• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Nasze sprawy...

anaberku ja narazie nie wiem jaka ona jest bo u mnie jeszcze nie byla. z tego co z nia dzis rozmawialam to taka sie spoko wydawala nawet m stwierdzil ze jest ok. no ale zobaczymy jak bedzie jak zacznie przychodzic do malej.

ide sie polozyc
pozniej wlece

Ostatnia edycja:
reklama
Kurcze tu nie chodzi o to aby kogos zjechac i ja wyzwac ale nauczys stare krowy rozumu bo one myśla ze skonczyła szkołe połoznych i jest mozgiem. Ona przychodzi i ma wspierac i pomagac taki jest jej zasrany obowiazek. A z tego co widac to przychodzi doluje i narzuca. Kurcze taka młoda mama jak Marta ma prawo dużo rzeczy nie wiedziec bo taka jest kolej rzeczy przy drugim dziecku bedzie bardziej swiadoma.

Jak by mi przyszla a dziecko by mi płakalo i by sie czepiala to by od razu by usłyszala, ze placze tylko jak ktos obcy prsychodzi koniec i kropka. Czasem mam wraznienei ze te polożne to mądrzejsze od lekarzy. Dlaczego nie zaproponuje na łuszcząca sie skóre kąpieli w krochmalu najlepsze najzdrowsze i najtańsze a nie Oilatum niech pani kupi no bo najdroższy. Łaża tylko i po kątach zagladaja i węsza jak takie żmije. Kurcze mlode mamy musza miec spokój a nie przychodzi taka franca i sie czepia wszystkiego, wiadomo ,ze wszystkiego od razu wiedziec nie bedzie. I z czasem wszystkiego sie nauczy oj pogoniłabym ją. to tak jak mi na wizyte kzala poożna przyjecha cdo siebie nosz kuźwa lipiec 30 stopni a ja z noworodkiem w aucie mam jechac do niej :no::wściekła/y: ręce opadają.

Aga tez pomyslalam ze to pewnie przez cos co zjadlam wiec na noc dostawala butle a ja odciagalam mleko, nie wiem czy dobrze robie ale nie chcialam zeby mala sie meczyla, niedawno zrobila wielkiego kupsztala a teraz spokojnie spi. Juz sie balam ze to poczatki kolek.

Kinga ja o tym zelu nie slyszalam, wysypiaj sie kochana poki mozesz ;-)

U nas swieta u moich rodzicow. Mya dostanie od dziadkow nintendo wii wiec pewnie troche wszyscy potanczymy, fajna zabawa a jak sie idzie przy tym spocic widizialam juz plytke z zumba i zastanawiam sie czy by sobie nie kupic.

Anaber dokładnie tak jak piszesz one się uważają za Bóg wie kogo już mnie to wkurza mam nadzieję że przylezie ostatni raz.
Kinga bo ona przychodzi generalnie 6 razy do ukończenia 6 tygodni a u mnie już tyle była choc mały ma dopiero 3 więc stwierdziła że przylezie jeszcze raz
Scoti a macie teraz jakoś Święto Dziękczynienia czy nie? Bo mój współlokator ma jutro chyba wolne bo on pracuje w amerykańskiej firmie i tam są obchodzone takie święta

Ona przychodzi ogląda małemu pępek choc dawno mu już odpadł to ma jeszcze taką białą błonkę i patyczkiem mu z wodą utlenioną robi i idzie mi się już rana zagoiła więc mi już nie zagląda w krocze.

Ja pierdziele Marta nie wpuscilabym jej bez kitu, pielegnacje robisz dziecku codzien wiec jedna wielka sciema, przylazi aby cos wyweszyc a noz cos zrobisz zle tak ja to odbieram. powiedz ze dajesz sobie switnie rade jak bedziesz miec watpliwosci to pojdziesz do lekarza.

a jak Oli? spi? czy marudny ?

ja pierwszej poloznej ktora kazala przyjechac do siebie to podziekowalam, zapytala dlaczego to jej wytlumaczylam ze nie bede jezdzic ja z dzieckiem i moj lekarz pediatra mi zabronil i ze sie za glowe zlapal jak to uslyszal. A ta druga przyjechala raz pogadalysmy kawe jej zrobilam fajnie bylo, milo przedewszydtkim i powiedziala ze czeka na tel. jesli bede potrzebowac pomocy. i tyle.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Anaber niech przylezie jak chce ten 7 raz ale na kolejne już się nie zgodzę niech spada na szczaw. Oli śpi ;-) o dziwo w zusie też był grzeczny ( musiałam go wziąć ze sobą bo m już w pracy od poniedziałku) a podajesz Boryskowi witaminę D? bo mi dali w szpitalu kapsułki i od 2 tyg podaje małemu.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry