reklama

Nasze sprawy...

Marta-wiem ze tak nie myślala ale ona jak chciala przykrosc zrobic to umiala to dobitnie powiedziec jak dorosly i bylo przykre okropnie ale wiem ze też sytuacja ja zaskoczyla i wywolala u niej złość bezradność dlatego rodzice powinni próbować zrozumieć dzieci bo często obroną jest atak na rodzica po prostu

reklama
wiolka ja dostawalam od rodzicow jak bylam mniejsza. pamietam krzeslo i jak sie kladlismy i dostawalismy pasem. nie bylo to czesto ale utkwilo mi na zawsze w pamieci. dlatego wiem ze bicie jest zle bo budzi jeszcze gorsze emocje w dziecku.

Wiolka na pewno tak jest. Rodzice z dziećmi wzajemnie powinni się rozumieć ale oczywiście żeby nam dzieci na głowę nie weszły ;-)
Bobo ja dostawałam też lanie od mamy laczkiem ale wiem za co i wiem że słusznie, ostatni raz mnie uderzyła i ja ją wyśmiałam bo nic nie bolało i od tamtego czasu stwierdziła że nie ma sensu he he

Ja dostalam pare razy na tylek od mamy ale rzadko to bylo i jakos specjalnie w glowie mi nie utkwilo ale sie pamieta jednak:-D bicie niczego nie zalatwia tak samo jak u nas Nastka odkąd rok skończyla to gada od zawsze zadawała milion pytań i nieraz jesteśmy nie w humorze źli albo mamy jakieś klopoty ale zawsze jej odpowiadamy to w końcu dziecko tylko

marta ja dostawalam pasem i musialam sie klasc na krzeslo przy tym. masakra az mnie na sama mysl o tym ciary przechodza
wiolka jak nastka taka gadula to macie z nia wesolo :) nie ma nudy hehe

Ostatnia edycja:
Bobo-gaduła z niej nieziemska pierwsze slowo powiedziala jak miała 6 miesiecy a jak roczek wybil to budowała proste zdania później bylo coraz lepiej coraz wyraźniej mąż sie śmieje ze to przez to taka wygadana bo w ciąży do brzucha mówilam a jak sie tylko urodzila to czytałam jej bajki opowiadalam jej wszystko co sie dzialo gdzie mieszkalismy co kupilismy po prostu z nia rozmawialam a ona sluchala majac 3 lata gadala jak katarynka zasób słów zawsze miala bardzo duży i jest w 20 dzieci z całego przedszkola które umieją mówić wyraźnie do swojego wieku bo ze 150 dzieci z przedszkola nauczycielki powiedzialy że tylko 20 umie mówić do swojego wieku odpowiednio

reklama
Bobo-cieszymy sie ze mówi i wszystko rozumie ale ta dociekliwosc jej czasami meczy ostatnio jak slyszaloa tesciowa jak sie darla to pojechalismy pozniej do moich rodzicow i ona mowi do mojej mamy babciu mowie ci z ta babcia celina to chyba ja dzis osa ugryzla bo taka zla byla a tak krzyczala :-D ma swoje powiedzenia kiedys dzwoni do mnie i mowi mi mamo powiedz tej swojej mamie zeby mi nie dokuczala bo taka jest niegrzeczna dzis :happy2:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry