• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Nasze sprawy...

reklama
Anisiaj ale super prezent na Ciebie czeka :tak:
Scoti jak zwykle nie mam aparatu bo m wziął do pracy, później wam wkleję zdjęcia kurcze trochę sie bałam że to jeszcze za wcześnie na kpowanie rzeczy
Wiolka Gratuluję że Nastkę przyjeli

Aga - hiperkinetyczne zaburzenia zachowania to ADHD, to zaburzenie jest na tle neurobiologicznym. Sama nazwa to jednak jedno, natomiast każde zaburzenie może się potęgować na tle rodzinnym. Czasem diagnoza ADHD jest postawiona błędnie, bo np. dziecko ma problem z normami, kiedy dorośli nie mówią jednym głosem. Warto to zweryfikować. Dziwne, że diagnoza była tak wcześnie - zwykle ADHD diagnozuje się po 1 klasie, choć symptomy muszą wystąpić wcześniej. Ale bardzo, bardzooo dużo rozpoznań jest błędnych - diagnoza powinna trwać kilka spotkań i być postawiona przez psychologa i psychiatrę - nigdy przez jednego z nich. Podaj maila, to wyślę Ci fajne materiały, jak różnicować ADHD od innych trudności, np. z normami.

Skąd jesteś kochana? może warto poszukać pomocy gdzieś indziej? jeśli ma takie problemy z czytaniem, może to być ryzyko dysleksji i w klasach 1 -3 potrzebna jest reedukacja, żeby ułatwić dziecko start szkolny. Napisz coś więcej na priv, chętnie pomogę, tyle ile dam radę.

Marta - sorry, ze tak to ujmę, ale te przesądy to farmazony. co ma być, to będzie, przecież nie zaczniesz kupować 2 dni przed porodem? myślę, że Pan Bóg nie działa w ten sposób - "o, ma wyprawkę, to jej zabiorę radochę" ;)

Ostatnia edycja:
marta nie sluchaj zabobonow:-p jak sobie wszystko rozlozysz w czasie i bedziesz kupowac po pare rzeczy na miesiac bedzie ci latwiej finansowo.
Ale ci zazdroszcze ja wiekszosc rzeczy juz mam a tez bym poszalala, to co brakuje kupie na targowisku no i jakby okazalo sie ze chlopczyk to troche poszaleje a ciuszki po malej sprzedam. Ciekawe czy w srode beda juz cos widziec czy jeszcze zdecydowanie za wczesnie.....

Dzoana zapominalscy w sensie ze boje sie ze cos ukradna? jezeli tak to ogolnie normalni szkoci nic nie ukradna, ale jak sie tutaj wprowadzilismy to okazalo sie ze wiekszosc mieszkan w okolicy ludzie dostali z urzedu i wiem ze nie wszyscy ale spora czesc to juz prawie patologia, dzieciaki chodza podpalaja kosze, rzucaja sniezkami w okna, stoja na srodku ulicy jak chcesz przejechac autem i sie nie rusza, nie wiem czy te dziewczynki tez takie sa, ale wole nie ryzykowac sasiad tez radzil zeby ich nie spraszac bo jak im cos nie podpasuje to powiedza ze ich tutaj molestuja, ale to taki margines normalnie zaden szkot by nic nie ukradl co innego rodacy;-)
No właśnie to miałam na myśli. Rzeczywiście nieciekawych masz sąsiadów.
Marta, zabobonami sie nie przejmuj. I oczywiście czekam na zdjęcia, bo ja tez pepko mam pod nosem:-D Kolor żółty dla chłopca i dla dziewczynki jak najbardziej:-)

Marta ja nie miałam nic dla Karolka.I co? Nie ma go z nami.Dla Kacperka miałam choć mi mówili nie kupuj i jest z nami. Powiedziałam że wierzę w Pana Boga a nie w zabobony czyli jakieś bozki itp.

Dzona, Gosiulek, Scoti, Anisiaj dlatego postanowiłam kupować już teraz bo co prawda na remont kawalerki mamy odłożone swoje to i tak ciężko by man było kupić wszystko w jednym czasie, no i ja z tą moją wypłatą z zus- wiadomo jak oni płacą
Joweg milego dzionka
A gdzie Suonko ?

Marta - jak płacą? bo mnie też to czeka...

Gosiulek - czy to jest dla Ciebie ciężki temat czy chcesz o Karolku rozmawiać? bo widzę Twój suwaczek z jego zdjęciem i zawsze się zastawiam czy chcesz o tym pogadać czy to zbyt bolesne - mam nadzieję, że Cię nie uraziłam tym pytaniem

reklama
Nikt z nas nioeszczęścia nie przewidzi co ma być to będzie żyjąc w stresie że nie teraz może sie okazać że dziecko sie urodzi a my z reka w nocniku i z niczym trzeba zycie brac takim jakim jest i nie dac sie zwariować ja za niedługo tez zaczne coś powoli gromadzić mam pod nosem hurtownie a tam sa za grosze komplety dla niemowlaków

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry