reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze dolegliwości

Z tymi puchnięciami to jest podobno tak, że trzeba zwrócic uwage na białko w moczu - jesli jest to wtedy jest cos nie tak. Tak sie dzieje wtedy, gdy nawet na twarzy sie puchnie...

masakra z tymi puchnacymi girasami...

a mnie dzisiaj od momentu gdy podbiegłam troszke normalnie 150 m na tramwaj(musiałam bo inaczej siorka by na pociaga nie zdążyła:shocked2:) to mnie przy kazdym ruchu jak chodze pachwiny bola i krzyz - pierwszy raz tak bardzo i teraz to juz jak kaczka na maxa tylko moge chodzic...nie wiem czy cos mi sie przestawiło od tego biegnięcia:confused: mam nadzieje ze jakiejś akcji tym sobie głupia nie przyśpieszyłam:zawstydzona/y:

Jak tylko poskarzyłam sie ginowi na opuchniete nogi skierował mnie na odpowiednie badania. Wyniki ok, wiec taki mój urok.

U mnie bieganie odpada. Jak kiedyś zeszłam szybciej z 2 piętra po schodach, to takie skurcze nóg mnie chwyciły, że kroku zrobić nie umiałam.

Dziewczyny czy swędzi Was skóra na brzuchu i pępek? Bo ja już wytrzymać nie mogę. A tego skóra wokół pępka zrobiła się taka ciemna. Nie wiem czy to normalne.

Pępek też mam ciemno zabarwiony, skóra nigdy mnie nie swędziała, a rozstęp jeden mam :baffled:

reklama
ja tez puchnę i w pierwszej ciaży jeszcze gorzej puchłam, stopy mam już jak shrek, wyniki robione w pn - dziś poszłam specjalnie do połznej żeby mi pokazała (bo wysyłają do lekarza) i sprawdziła i powiedziała że wszystko ok...
także niestety taka "uroda" napuchnięta...nawet już wagą nei będę się przejmować - skoro mam różnice ponad 1,5 kg w ciągu dnia - rano i wieczorem to waga już nei jest miarodajna...

Hejka
Jestem w 33 TC i mam włąśnie ból spojenia. Strasznie to uciążliwe jak chce wstać, siadać przewrócić się na boki w nocy. Czy macie sposób na złagodzenie tego? Czy raczej będę musiała się oswoić z tym, że coraz cieżej mi sie poruszać. :tak:
Kiedy mi tak ciężko to nie mogę się już doczekać rozwiązania, choć porodu boję się potwornie :blink:

No musze cie zmartwic na bol spojenia nie ma sposobu, no jest jeden trzeba urodzic;-)Poza tym wiecej odpoczywac lezec, mniej chodzic.

Im więcej chodzę tym bardziej boli :-( niestety
A ja taki niespokojny duch ciągle coś robię, gdzieś chodzę,
Zawsze mi się wydawało, że ruch sprzyja ciąży, a tu proszę lepiej odpoczywać (bo to prawda wtedy nie boli) :-)

Ale ja tak nie lubie bezczynności i....:szok:

Pewnie wiecie o co chodzi.
...Gdyby meżczyźni mogli być w ciaży to byliby w siódmym niebie, że mogą leżeć i nic nie robić :-) heheh

A mnie ciągle plecy bolą nie mogę sobie miejsca znaleźć nieważne czy stoję czy leże nic nie pomaga a najśmieszniejsze jest to że tylko z jednej strony z prawej nie wiem czemu tak jest , nogi niestety też mi puchną kostek nie widać

A mnie ciągle plecy bolą nie mogę sobie miejsca znaleźć nieważne czy stoję czy leże nic nie pomaga a najśmieszniejsze jest to że tylko z jednej strony z prawej nie wiem czemu tak jest , nogi niestety też mi puchną kostek nie widać

no moze jakos tak sie dzidzia ułozyła własnie - moja kumpela miała az zyłe taka wystajaca po jednej stronie od kolana do brzucha przez ułozenie własnie...

ja tez mam jedna połowe ciała inna niz druga - od 2 dni - palce u prawej dłoni sa tak grube ze łooo...az wyprostowac mi ciężko i ta skura na zgieciach tak sie rozchodzi bleee...a lewa dłon spoko zgrabniutka...az sobie fotke jednej i drugiej dłoni zrobiłam na pamiątke - bo nie moge się nadziwić co widze:-D

reklama
Mnie znów łapią skurcze w łydkach :(((
Po prostu kocham 9 mc, czuje się jak hipcio, mam big zgagę, skurcze łydek, ciężko mi się oddycha, kręgosłup i w ogóle czasami mam już dość wszystkiego. Dobrze, że to końcówka, a na końcu czeka słodka nagroda :))).

Do góry