie strasznie nawalal. Dopiero teraz przechodzi, dlatego nie moge spac:baffled:

reklama
Agata nawet mnie nie strasz ze na nr personalny mozna czekaz az 6 tygodni :szok::szok:
ostatni dostalam w ok. 3 tygodnie..........nie no zalamka
ja w maju planuje leciec do Polski i sie przebadac,bo cos czuje ze do maja to sie u mnie nie wyjasni

chyba ze zagram super role aktorska w szpitalu :-p pt. ''strasznie mnie boli,ratunku'' :-p:-D
ale na serio to kiepska ze mnei aktorka,moj sie wyklocac nie umie i du.pa blada :confused2:
pojde tam chyba jak juz bede bliska porodu :confused2:

jestem ciekawa czy wyklucisz sobie to usg
no ja chyba im powiem ze zaplace ale niech mnei do cholery przebadaja bo ile mozna tak zyc?

Do góry