• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Nasze sprawy...

reklama
dżoanka trzymaj się tam dzielnie!!!

bobo, tak daleko na weekend? może mazury albo bory tucholskie? albo morze, macie chyba w miarę blisko?

dziewczyny, a ja muszę Was o coś zapytać. wieczorami mam twardy brzuch, czasem mam wrażenie, że to wzdęcia, czasem, że to stawianie się, choć te termin znam tylko z netu,nie wiem jak to wygląda ;) brzuch jest twardy stale, nie skurczowo. nie boli. mówiłam gin, kazał dalej brać nospę, luteinę i dużo leżeć. szyjka w sobotę była długa, twarda, zamknięta. czy faktycznie taki stan może sobie być ot tak? czy gin to zbagatelizował? czy do następnej wizyty (2,5 tyg) szyjka może się jakoś drastycznie skrócić, jeśli to skurcze? miałam teraz 5,5 cm. wiem,że to głupie pytanie, ale mam od takich spraw tylko Was ;)

anisiaj nie mam daleko do karpacza tzn. jedzie sie przez moje miasto rodzinne wiec tam postoj bysmy sobie zrobili. na mazury to dopiero wyprawa. a nad morze to zalezy gdzie ale kawalek drogi jest.

Anisiaj, taki twardy brzuch robi się zazwyczaj gdy za dużo się nachodzisz? nasprzątasz?? czy niezależnie??
Ja miałam takie "coś" pod koniec ciąży, ale tylko wtedy gdy za dużo poszalałam (sprzątanie, dużo chodzenia itp) Myślę że Twój lekarz nie zbagatelizował.

dziękuję anaber :* jeszcze tylko 1,5 roku :-D

anisiaj mnie się stawiał ale po magnezie mi przechodziło:sorry: nie martw się, skoro gin mówił że jest OK, to jest OK.
odpoczywaj - macica będzie się przygotowywała do porodu i będzie "ćwiczyła" małe skurcze ;-) teraz jest zbyt wcześnie ale takie stawianie to właśnie lekkie napięcia w macicy- bądź dobrej myśli. Ja uważam że póki nie są to silne skurcze to jest OK.

anisiaj ja takie uczucie tez mialam i szyjka była ok. Myślę ,ze lakarz nie zbagatelizował tego. Nie ma dwóch identycznych ciaż, ja z Igorem czyłam sie super nic mi nie dokuczało nic nie bolało, a z Borysem porażka klucie w jajnikch takie ze szok az oddechu nie mogłam złapac, plamienia, takie uczucie twradego brzucha i wszystko było ok.

magda, biorę magnez, a jaką brałaś dawkę?

bobo, no tak, to tylko dla mnie karpacz to koniec świata ;)

justi, wieczorem, niezależnie od niczego, no może od wieczornego krzątania się po domu. nad ranem jest już miękki. nie boli, twardy jest głównie na górze, pod piersiami.

anaber, no to mnie pocieszyłaś, bo ja już bym szła wcześniej na wizytę, ale skoro mam za 2,5 tyg, to nie chcę panikować, dopóki mnie boli.

bietka, ale zaraz po przyjęciu magnezu czy jak już go regularnie brałaś? Ty brałaś 2x2?

próbuję wierzyć, że gin wie co robi, czyli stawianie się brzucha=twardnienie? myślałam, że stawia się na chwilę, a potem opada. właśnie wkurzyła mnie mama przez tel - mówię jej,że gin kazał brać żelazo, bo mi spadło i biorę od wczoraj, a ta, że to źle, że biorę bo obciąża żołądek i psuje żeby, nosz kurde ona wie lepiej niż lekarz. wolę popsute zęby u mnie, ale dobrą krew dla dziecka

Justi zajrzyj na pocztę.Pisałam z allegro.
Anisiaj mnie ciągle brzuch bolał.Była cały czas na nospie i magnezie....A strach,lęk był permanentny...
Dzoanko jestem z Tobą.

A co do żelaza to jakie bierzesz? Od tych do ssania czarnieją zęby.Od innych nie.

reklama
anisiaj brałam blu mag jedyny 2 x 1 a potem taki zwykły magne b6 2x2 a w gorszych p[rzypadkach ja wstawałam w nocy to 3x2
anisiaj bierz żelazo, anemia jest nie dobra dla WAS masz tardyferon fol ?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry