reklama

Nasze sprawy...

Bobo jesli chodzi o zeby i próchnicę to nie ma domowych sposobów, a podstawa to bedzie odsunięcie soków i jak najszybsz przejście do picia z kubka a nie z butli

u nas dziecko by zostalo samo w gabinecie mama by wyszła na poczekalnie to gwarantuje Ci ze wszystko da sobie zrobic i nie silą. Dzieci reaguja tak przy rodzicach

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Właśnie dzwoniła teściowa że na weekend chce przyjechać - ubzdurała sobie ze mi okna pomyje a ja tak kocham jak ona przyjeżdża :wściekła/y: dobrze że mieszka 60km ode mnie i jej przyjazdy zdarzają się raz na 2-3 miesiące

tak z kubka :) herbatki tez sa słodzone nawet na nich jest napisane nalezy zadbac o regularna higiene j. ustnej , butelke nie moze byc podawana w celu usypiania i przed ukończeniem 1-go r.ż dziecko powinno pić z kubka. (na poczatek moga byc niekapki) jesli dziecko 1,5 roczne w nocy chce pić z butli to tylko aby sie uspokoić. Bo gdyby mu sie bardzo chcialao pic to wypilby z kubka.

marta moja mieszka 2 km ode mnie i jesstem szczesliwa ze jej nie widze hehe:)
anaberku kuzynka mowi ze on ma 10 kubkow i nie chce z nich pic.

wkur...wilam sie na maksa :wściekła/y: mam tel w orange na mixa no i to mama podpisala mi umowe do 2014r ze mam miec tego mixa . wiec stwierdzilam ze zerwe z nimi umowe zeby sie z tym nie bujac bo sa nie korzystne warunki zaplace kare 140zl jest kary. no wiec jak mama byla w poznaniu to poszlysmy do orange zerwac z nimi umowe. umowa zostala zerwana kara do zaplacenia baba mowila ze przyjdzie mi faktura na te 140zl. no i jeszcze chcialam nr zachowac wiec baba dzwonila gdzies tam dowiadywala sie i powiedzieli jej ze nie ma problemu ze trzeba tylko napisac pismo i ze nr pozostanie mi na zawsze . no wiec czekalam i czekalam na fakture z kara i nic. wiec dzis wyslalam meza do orange on tam zna te laski i poszedl i one sprawdzily co i jak z ta sprawa i co wyszlo? ze owszem te wszystkie moje papiery poszly do warszawy ale to co chcialam bylo nie wykonalne tzn ze nie mozna zachowac nr tel zrywajac z nimi umowe. a o to mi chodzilo. wiec warszawa wyslala maila do salonu gdzie to zalatwialam zeby mnie poinformowali o wszystkim. do tej pory salon nie zadzwonil do mnie i bylam ciagle nieswiadoma tego ze nadal musze miec mixa. no wiec maz zapytal tej kumpeli co teraz ? ze ja nie chce tego mixa i w ogole. no wiec powiedziala ze mam olac to placenie za mixa nie zaplace raz drugi piaty to w koncu sami ze mna zerwa umowe. maz kupil mi juz nowy nr na karte a za mixa placic nie bede od tej pory hehe:) wkurzylam sie na ten salon gdzie to wszystko zalatwialam :wściekła/y: normalnie bym ich podje....bala do warszawy ze mnie olali hehe

hejka,

mały ześwirował więc nie uda mi się z Wami posiedzieć długo ...

anaber dziękuję kochana, a czerwone szpile to ja mam i małą czerwoną torebkę, wrzucę fotki stylizacji na g po sobocie :P :-)

dzięki dziewczyny za poradę - faktycznie czarny nie jest zły :-)

jejku ale się przeraziłam tą próchnicą... ja daje małemu wodę w takie upały ale 2 łyki i pluje :-D
mama mówi żebym dosładzała glukozą ale ja NIE!!!! po co uczyć go słodkiego ... :tak:

kinga już nie mogę się doczekać
marta - oj współczuje, ale przynajmniej okna będą czyste ;-)
anaber pięknie widzę że 1 kg już poszło- super... najlepsze tempo to 0,5-1kg na tydzień ...
piękna bluza :-) w sam raz na jesienne spacerki z Boryskiem i Igorkiem :-)

Bietka kup w aptece jałowe gaziki 7cmx7cm i codziennie rano i wieczorem nawin na palec zamocz w cieplej przegotowanej wodzie i przemywaj dziąsełka Igorkowi. Ja mam moze troche chorobe zawodowa ale robiłam tak sewojemu Igorkowi i dziś ma 5 lat i ani jednej dziurki. tylko jedna jedynka jest w innym kolorze ale to od upadku jak sie uderzył ale zab nadal zywy. Jak wyjda zabki to sa te silikonowe szczoteczki na palec to tym mozna ale ja i tak dalej robilam gazikami. gaza dobrze zbiera osady. A Twoj Igorek pije mleko w mleku jest laktoza czyli cukier. i najlepij od małego przyzwyczajac do picia wody.

a jak zobaczyłam córę kuzynki i otworzyła buzie to masakra dziura poganiała dziura. same czarne kratery. najwazniejsza jest higiena. gdyby kuzynka bobo robiła tak ze dziecko wypije ten sok w nocy i systematycznie myłabt zeby to by czegos takiego nie było.

Najbarzie rozpieprz.....ały mnie pytania jak wchodzili rodzice z dzieckiem do gabinetu i padało pytanie: skad sie ta próchnica wzieła. nosz ku...rwa nóz mi sie otwierał w kieszeni : prosta odpowiedz z tego ze dzieco nie bylo pilnowane i nie myło zębów.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry