Becioo
mamusia 02'2011
Hej, mój synek Karol też jest strasznym alergikiem Na początku pediatra stwierdził uczulenie na białko i kazał odstawić wszystkie produkty mleczne, jajka,ryby, wieprzowinę i wołowinę. Dostał fenistil i maść. Na jakiś czas wysypka zeszła...na jakiś czas tylko:-(. Znów zaczęły pojawiać się plamki więc lekarz stwierdził, że Lolek jest alergikiem na więcej składników ale trudno powiedzieć na co. Jem drób, kasze,ryż, ziemniaki, marchew, pietruszkę, brokuł, szpinak, młodą fasolkę szparagową, jabłka, pieczywo ciemne, dżem morelowy, konfiturę śliwkową, suchary i mace.... i już nie wiem co robić. Mały karmny jest tylko piersią więc muszę w miarę dobrze i zdrowo się odżywiać i boję się rezygnować z kolejnych składników. Może Wy coś mi doradzicie?
). 
, jak jeszcze coś odstawię to ledwo na nogach będę się trzymała. Co do kurczaka to właśnie dostałam ze wsi karmione pszenicą...zdrowiutkie kury więc mam co jeść, smarowidło używam - flora bo jest wyłącznie na tłuszczu roślinnym, sucharków już nie jem, tylko macę bo to mąka i woda. Generalnie skóra mu się poprawiła. Na soję raczej nie ma uczulenia bo od czasu do czasu robię sobie kaszę na mleku sojowym i nic mu nie jest. Piszą lekartwo z rumiankiem miałaś na myśli bobofen? bo to pijam, ale małemu nie podaję żadnych herbatek. Generalnie dawałam mu infacol na kolki ale już odstawiłam. Doszedł problem z kupą. Robi co 6-7 dni i ostatnie dwa razy to już po podaniu czopka do czego zostaliśmy zmuszeni :-(. Zacznę mu łyżeczką podawać wodę z rana na czczo, mówią że to pomaga a jak nie zadziała to za półtorej tygodnia mamy szczepienie to pogadam z piediatrą bo się martwię.
my nadal walczymy z alergią i AZS i niestety chyba tak zostanie - aktualnie robimy wszystko co sie da by Zosia nie wkroczyła na 3 krok na drodze alergika czyli astma...