reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze listopadowe maleństwa

to o czym piszecie nazywa sie wiotkoscia krtani moze sie ukazywac jako tkz. sapka lub "krzuyszenie" mija samoistnie jak dziecko usztywni miesnie karku polecane kladzenie na brzuszku
nasz maly fajnie podnosi glowke ale jak probuje zrobic mu zdjecie to tak sie rusza ze nawet nie mam jak... wyszystko rozmazane....:eek:

reklama
a u nas coraz gorzej :-( maly zaczyna spac tylko po 1,5godz, w nocy 2godz. Wczesniej spal po 2-3 i w nocy 3-4godz. Z karmieniwm tez jakos dziwnie. Raz ssie tylko 5min i zasypia, innym razem wisi 30min i sutka puscic nie chce :baffled: Polozna powiedziala ze niema co sie martwic bo moze w ciagu tych 5min dostaje wystarczajaco pokarmu, ale jak go wazyla w 11 dniu to stracil 300g :szok: z 3650 na 3350. Kolejne wazenie we wtorek, mam nadzieje ze zacznie przybierac na wadze.

Co do ksztuszenia to tez mamy problem, strasznie utrudnia to karmienie, zamiast spokojnie jesc to co chwile musze malca stawiac do pionu zeby sobie odksztusil. Czasami to wiecej tego duszenia niz karmienia :hmm:

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny!
Moja mała też pokaszluje, ale sporadycznie,na szczęście wiem,ze to nic groźnego,jejku jest tyle rzeczy, które są naturalne w rozwoju dziecka, a my wariujemy, ale co się dziwić, skąd człowiek ma to wszystko wiedzieć:tak:
nik_i ale ci zazdroszczę tego nocnego spania dzidzi, ja mam pobudkę co dwie godz. i czasami muszę ją jeszcze przytrzymać, do pełnych 2 godz, bo skąd tu co chwilę brać tego pokarmu, na szczęście raczej też zasypia, choć od wczoraj zapycham ją smoczkiem:szok:. Wieczorkiem tylko po kąpieli tak 20-21, dokarmiamy małą z M po cycu i M bierze ją ze sobą do drugiego pokoju, a ja idę spać i tak gdzieś koło 2 przynosi mi już ją na noc, zawsze to jakieś 3 do 4 godz. normalnego snu, bez zrywania się jak zając. M znowu wziął sobie tydzień zwolnienia, cudownie, bo bardzo mi pomaga, właściwie,to ja mogłabym w tym czasie tylko do cyca przystawiać małą i nic więcej nie robić:-)
Lucyann moja mała ma bardzo podobne godziny czuwania, szczególnie rano:-)

Gratuluję "bezpępkowcą":-)
My też na pamiątke kikut mamy:tak:
teraz młody odpoczywa na brzuszku;-) jakoś tak lubi sobie lezeć a nawet pospać więc jak tylko mam go "na oku" to przewracam na brzuszek dla zdrowia i przyjemniści:tak:
jak Wam lecą nocki nam się zbliża 6 tydzień i z tego co mówili w szkole rodzenia czeka nas teraz drugi kryzys laktacyjny:szok: a już nam się tak świetnie poukładało...
Dzisiaj odebraliśmy pesel i moze w tym tygodniu załatwimy dowód osobisty;-) i oby pogoda dalej dopisywala bo puki co sprzyja spacerką:laugh2:

A my albo nie mieliśmy kryzysu laktacyjnego, albo nie wiem co to jest:baffled:. Wprawwdzie Igorek nie jje już co 3 godz. jak kiedyś, tylko co 2-2,5 a jak nie śpi to nawet co godzinę, ale to chyba jeszcze nie kryzys. A karmienie trwa czasem 5 min, a czasem pół godziny.

Madzik ja wychodzę odkąd mały ma 2 tygodnie. Na początku nie codziennie i na pół godziny. Teraz coraz częściej . Dziś byłam godzinę.

reklama
My też wychodzimy codziennie jak pogoda oczywiście pozwoli. W zeszłym tyg. na poł godzinki , wczoraj godzine i dzisiaj tez prawie godzinę. Nie ma co leniuchowac bo trzeba przecież zrzucic to co zbędne i maluszkowi takie spacerki na zdrowie wyjdą :-)

Do góry