reklama

Nasze sprawy...

reklama
Ja im jeszcze dotne spokojnie:-D tylko mnie gotuje jak sobie myśle że ona ma być chrzestną naszej Julity:wściekła/y: i pewnie będzie tak że A będzie za chrzestnego u niej a wtedy taki prezent jaki A kupi dla chrześnicy oni kupią dla naszej i jeszcze z jednego miesiąca dziewczyny będą lepiej ku..wa trafić nie moglam:angry: Bobo tacierzyński to tacierzyśki macierzyński oprócz tacierzyńskiego można podzielić że kobieta calego nie wykorzystuje i bierze do końca macierzyńskie mąż np a mama moze być normalnie do końca macierzyńskiego i tata 2 tyg oprócz tego jeszcze u siostry A jej m bral coś takiego jak opieke nad nią i nad dzieckiem na 2 tyg nie wiem czy to jest wszędzie:eek: Bietka nie bylam jeszcze w aptece bo teraz na wieczór ostatnią dawke mam sinecodu ale na rano już nie będę mialą psiklam jej tantum verde do gardla tylko sama nie wiem czy to jest dla dzieci ale raczej tak bo ona skończyła już 6 lat a wagi piórkowej nie ma :sorry:

wiolka no to wszedzie pisza inaczej?????

Urlop tacierzyński opiera się na tym, że istnieje możliwość częściowej rezygnacji kobiety z urlopu macierzyńskiego na rzecz ojca dziecka. Pracująca matka, która przebywa na urlopie macierzyńskim przez co najmniej 14 tygodni, ma prawo przekazać pozostałą części tego urlopu ojcu. W takiej sytuacji zgłasza swoją decyzję w formie pisemnego wniosku na co najmniej 7 dni przed planowanym powrotem do pracy. Wcześniej także ojciec dziecka składa wniosek u swojego pracodawcy o udzielenie mu urlopu tacierzyńskiego, zaś w piśmie tym musi wskazać termin planowanego rozpoczęcia korzystania z urlopu. Przysługuje mu on bezpośrednio po terminie rezygnacji z części urlopu przez matkę. W przeciwieństwie do urlopu tacierzyńskiego, urlop ojcowski jest zupełnie osobnym przywilejem ojca (nie zależy od urlopu matki). Od 1 stycznia 2012 roku pracownik ma prawo do urlopu w wymiarze dwóch tygodni do ukończenia przez dziecko pierwszego roku życia. Ojciec może go wykorzystać zarówno w czasie korzystania z urlopu przez matkę, jak też po wykorzystaniu przez nią swojego urlopu.

Bobo powiem ci że nie wiem bo nie czytałam o tym teraz ale jak kiedyś czytalam to pisało ze przysługuje każdemu ojcu przykladem jest Bietka której m byl na tecierzyńskim a ona wykorzystuje cały macierzyński moja koleżanka też jest na macierzyńskim i jej m byl na tacierzyńskim ja będę w tym tyg w opiece bo mam do nich dokument donieść więc sie zapytam dokładnie jak to jest:eek:

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry