reklama

Nasze sprawy...

reklama
Marta nie denerwuj sie na zapas każdy porod jest inny może ci pójdzie szybko i sprawnie za co będziemy trzymaly mocno &&&&&&&&&&&:-)pozatym napewno poloża cie z kimś w sali i jakoś sie rozmowa zajmiesz zawsze to troszke rozladuje emocje będzie dobrze musi być :tak:

martuś a więc tak : jutro pewnie pójdziesz na IP poinformuj tam panią że kończy Ci się L4 - wystawią Ci za cały pobyt do dnia porodu, jak urodzisz i będziesz wychodziła dostaniesz L4 - bądź zaświadczenie o pobycie w szpitalu i na jego podstawie Twój gin wystawi Ci L4(ale raczej to będzie L4 szpitalne) i dostaniesz zaświadczenie o porodzie i uprawnieniu do skorzystania z urlopu macierzyńskiego - skserujcie sobie to i m niech zawiezie do firmy, na tym zaświadczeniu ze szpitala masz datę kiedy kończy Ci się podstawowy wymiar urlopu macierzyńskiego czyli 20 tygodni.. i na 2 tygodnie przed końcem czyli ok 17-18 tyg urlopu macierzyńskiego musisz w miejscu pracy złożyć wniosek o dodatkowe 4 tygodnie... należą Ci się one, nie ma z tym problemu ale papierek musisz złożyć ja pisałam tak i zawiozłam miesiąc przed końcem mojego urlopu podstawowego :

http://babyonline.pl/pub/checklisty/dodatkowy-urlop-macierzynski.jpg

jak coś pytaj :)

może nie będę Cię zadręczać sms-ami skoro wszystkie chcą Cię molestować ;-)
pod warunkiem, że będzie tu relacja na żywo na g :)

jeśli mogę Ci coś doradzić to nie zgadzaj się na masaż szyjki ... podobno ból gorszy niż porodowy ... i pamiętaj że bóle-skurcze po oksy są mocniejsze niż jakbyś sama zaczęła rodzić... ale dasz radę! odnajdziesz w sobie siłę miliona kobiet - wierzę w to.... jak będzie źle pomyśl o tym że kilka minut bedzie dzieliło Cię od największego cudu !!!! to dodaje sił... płacz synka i jego ciepło kiedy lezy już na Tobie to jedna z piękniejszych chwil!!!! i nigdy nie wmawiaj sobie że nie dasz rady - bo to nie prawda!!!! JESTEŚMY Z TOBĄ !!!!

Ostatnia edycja:
reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry