• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Nasze sprawy...

wrocililismy:)
moje siuski nadal zle ale lepsze niz ostatnio bo mam liczne bakterie a ostatnio mialam b. liczne hihi:) kupilam dla dzieci ksiazki malemu ksiazke z bajkami a temu 8-latkowi przygody mikolajka:) bylismy tez w kilku sklepach wozki patrzec i TAKO poki co kroluje hihi:)
milego dnia:)

reklama
Hej dziewczynki :-)

Ja wlasnie sie zastanawiam nad kupnem turystycznego nocnika dla malej bo troche sie stresuje jak mamy wyjsc na
miasto, spacer itd czy bedzie gdzie sie wysiusiac czy nie bedzie chciala kupki.

Anaber, evel, 6mamo, Aga, jak wy sobie radzilyscie przez pierwsze miesiace odpieluchowania poza domem? Napewno pozniej bedzie nam latwiej ale poki co jak slysze komende siku, to oznacza ze musi siku tu i teraz i nie mamy zbyt duzo czasu na szukanie toalety......

Ostatnia edycja:
Scoti-ja tak mialam i nadal mam z nastką jak zawola siku to musi iść w tej chwili wczoraj nam sie posikala do wózka bo ma jakaś dziwną blokade z sikaniem w miescach gdzie jest dużo ludzi już nie wspomne o brudnych toaletach do których nawet wejsć nie chce to sie nie przejmuj po prostu wychodź siku nawet kolo sklepu lepiej żeby nasikała na chodniku niz do majtek ja tak z nastką robilam wszędzie gdzie tylko byla mozliwoiść z nią przykucnąć i w miare ją oslonic przed ludźm,i to po prostu sikala tylko my sie oduczalyśmy na koniec wakacjii i jesień byla cieżka bo jak nieraz sie posikała to biegłam do domu na szybko zeby sie nie przeziębila a o nocniku turystycznym nawet nie słyszalam :szok: Dzoana-mój gin mi w razie bólu kazal sie klaść i zażyć nospe i magnez ale przecież na weselu sie kladla nie będę leki ze sobą wezme na wszelki wypadek żebym nie musiala później nikogo po aptekach gonić:tak:A gdzie reszta dziewczyn? Jaki żar z nieba sie leje dziś jest chyba najgorętszy dzień z całego lata:-p

Scoti wiesz co ja jak wychodziłam z Igorkiem to zakładałam mu pieluchę ale z tego co pamietam bo było to 3 lata temu :) to nigdy do niej nie nasikał. Wolał jak byliśmy w sklepie i tlumaczylam mu ze musi poczekac. W razie co mial pieluche. a w nocy aani razu nie miał nasikane do pieluchy pożniej zaczelam pod przescieradlo klaść podkaldy to chyba ze dwa razy mu sie zdazyło aby sie posiusia a tak luzik. jakoś tragicznie nie wspominam odpieluchowywania a robiłam je jesienią i zimą. Bo w lato to latał caly czas bez majtek ale nie przeszkadząlo mu ze cieknie mu po nogach :-D ale 2-3 miesiące poźniej wystarczyły aby zakumał o co chodzi.

Ja zmykam na zakupy, po karmę dla kota i mąkę pp do tesco, bo tylko tam jest. Aż mi się nie chce wychodzić jak pomyślę sobie o tym skwarze:wściekła/y:
Do później

Ja ostatnio z lenistwa zebym nie musiala biegac i szukac ubikacji albo przebierac mokrych spodni zalozylam pampersa. Po 2 godzinach zakupow i 2 kubkach soku okazalo sie ze Mya wytrzymala i zrobila siku dopiero w domu, bardzo pozytywnie mnie zaskoczyla:tak:

Scoti czytałam i oczy miałam coraz większe. Myślałam że Ty założyłaś sobie pampersa:-D:-D:-D

Dziewczynki gdyby któraś chciała kupić pralkę.Krysia chyba coś wspominałam to polecam LG.
Przewertowałam wszystkie opinie. Zasięgnęłam opinie w sklepach.Wszyscy jednym chórem mówię że w tej chwili najlesza jest LG.
Jeśli chodzi o model...To ten Porównaj ceny LG F1481TD pralka, LG F 1481TD opinie - ShopMania
Niestety kosztuje ok 2000zł ale jest naprawdę ok łącznie z funkcjami,praniem,wirowaniem itp. Prawdopodobnie nawet jej nie słychać jak pierze.
To tyle.Temat pralek zamykam;-)

reklama
Scoti ja zakładałam pampersa jak jechałam gdzieś autem albo szłam na zakupy, natomiast tak na spacerek to w same majtki i spodenki i wysadzałam co jakiś czas pod krzaczek. W nocy też zakładałam pampersy ale udawało im sie przesypiać z suchym pampersem i od razu po przebudzeniu szliśmy do toalety :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry