reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze ciążowe brzuszki oraz wymiary

reklama
justyna śliczny brzuszek
mi to dzisiaj Pani w kolejce przepuściła to nie mam złudzeń że widać, ale też wina płaszczyka odcinany pod biustem hehe

Dziewczyny jak u was z tymi wymiarami? Ja jestem przerażona. To dopiero początek. Przytyłam co prawda do dziś tylko 1 kg ale sporo cm przybrałam. W brzuchu z 93 dodać 7cm i mam 1000cm:0. W piersiach jeszcze gorzej z 91 cm plus 9cm i wynik 100cm. Przerażona jestem bo to dopiero początek więc co będzie dalej??
Kupiłam sobie piłke i będę troszke ćwiczyć. Macie podobnie? Jak jest u was?

Witam, ja pomimo strasznych wymiotów i zgagi mega gigantycznej mam już 3,5 - 4 kg na plusie...a dodam że wcale się nie obżeram chociaż zachcianki mam okrutne...pocieszające jest to że w pierwszej ciąży też tak miałam na początku a do końca tyłam tak po 1- 1,5 kg/ miesiąc w dniu porodu 68 kg także nie było tragedii:))Udało mi się uchronić przed rozstępami i 3 miesiące po porodzie wyglądałam jak przed:))Wogóle tą ciąże znoszę znacznie gorzej może dlatego że starsza jestem, a może dlatego że się nie zdąrzyłam na nią psychicznie przygotować:)Ta pogoda też pewnie robi swoje...nio ale może wiosną będzie lepiej:))Dzisiaj wizyta może poznam płeć 3majcie kciuki:))

Kari, ja w pierwszje ciąży miałam podobnie z przyrostem wagi, w sumieprzytyłam 13kg, ale w pierwszym trymestrze od razu 5 kg na plusie, później im wyższa ciąża, tym mniejszy przyrost, śmiesznie, ale widzę, że teraz lecę podobnie, teraz w pierwszym trymestrze miałam +3kg, zobaczymy co za tydzień na wizycie waga wskaże:)

dziewczyny a ja mam +5kg teraz. A w pierwszej ciąży przytyłam wszystkiego 11kg. Coś mi się wydaję, że będzie klęska:szok:

reklama
O widzę że nie jestem sama ja też przytyłam dokładnie 13 kilo :))a podobno na początku ciąży się chudnie...widocznie nie ma reguły:))nie wiem ja mam wrażenie że mój organizm w ten sposób się do ciąży przygotowuje...widocznie mam za mało tu i ówdzie :))ja na prawde pomimo zachcianek dziwacznych jem mniej bo po prostu nie mogę nawet po kanapce przez godzinę mam kamienie w brzuchu:))nio a mimo wszystko rosnę:))Będziemy się dziewczyny po porodzie motywować do powtu do formy:))

Do góry