reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze dolegliwości

normalnie załamałam się, dostałam okres i tak mnie boli brzuch od wczoraj że hej :-:)-:)-( nie spodziewałam się że dostanę tak szybko karmiąc piersią :-(
poza tym Marcel ma katar i noc nieprzespana, łeb mi pęka, idę spać
czy któraś z Was już też dostała @ ?
bo wiem że aneczka mówiła że już ma...
Maggen jaki duży juz MARCEL -U mnie jeszcze sucho - Jeszcze nie byłam u ginekologa ,chociarz niebawem sie będe musiala wybrac .A na dzisiejszy dzien niewiem ,czy po porodzie ,a przed okresem juz moge zajśc w ciaże ?jak to jest ,czy u każdej z nas jest jednakowo ?-POZDRAWIAM

Jeszcze nie ma 6 tygodni po porodzie - nie mam chęci na sex-moze strach przed ciążą i to wszystko tak za szybko może wiecej czułości potrzebuje i zrozumienia -nic na sile -A może i zmeczenie ,czuwaniem nad dzidziem --zobaczymy za pol roku -

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Oj z tym wyglądem po ciąży to jest nie fajnie - ja się czuję jak dojna krowa połączona z jakimś rozepchanym worem. Smaruję się jakimiś ujędrniaczami ale skóre mam wiotką jak pergamin a brzuch to jakiś zwis jest :-:)-:)-( I generalnie mam jakąś impotencję - może głęboko w "głowie" mam ochotę na przytulanki ale ciało jakieś drentwe i nie reaguje :-:)-( we wtorek idę do gina - zobaczymy co powie. Poza tym ja mam jeszcze jeden ból - Antek urodził się "wielki" i ja się boję, jak to teraz będzie...

mju-czy bedziesz prosiła ginekologa o tabletki antykoncepcyjne -a czy karmisz piersia ?-bo ja pewnie juz tez pojade we wtorek lub srode .Ja mam taki sam bol co i Ty .pozdrawiam

nikola66 w ciaze mozesz zajsc bardzo szybko po porodzie.nawet jak nie ma miesiaczki i karmisz piersia.zona mojego kolegi byla na 100% przekonana ze jak okresu brak to mozna szalec i po 3 mcach od porodu znowu byla w ciazy-i to zagrozonej od poczatku bo to jeszcze za wczesnie dla organizmu:zawstydzona/y:ja juz dostalam tabletki ale na przytulanki tez brak ochoty u mnie:zawstydzona/y:ja mam jeszcze jakies rozwarcie (choc od paru dni zdaje sie zmniejszac) i nie wiem czy to normalne.a jak mi sie chcialo i sprobowalismy(z gumka-a ja mam od nich alergie:zawstydzona/y::-() to wszystkie szwy czolam w srodku a teraz to sie chyba obawiam tego dyskomfortu...:zawstydzona/y::no:

mju-czy bedziesz prosiła ginekologa o tabletki antykoncepcyjne -a czy karmisz piersia ?-bo ja pewnie juz tez pojade we wtorek lub srode .Ja mam taki sam bol co i Ty .pozdrawiam
Nie - ja nie chcę tabletek - brałam przez 5 lat zanim zaczełam starania o Anielkę i jak odstawiłam to się okazało, że sex jest nie tylko fajny ale rewelacyjny! Facet się nie zmienił, "technika" się nie zmieniła tylko mi libido wróciło do normy i od tej pory postanowiłam - nigdy więcej tabletek - nie odbiorę sobie tej przyjemności (jeśli jeszcze kiedykolwiek wróci mi ochota).

A co do lęków "poszwowych" to pamiętam, że mi gin po pierwszym porodzie ( a byłam mocno poszyta) przepisała GYNALGIN (mam nadzieję, że dobrze pamiętam) - to było w maści i powodowało uelastycznienie czy coś takiego - tak, żeby "pierwszy raz" nie bolał i rzeczywiście było spoko.

Dziekuję azorek za tak ważna wiadomośc jesteś wielka .Kurde ,a ja myślałam inaczej .a mju -masz racje tabletki tak maja ,ja brałam zwykły regawidon -tak samo miałam pare razy miałam spiralke -ale obce cialo w macicy --to nie dla mnie stany zapalne mialam non stop -prawego jajnika i ciagle miałam ta spiralke usuwana nawet w szpitalu .A z tym lękiem to wszystko minie -to tylko teraz tak jest -ale żel nawilżający musze kupić -na wszelki wypadek -całuski Wam

Ja szczerze mowiac nie zauwazylam bym po tabletkach miala zmniejszone libido;-)Na poczatku znajomosci z mezem zaczelam brac i bralam przez jakies 4 lata i bylo dobrze...ja to wrecz zaobserwowalam u siebie zmniejszone libido gdy je odstawilam:szok:...albo tylko mi sie tak wydaje,bo wiadomo,ze pierwsze lata znajomosci i malzenstwa to wielka fala namietnosci,ktora z czasem maleje;-)

Ostatnia edycja:
nikola66-ja tez kiedys myslalam (po tym jak uslyszalam ze po porodzie to po ok 6mcach okres) ze mozna szalec ile wlezie:sorry:ale ak sie okazuje miesiaczka wcale nie stanowi o plodnosci:tak:nawet byl przypadek ze kilkunastoletnia dziewczyna nie misiaczkowala i chlopak ja namowil na sex-zaszla w ciaze i zdziwiona ze jak to??nie mam miesiaczki to niby ja to sie stalo?? wiec logika jedno a zycie drugie:tak::tak:
po poprzedenim doswiadczeniu nie planowalismy znowu dzidzi i po 3 latach bez hormonow i zabezpieczen mamy nasze male wielkie szczescie:-)ale teraz wolalam wziasc tabletki bo chce druga dzidzie(jak bog pozwoli) ale za jakis czas- niech cialko odpocznie:tak::-):-)

a ja tam sie boje hormonów przy karmieniu i w ogóle ich nei lubie - mi obniżają libido, także pozostają gumki jak na razie a potem to sie pomysli...

reklama
a ja tam sie boje hormonów przy karmieniu i w ogóle ich nei lubie - mi obniżają libido, także pozostają gumki jak na razie a potem to sie pomysli...
Ja tak samo :tak:
Przy karmieniu to lekarz pewnie nawet nie wypisze recepty na pigułki :cool:

A tak apropos, to ja chyba wczoraj dostałam miesiączki :szok:
Tzn. miałam takie jakby upławy - brudzenie ale to nie żywa krew.
W nocy nic nie leciało a dziś zobaczę :tak:
Myślicie że to okres??

Do góry