antar zgadzam się. Nie mogłabym na to patrzeć. Dziecko padnie w końcu z zapłakania i zmęczenia, ale czy o to właśnie chodzi???
ja może mam inną sytuację, bo pracuję, długo mnie nie ma w domu i cenię sobie te chwile, że mogę przytulić się w nocy do mojego dziecka, nie będę tego zmieniac póki co.

wlasnie i mnie to czeka niebawem... wroce do pracy, na studia to dziecko bede widywala tylko przy kapieli i zasypianiu jak dobrze pojdzie, a jak nie to tylko bede mogla popatrzec jak sobie spi :-(
Jesli chodzi o zasypianie to owszem ja narzekalam kiedys ale nie na to ze usypiam Macka w taki sposob a nie inny tylko na to ze po mimo kilku prob on nadal marudzil i nie chcial spac. Teraz znalazlam na to sposob i jak juz pisalam zmecze go zabawa i zasypia mi szybciutko, gdy leze obok niego
Gdy bylam w ciazy to tak samo jak
agniesia mialam pewne postanowienia ktore niestety musialy odejsc w zapomnienie. maly mial caly czas kolki i nie byl w stanie isnac inaczej niz na moich rekach i musialam masowac mu brzuszek albo plecki. No i czesto tez zasypial mi przy cycu a wiec przezwyczajony byl do spania na rekach. Ten etap juz mam za soba i bardzo latwo bylo mi go przezwyczaic do usypiania na naszym lozku, wiec teraz tak zostaje
A jesli chodzi o wychowanie to to czy bedziemy stanowczy wobec dziecka czy be4dziemy mu pobłazac zalezy od wielu czynnikow

Maciek zna juz czesc zasad panujacych w domu, wie co mu wolno a czego nie i tego sie trzymam

W ciagu dnia na rekach go nie nosze bo wie ze nie mam sily

Do tego wykorzystuje dziadkow i ojca ;-)Nigdy tez nie spal z nami w lozku bo postanowilam sobie ze go nie bede brala tam w nocy nawet jakbym miala siedziec z nim 2h i tak tez bylo

cierpliwosc i konsekwencja jest najwazniejsza w wychowaniu.
Nie pozwalam mu wejsc sobie na glowe takze dla jego dobra. Bo kiedys spotka sie z roznymi osobami w zyciu i bedzie musial radzic sobie w roznych sytuacjach nie oczekujac ze kazdy mu ustapi. Dzieci rozpieszczane maja ciezko w zyciu. mam takie kolezanki ktore nie potrafia zbudowac powaznego zwiazku bo wychowane byly tak ze im wszytsko wolno i zawsze chca stawiac na swoim, nie idac na kompromis