reklama

Nasze sprawy...

reklama
Dzonka nic im nie mogą zrobić nawet do więzienia nie pójdą bo mają żółte papiery... wiele razy byłam światkiem ich durnych zachowań bo jeździłam do niej na wakacje

dżoanka - masz rację, na pomoc przyjacielowi nie żal pieniędzy. Nasz Nucia od początku jest "wadliwa" a jej rozmaite schorzenia w pierwszych miesiącach pochłonęły ok. 2 tysięcy. I nawet przez moment nie mieliśmy wahania czy dobrze robimy. Teraz chrapie na cały dom, wygrzewając się w plamie słońca pod balkonem :)

gosiulku - ja też chciałabym mieć kasę tylko po to, żeby pomagać. Mój M mówi, że to głównie za to dobre serce mnie kocha ;)

bobo - ja bym napisała, że najlepszą pomocą jakiej używasz w przedszkolu jest graficzny plan dnia - dzięki temu dzieci mają okazję się nauczyć co po czym następuje, przyzwyczajają się, a wiadomo, że rytuały u dzieci to podstawa no i macie gwarancję, że wszystko odbywa się zgodnie z planem, a dzieci same mogą zaznaczać jaki jest dzień tygodnia przy sprawdzaniu listy (dzięki temu kształtują orientację w czasie) ;)

Moje zdanie na temat kar za znęcanie się nad zwierzętami czy zabicie zwierzaka jest takie:
Otóż ból to ból,a śmierć to śmierć.Tak samo boli czy zwierzaczka czy człowieka i w związku z tym kary powinny być takie same jak przewiduje tzw''ludzkie'' prawo.Jednak i to niestety kuleje i bywa niesprawiedliwe,a Temida rzeczywiście jest ślepa jak kret.Gdzieś czytałam,że w USA dostaje się na przykład wyrok 2 x po 99 lat do odsiadki.Hehe i niech sobie taki dręczyciel zabójca wyjdzie po połowie odsiedzianej kary!

Ja miałam kiedyś zwierzaki w domku,świnki morskie,chomiki,myszoskoczka,królika i pieska.Niestety nasza sunia dość szybko odeszła,bo po 7 latach swojego żywota.A teraz niestety nie mogę mieć na razie zwierząt,bo Kamila ma alergię na sierść psów,chomików i świnek.A kotów mój m nie lubi.

Gosiulek, mam koleżankę z migrenami, więc z jej opowiadań wiem, że to ciągła walka nie do wygrania. Jeden lekarz jej mówi, że ma migreny, bo za długo śpi, drugi, że śpi za krótko, trzeci, że dlatego, że bierze tabsy antykoncepcyjne, a kolejny, że powinna brać, ale bez przerwy. Więc co lekarz to kolejna teoria.
Dobre,ja nie spię za długo,za krótko zdarza mi się.
Tabsów nie biorę...za mało wody piję to wiem a trzeba pić jej sporo...
Stres na pewno nie działa na mnie dobrze..

Anisiaj ja zawsze uważałam ze większą przyjemnością jest dawać niż brać:tak:,prawda?

słuchajcie ja mam podobnie w sprawie zwierząt
zresztą ... od zawsze towarzyszył mi pies, świnka morska, chomiki i takie tam :-)

obecnie pozostał tylko psiak, dla którego zrobiłabym wszystko - jak oglądam programy typu "uwaga" - gdzie pokazane jest okrucieństwo psów - to ryczę jak bóbr... zresztą mam niedaleko schronisko ... i kiedy tylko mogę podrzucam im jakieś rzeczy, to koce, to ryż, to karmę... i obowiązkowo 1% podatku

anisiaj byłam na blogu - byłam z moją niunią w podobnym miejscu w Bieszczadach :-) extra sprawa

Ostatnia edycja:
Szóstkowa mamo, zgadzam się z Tobą. W Polsce każe się 70 letnich dziadków, którzy jechali po piwku na rowerze, a potwory łażą po ulicach i katują zwierzeta i ludzi. Najgorzej, że u nas sama policja boi się bandziorów:wściekła/y:
Bietka, ja już staram się nie oglądać takich programów, później nie mogę zasnąć, a jak już mi się uda to śnią mi się koszmary. My 1% podatku przesyłamy fundacji skąd braliśmy naszą Kicię
Anisiaj, jak ładnie się wyraża ta Twoja Nucia;-) Uśmiałam, się podczas oglądania filmiku, jak się domagała głasków:-D
No i gdzie wszystkich wywiało?:shocked2:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry