reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Nasze maleństwa - pediatra, problemy, radości, jak rosną nasze pociechy

dostałaś skierowania na te testy? gdzie to się robi?

Ja dziś zauważyłam u Maksia takie wypieki na policzkach i delikatne krostki. Obawiam się, ze winowajcą jest mleko krowie. Zmian innych brak.

Skierwowania nie mialam bo wiarygodne testy skorne wychodza dopiero w 3 roku zycia , ja bylam z Gabrysiem na wizycie u pediatry ktora prowadzi niekonwencjonalna metode wykrywania i leczenia alergii za pomoca elektroimpulsow czy jakos tak niestety nie wiem dokladnie jak sie ta metode i urzadzenie ktorym dysponuje nazywa

reklama
Ana o rany super sprawa!!!My już od kilku miesięcy na slepo szukamy winowajców jej buzi i brody. I szczerez mowiąc chyba ograniczę jej dietę do marchewki, kurczaka i ryżu i zacznę stopniowo wprowadzać nowe produkty, bo juz sie zamotałam w jej diecie. Najgorsz ejest to że ja ani razu nie pozwolilam sobie na wyskok, wszystko wedlug zaleceń i schematupamiętając że mam malego alergika. A i tak klops

Antar jesli u Gabrysia zadziala zapytam co to za metoda , mysle ze bez problemu znajdziesz kogos w Warszawie kto sie tym zajmuje :tak:

A ja mam takie pytanie czy ktores dziecko ma jeszcze nie zarosniete ciemiaczko bo Gabrys ma dosc duza dziure i mam wrazenie ze nic sie nie zmiejsza
No a my od 5 rano na nogach :dry:

ana545 - my mamy wielkie ciemiączko :)) Ostatnio jak byłam u pediatry pytałam, czy mam się o nie martwić i powiedziała, że nie :) Ciemiączko ma jeszcze czas - do 18 miesiąca! tylko u nas w ogóle się nie zmniejsza ;-) ale martwić będziemy się później. Za pół roku.

Mój tydzien temu rowniez mial poliki zarumienione, obawiałam sie ze to skaza białowa, a do tego delikatna kaszka na policzkach. Od razu umówiłam sie do pediatry. Stwierdził ze moze to byc uczulenie na kosmetyki, proszek czy perfumy.Przepisał masc + kremik zrobony w aptece i mu po 2 dniach rumience zniknely ale kaszka powoli schodzi

reklama
habciu Niko też dzisiaj takie miał .Rano dałam mu jajko gotowane , a po południu byłam na dworze i też się zastanawiam, czy od jajka czy od mrozu?
Kajce jak dalam cale jajko dostala czerwonych plamek na buzi ...ale u Ciebie moze to byc mroz! W Polandii jest zimno brrr!;-)

Mam koleżankę, której synek ma skazę białkową i ona nie daje mu wołowiny, bo wg niej w mięsie też jest białko i jej mały z mięs je tylko drób.
Wolowiny ani cieleciny nie podaje sie przy skazie!!!... na margaryne nie nie powinien byc uczulony(chyba ze jest to mix z maslem). Zwroc uwage na chleb jaki dajesz tam tez jest ukryte mleko;-).
Ja powoli wprowadzam cos z nabialu np. dalam spagetti carbonare z mlekiem i serem (sloiczek) i raz byla zielonka kupka - objawow skornych brak! :)
Powolutku malymi kroczkami i bedzie gicio! Wyrosnie z tego! Wiem na pewno ,ze nie moge zakladac jej sztucznych poliestrowych tlkanin ...wtedy przesusza sie jej skora i robia sie rozowe plamki...w szczegolnosci jak jest za cieplo:tak:. Ulinka uwazaj rowniez na ryby,orzechy, bialko jaja !to rowniez sa silne alergeny.

Najgorsz ejest to że ja ani razu nie pozwolilam sobie na wyskok, wszystko wedlug zaleceń i schematupamiętając że mam malego alergika. A i tak klops
Nie zawsze uczula jedzenie to najbarzdiej podejrzane :sorry2:..czasem moze to byc zwykla marchewka. Mowilas ,ze jesz duzo ryb? To jest silny alergen! Moze to jest przyczyna?. Masakra z tym zarciem:baffled:. Ale zycze antarku powodzonka w szukaniu:-)
Ana trzymam kciuki!
Ardzesh ...a dajesz wit. D3? Czasem jej niedobor spowalnia zrastanie sie ciemiaczka , ale to ustala pediatra , jesli Ci powiedziala ze oki ..to chyba nie ma sie czym przjmowac;-)
Habcia ..jak sa krostki i szorstkie rumience ....to stawiam na mleko ,a nie na mroz :no:. Moze za duzo mu podalas ostatnio?

My mamy dwie jedyneczki u gory!!! :-) Dwojki beda lada chwila, moze niedlugo skoncza sie nocne pobudki:dry::-pW koncu uffff!

A z kotami to smyrajcie mi na inny watek ..bo jak czytam to nie wiem ..czy kot ma skaze czy uczulenie na pylki ...:-p;-)

Ostatnia edycja:
Do góry