• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Nasze sprawy...

Anaber-widok bardzo ladny ty sie w weekend napracowalas jak jak malo kto ja przed swietami Bozego Narodzenia okien nie tykam a mam ich tyle w calym domu:oo: moze maz sie zlituje i je za mnie umyje:hmm: gdybys blizej mieszkala z checia bym ci pomogla ja nauczylam sie robic wszystko wmiare szybkim tempem bo mieszkam w ogromnym domu i sama tu sprzatam gdybym miala na meza liczyc to moglabym gnoj widlami wyrzucac:-D Bietka-no twarda jestes ja mysle ze z twoim opanowaniem dasz rade napewno:tak:

reklama
a ja zamówiłam pizze na obiad bo niestety nie dalam rady tak mnie pochłoneło sprzątanie lazienki ze zapomniałam o obiedzie :-) ale m mi wybacza takie rzeczy :) jeszcze sobie zamówimy bo po porodzie to ja sobie nie pojem takich rzeczy ;-)

wyprałam wszystkie buty :szok: najpierw namoczyłam a poźniej ciach wszystkie do pralki pięknie pachną i są czyściutkie.

Bietka bierzesz do szpitala ręczniczek dla dziecka?? myją wogóle teraz dzieci w szpitalach czy nie bo ja już tyle słysząlam,ze nie wiem :no: w sumie jak się nie bedzie miało to chyba dadzą co????????????????

Byłam w banku zapłacić rachunki masakra wczoraj zostawiłam w banku 1400zł a dziś 700zł i jeszcze mam do zapłacenia przedszkole i prąd zdziercy francowaci:wściekła/y: Cholernie bolą mnie nogi dziś nie wiem czy na zmiane pogody czy jak:errr:

anaber pytałam pielęgniarki noworodkowej, to dla dziecka kazała mi wziąć:
- body, pajace, 3-5 sztuk, 2 czapeczki, skarpetki, łapki niedrapki - żadnych kosmetyków tylko chusteczki nawilżające i pampersy, ręczników, nic oni wszystko mają - ewentualnie rożek, ale jak nie mam to oni też dadzą - aha- pieluszki tetrowe jakby się ulewało ok. 3-5 sztuk
kąpią dziecko po porodzie oraz co dwa dni potem, czyli w sumie po porodzie sn zaliczą maluchy tylko 2 kąpiele - u nas w szpitalu po prostu zabierają dziecko- kąpią, i przynoszą już ubrane i wykąpane.

gosiulku skórzane typy mokasyny to nie piorę wogóle ale adidasy któr mają wstawki skórzane to zawsze prałam tak ze wkąładąłam do poszewki od starego jaśka zapinałami wkładałam do pralki i tak się prały z rzeczami i były super oczywiście wyciągałam wkladki i sznurówki. Sandałki Igora skórzane to zawsze pod bierząca wodę z płynem i prałam ręczni bo niestety po piaskowanicy to tylko do takiego mycia się nadawały. a teraz jak zrobiłam porzadek w szafi to wyciągnełam 6 par mojego m i Igora i nie miaąlm 6 starych poszewek więc najpier ja zamoczylam trochę ręcznie i wrzuciłam wszystkie do pralki wszystkie swobodnie sobie były i nic się nei stało, zrobiąłm to pierwszy raz bo m to by mnie chyba ubił gdyby widział :-p:rofl2: ale co tam niech sie cieszy ze ma czyste.

Bietka ja wziełam rożek, cieńki kocyk, 2 flanelowe pieluchy, 3 tetrowe pieluchy, czapeczki 3 sztuki jedną mniejsza i dwie większe ;-), skarpetki 3 pary w tym te od cioci Eli :-), łapki, śpichy 4 sztuki, body 4 sztuki i wziełam kaftaniki chociaż u Igora nie lubiąlm ich zakładać :no: bo się podwijały. No i dresik na wyjście ze szpiatala. Cala paczke pieluch tych 1 z pamapersów. chusteczki i oliwkę do kupki :), nie wiem czy brac ten ręcznik. U Igora nie pamiętam czy brąłam.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry