reklama

Nasze "ciążowe" wakacje

reklama
Tak,. wiem. Wieczorem rozmowa z małżem, coś zadecydujemy. Choć mam czuja że raczej będzie rezygnacja i pojedziemy do rodziny w góry.

Idę dziś do endokrynologa i do internisty. Do pierwszego bo mi niskie tsh wyszło a do drugiego, bo chciałabym zrobić holtera, mój tata ma arytmię, a mnie zdarzały się kołatania - wolę to sprawdzić.

Uznaliśmy że jedziemy, opieram się trochę na tym, co powiedział mi lekarz, który robił mi USG do PAPP-A wczoraj (czyli 5 dni po tym, jak to łożysko przykrywało ujście szyjki macicy) na usg łożysko już było przesunięte, poza tym uznał, ze na tym etapie ciąży to stan normaly i nie traktuje się go jako patologię. Co ciekawe, w przeciwieństwie do wszystkich poprzednich usg, lekarz znalazł mi dwa mięśniaki - a przed miałam jednego, mniejszego, więc moim zdaniem informacja ważna, mimo że nic się z nimi w ciąży nie robi. Ale podczas poprzednich dwóch usg lekarze nie mówili nic o ich istnieniu.

Niewykluczone że do wieczora jeszcze zmienię zdanie :P Mój lekarz prowadzący powiedział tylko że mam się nie przemęczać, odpuscić rower, nie nosić ciężkich zakupów i nie współżyć, ale na pytanie czy mogę chodzić odrzekł że tak.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Sencha, leć i baw się dobrze. A w razie czego.. lekarze są nie tylko w Polsce!

My dopiero we wrześniu jeśli lekarz pozwoli (a jeśli nie to i tak go namówię by pozwolił) - na 99% Grecja :D

U nas jak pogoda dopisze to w przyszłym tygodniu do Świnoujścia, może w piątek. Tylko że w tym roku dalam się namówić na pole namiotowe. Chłopaki szaleja ze szczęścia ja nawet też, jedziemy z przyjaciółmi i ich dziećmi więc może być wesoło.

Sencha najważniejsze to zaufanie do lekarza. Ja tez ssię mojego słucham:-).
Jeśli chodzi o ths to w 11 tc tez mialam niskie a tydzień temu już w normie. To podobno się zdarza ale przy problemach z tarczyca trzeba to kontrolować:-). Gdzie masz lekarza prowadzącego? Ze szpitala na żelaznej? Ja mam z Solca.

reklama
sencha w takim razie bawcie sie dobrze!

my planujemy w przyszlym roku we wrzesniu gdzies poleciec. moze wlasnie grecja? byla ktoras z Was w takim okresie w Grecji?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry