• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Nasze Ciążowe brzuszki-oraz waga....

wszystkie macie takie super brzuszki.
A ja juz dawno fotki mojemu nie robilam,musze meza dzis lub jutro poprosic.
U mnie waga 49,5 czyli 1,5 na + od wagi wyjsciowej, chociaz na poczatku troche mi zlecialo w dol.No ale nie jest zle jak na prawie polowe ciazy. Chociaz wzrost wagi dopiero sie zacznie.... 7-8-9 mc to dopiero waga leci w gore :)

A co do warstwy wiecej, to ja sie raczej z tym nie zgadzam.... trzeba patrzec na dziecko czy mu nie za zimno, czy ma cieply kark itd. ale nie zawsze warstwa wiecej jest potrzebna.Bo przegrzanie dziecka tez dobre nie jest

Ostatnia edycja:
reklama
ja to sobie tak głupio wymyśliłam z racji tego że jestem zmarzluchem... że jeśli dziecko ubrałabym w mniej więcej takie warstwy jak ja ...to powinno być mu ciepło:-) ale tak jak rudzik mówi najlepiej badać czy karczek zimny/ciepły...

O tych warstwach czytałam ze tak sie robi ale tylko w pierwszych tygodniach a tak to tez wiem ze sprawdza sie karczek.
Milutek bez szoku ,przeciez Ty masz dwojke w sobie to podziel te kilogramy na pol i wyjdzie ze przytyłas tyle co wiekszosc z nas;)

O tych warstwach czytałam ze tak sie robi ale tylko w pierwszych tygodniach a tak to tez wiem ze sprawdza sie karczek.
Milutek bez szoku ,przeciez Ty masz dwojke w sobie to podziel te kilogramy na pol i wyjdzie ze przytyłas tyle co wiekszosc z nas;)
Dzieki za pocieszenie- przez moment myślałam ze waga sie położnej zepsuła ale ona ma taka mega wielka metalowa chyba powojenna:)haahhha

no my maluszka ubieralismy tak jak siebie, tzn. ja bardziej patrzylam na mojego meza bo ja tez czesto zmarzluch.Ale w domu zazwyczaj wystarczyl bodziak, ewentualnie spioch jak zimno. A starszemu dziecku to juz mozna ubrac nawet warstwe mniej - bo jak biega czy bawi sie na placu zabaw to mu cieplej :tak:
Moj smyk biega boso zazwyczaj, na dwor jak do adidasow to zakaladam skarpetki,ale jak sandaly to tez bez niczego. No i teraz w ciazy to ja jestem z nas wszystkich ubrana najgrubiej jak wychodzimy :-D

milutek u ciebie podwojne szczescie wiec waga moze byc troche wieksza. Dopoki nie jesz 'dla trzech' to wszystko jest ok :)

Ostatnia edycja:
reklama
Ruda- na szczęście jem bez szału:):).... w sumie to nawet umiem sie zaprzeć i skończyć coś jeść bo mam pełna świadomość ze nie mam miejsca w brzuszku i zaraz i tak znowu będę głodna. Kilogramy poszły mi na uda, brzuszek i biust:)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry