reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze maleństwa - pediatra, problemy, radości, jak rosną nasze pociechy

Martussa może Hania wychodzi już na ludzi;-);-)
a u nas dzisiaj przerwa w nocy była od 24 do 1:confused2: i nie bardzo wiem o co chodziło? bo pocycał sobie i jak odłożyłam to spał, a za chwilę słyszę że stoi i zaczyna kwękać. no to biorę na ręcę, daję smoka a ten oczy otwarte i tak sobie oddycha jak by spał, smok mu wypada czyli śpi, ale z otwartymi ślepiami??:confused2: no to go odkładam, ale płacz i tak z godzinę:confused2:

u nas nie sprawdza się, że jak później pójdzie spać to rano dłużej pośpi:sorry: wręcz przeciwnie niestety:sorry:

reklama
Postrzałka- Cierpliwości kochana, o tym katarku, to słysze pierwszy raz, przyznam że jestem troche w szoku, ale jak :cool2:;-):-)działa

Martussa- no to super, oby takich nocek było więcej.:tak::tak:

golimek-Malutka potrzebuje teraz Twojej bliskości, duzo zdrówka dla niej. :tak::tak:Wiesz że w poprzednim poście dorobiłam Twojej córci siusiola i napisałam o niej jak o chłopcu:confused2::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:sorki wielkie:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

No a moje dziecie troszke jest marudne od wczoraj, ale daje rade. Wiecie że wczoraj sam wszedł po schodach [ 13 stopni] myślałam że zawału dostane.Siedziałam z Majką na sofie i siebawiłyśmy, Max pełzał po podłodze, troche chodził przy meblach, miałam go na oku. Zresztą on juzsam swobodnie przemieszcza sie po domu. No więc tak sobie siedze i jednym uchem słysze gdzie jest Max, byłam postokroć pewna ze poczołgał się do kuchni [ cały czas dobrze go słyszałam] nagle łup.. coś spadło [ jakaś zabawka] Max w płacz, gonie do kuchni , a tam go nie ma, drzwi od pralni otwarte, wpadam tam [ w pralni jest dosć niebezpiecznie jeszcze dla niego] ale go nie ma, słysze jego płacz w niańce, myśle chyba juz świruje, ale wchodze na góre, a tam mój synek siedzi w łazience i beczy bo spadła podstawka do wanny i sie przyssała do podłogi i nie może jej sięgnąć.....Ale to nie koniec, no bo jak to,,, Wpadam do Maurycego pokoju [ był zamknięty] dre sie na niego, czemu wzioł Maxa na góre, adrzwi zamknoł mu przed nosem i go nie pilnuje, przecież by spadł, Maurycy gały na mnie i mówi że chyba sobie ściemniam, że on go nigdzie nie brał, że siedzi na psp juz godzine i z pokoju nie wychodzi... żdziwko strzeliłam,,,, zadzwoniłam do męża i juz mam bramke zamontowaną.:tak::tak::tak:Ale nie daj Boże jak by spadł choć by z piątego schodka:-:)-:)no::no:

Kochane mozecie napisac jaki obwod glowki maja wasze dzieci Moj ma 48,a w klatce piers. 50,wdg polskiej siatki centylwej ma za duza glowke,a wdg angielskiej miesci sie w normie,wiec juz sama nie wiem co mam mysles W. ma duzy czosnek:-Dwiec maly ma to pewnie po nim,zreszta moja glowa tez nie jest malutka:-pAle mimo wszystko wole byc pewna...acha lekarz jak zwykle twierdzi,ze wszystko jest ok

Poatrzałka trzymam kciuki żeby te krzyki szybko się skończyły :-)
Miki ale szok dobrze że bramke już masz założoną :-)
Mysia mi się wydaje że z tą główką jest ok ale nie znam się.

Postrazalka, trzymaj sie kobito, jeszcze troche i bedziesz miala wiecej rak do pomocy i moze Oliwcia sie uspokoi.

Martussa, super! Moze Hania zrozumiala, ze butelka nie ma jej zastapic mamusi.;-)

O ja nie moge:szok: miki Twoj Maxio to niezly spryciaz, ale az 13 schodow???????:szok:

Mysia, moj Gucio 9 pazdziernika mial 47,5 cm w obwodzie glowki.;-) W piatek idziemy sie mierzyc, wiec zobacze, ale tatus to tez lebski facet i pewnie ma to po nim, wiec sie tym nie martwie.:tak:

mysia moj tez ma mniej wiecej taki rozmiar :tak: miesiac temu mial 47,5cm a na zime kupilam mu czapeczke na 49cm i jest na niego dobra :tak:

Pytanie do mam ktore maja wózki dziecięce w domu....
Co zakladacie na kolka zeby zabezpieczyc je przed tym zeby dziecko ich nie dotykalo? Mozna kupic jakies pokrowce w sklepach? :eek:
Moj maly jest teraz na etapie zabawy wszytskimi kolkami jakie widzi w domu, juz kazdy samochodzik jest jego :-D A wiec i do wozka mi sie przymierza co chwile, a nawet jak go zostawie zdala od wozka to w momencie potrafi sie znalesc obok wozka.

Maciek nie raczkuje za to jezdzi na pupce po calym domu :-p Sa tutaj jeszcze jakies inne dzieciaczki tak jezdzace?
No i od kilku dni jego ulubiona zabawka jest odkurzacz :tak: W ciagu jednego dnia nauczyl sie wstawac trzymajac za niego i jezdzi po calym pokoju pchajac go :sorry: Za to pchaczem Chicco sie nie chce bawic :no:

Nimfii, ufff, juz kiedys o tym pisalam - nie jestesmy sami z tym przesuwaniem sie na pupie.:-):-D

Z kolami nie pomoge, bo my wozek zamykamy w przyszlym pokoju Adasia, a poki co mamy tam... graciarnie.:zawstydzona/y:

Z kolami nie pomoge, bo my wozek zamykamy w przyszlym pokoju Adasia, a poki co mamy tam... graciarnie.:zawstydzona/y:
emkamek U nas też graciarnia w przyszłym pokoju Zosi:zawstydzona/y:;-)

mikimauro :szok: zdolny Pan Prezes:-D

Zosia wczoraj od 22 do 23 3razy się budziła:szok: zasypiała jak ja dawałam do łóżeczka to 5-10 min i znowu ryk.Posmarowałam jej zęby dentinoxem i nawet jak widziała co mam to sama buzie otwarła i potem normalnie sama zasneła i spała do 2 i potem do 8 już normalnie,dzisiaj cały czas za mną lata.Jak znikam za drzwiami to zaraz z płaczem za mną.Chyba będziemy mieli nowe ząbki:confused: sama nie wiem bo teraz zaczeła sie sama bawic ale gryzaka w buzi ma.

reklama
Do góry