reklama

Nasze maluszkowe rozterki

Julkowa, na butelce jest wyraznie napisane ze soczku z butelki ze smokiem- nie z samej butelki.
Iiwka, tak jak piszesz, to moze tylko przypadek, ale wole dmuchac na zimne.

Mojemu jakos nie szlo picie z niekapka Aventu, ale to tak jak ze smoczkami kazdemu pasuje inny:tak:

reklama
A my dziś zakupilismy niekapek Aventa-ciekawe jak się spisze.Wczesniej Julek pił z butelki ale nie ma mowy żeby robił to sam (choć bardzo chce)bo wszystko wylewał.
Napisz jak Mały reaguje na niekapka:tak:
Julkowa, na butelce jest wyraznie napisane ze soczku z butelki ze smokiem- nie z samej butelki.
Iiwka, tak jak piszesz, to moze tylko przypadek, ale wole dmuchac na zimne.

Mojemu jakos nie szlo picie z niekapka Aventu, ale to tak jak ze smoczkami kazdemu pasuje inny:tak:

Pewnie!
Kacper pije nawet z plastikowego ustnika Aventu i idzie mu to bez problemu,wie że trzeba pociągnąć żeby poleciało. Na początku (w grudniu) nawet nie chciał włożyć ustnika do ust.Ale jakieś 4 może 5 prób i pije tylko z niego!:tak: Warto uczyć tego dzieci bo przynajmniej nie jest całe w soczku:tak::tak:;-)

wklejcie zdjecia tych niekapkow .
Bo moze i ja musze kupic jakis inny , by ja zachecic , problem w tym ze nie wie ze ma nacisnac ustami by lecialo a nia ciagnac :dry::sorry2:
Buziaczku ja słyszałam ,że niektóre mamy ściągały "ogranicznik" -tak żeby samo leciało i żeby dziecko skojarzyło, że z tego kubeczka też można pić.:tak:
My mamy niekapek z aventu. Grzesiowi średnio idzie. Zastanawiam się nad niekapkiem z canpolu lovi.
A wczoraj Grześ pił ze szklanki (ja trzymałam oczywiście szklankę;-)). Nawet nieźle mu szło, ale był mokry.:-D

U nas wczoraj w końcu górna lewa jedyneczka się pokazała i już widać ze prawa też lada dzień sie pokaże.Po cichu tez liczę że może będzie teraz więcej snu :tak:

Dziekujemy.
Zastanawiam sie do jakiego wieku wychodzą ząbki i czy z czasem staje sie to mniej bolesne.?
Asulinka ty jako doświadczona mama pewnie wiesz cos na ten temat?

Dziekujemy.
Zastanawiam sie do jakiego wieku wychodzą ząbki i czy z czasem staje sie to mniej bolesne.?
Asulinka ty jako doświadczona mama pewnie wiesz cos na ten temat?
Wiesz kazde dziecko jest inne (np. Maciusiowi w wieku 8 miesięcy dopiero zaczął pojawiać się pierwszy ząbek, a Grześ ma ich już 7). Ale średnio ostatnie ząbki pojawiają się w 26 miesiącu (wg: Ząbkowanie | ZdrowePorady.pl). Podobno najbardziej boli pierwszy ząbek i kły (trójki). Ale dziecko może być też rozdrażnione jak kilka ząbków naraz wychodzi.:tak: No i każde dziecko też inaczej przechodzi ząbkowanie -nie którzy nawet "nie zauważają" a inni cierpią straszne męki.
Ale się wymądrzyłam.;-):-p Mam nadzieję, że zostanie mi to wybaczone.:sorry2::-p:-D

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry